Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Re: Линукс лафче

Мнение от Валсо »

тед написа:
пон юни 03, 2019 18:38
Толкова ли е трудно и сложно да се напише в google примерно "how to install vlc on linux"
Не, разбира се, ама нали все за нещо овцете трябва да мрънкат? :lol:
Прочетено: 536396 пъти
Потребителски аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон май 08, 2017 18:33

Мнение от тед »

Валсо написа:
пон юни 03, 2019 19:02
Не, разбира се, ама нали все за нещо овцете трябва да мрънкат? :lol:
Точно за това са овце, не искат да научат нищо ново, те са свикнали само да натискат next next next OK, а пък какво пише на тези прозорци изобщо не ги интересува, дори да пише "съгласни ли сте да форматирате дял С" те пак ще натиснат ОК, понеже гледат как по бързо да премахнат прозорците.
Ти ако дадеш на един windows потребител един архив .tar.gz ще има да го гледа като голям камък, ще се чуди какво е това, и като разбере че няма да може да го отвори след 2 минути ще изтрие архива и ще започне да мрънка, че архива е развален и не може да се отвори.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

тед написа:
пон юни 03, 2019 19:38
Точно за това са овце, не искат да научат нищо ново, те са свикнали само да натискат next next next OK, а пък какво пише на тези прозорци изобщо не ги интересува, дори да пише "съгласни ли сте да форматирате дял С" те пак ще натиснат ОК, понеже гледат как по бързо да премахнат прозорците.
Ти ако дадеш на един windows потребител един архив .tar.gz ще има да го гледа като голям камък, ще се чуди какво е това, и като разбере че няма да може да го отвори след 2 минути ще изтрие архива и ще започне да мрънка, че архива е развален и не може да се отвори.
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
Бе те един тъп RAR не знаят как да отворят, а ти искаш да се занимават с такова сложно нещо като тарбол архив... :lol:
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Мнение от petie »

тед написа:
Толкова ли е трудно и сложно да се напише в google примерно "how to install vlc on linux"
Или да драснеш sudo apt-get install vlc или dnf install vlc :p
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от petie »

Валсо написа:
пон юни 03, 2019 19:41
тед написа:
пон юни 03, 2019 19:38
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
Бе те един тъп RAR не знаят как да отворят, а ти искаш да се занимават с такова сложно нещо като тарбол архив... :lol:
А тарбол също се отваря с Winrar :d
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от petie »

Валсо написа:
пон юни 03, 2019 17:56
Mozo написа:
пон юни 03, 2019 17:52
Няма нищо сложно в Linux, напротив - много по-лесен е от онова недоразумение :thumbright:
Като му свикнеш е адски лесен, ама в началото, когато си свикнал на екзета, не е толкова лесен и се почва с четенето, особено ако няма кой да ти каже за софтуерния център. То затова и повечето овце бързо се връщат към бозата, защото на това са свикнали и е "по-лесно".
Аз никога не съм ползвал такова чудо софтуерен център
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

petie написа:
пон юни 03, 2019 23:56
тед написа:
Ше драснеш...говорим за потребители, които пускат Linux за пръв път. :lol: От къде ще знаят какво да "драснат" :mrgreen:
Просто питаш Google, не е сложно :)
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от petie »

Zeroadhesion написа:
вт юни 04, 2019 00:05
petie написа:
пон юни 03, 2019 23:56
тед написа:
Ше драснеш...говорим за потребители, които пускат Linux за пръв път. :lol: От къде ще знаят какво да "драснат" :mrgreen:
Просто питаш Google, не е сложно :)
Ами затва първо се четат книжки за Линукс па тогава се пуска
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

Ти колко книжки прочете за Linux, преди да го пробваш?
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

petie написа:
вт юни 04, 2019 00:00
Абе тя уфсътъ не знае, че RAR е формат на WinRAR (логично, нали?), а ти искаш да се сети да отвори тарбола с УйнРАР. Виж, ако ползва Тотал Командер, тогава бързо ще стопли, че може с УйнРАР, защото той показва всички архиви с една и съща икона. Ама Боз Експлорер ги показва без икона, ако няма асоциирана програма с този формат.

petie написа:
вт юни 04, 2019 00:18
Аз никога не съм чел книжки за линукс и въпреки това си го ползвам. Повратният момент да започна да ползвам линукс активно беше това, че успях сам да си реша (без четене на книжки) основния проблем, който дълги години ме държеше далеч от линукс - най-важният дял излизаше като 'picture CD' и заради това беше "само за четене", което правеше линукс безполезен за мен.
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от petie »

Zeroadhesion написа:
вт юни 04, 2019 00:23
Ти колко книжки прочете за Linux, преди да го пробваш?
Една тухла от 600 стр за Редхат брои ли се? Дори и сега си чета списания за Линукс редовно
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от petie »

Валсо написа:
вт юни 04, 2019 00:28
petie написа:
Абе тя уфсътъ не знае, че RAR е формат на WinRAR (логично, нали?), а ти искаш да се сети да отвори тарбола с УйнРАР. Виж, ако ползва Тотал Командер, тогава бързо ще стопли, че може с УйнРАР, защото той показва всички архиви с една и съща икона. Ама Боз Експлорер ги показва без икона, ако няма асоциирана програма с този формат.

petie написа:
Аз никога не съм чел книжки за линукс и въпреки това си го ползвам. Повратният момент да започна да ползвам линукс активно беше това, че успях сам да си реша (без четене на книжки) основния проблем, който дълги години ме държеше далеч от линукс - най-важният дял излизаше като 'picture CD' и заради това беше "само за четене", което правеше линукс безполезен за мен.
Еми тогава аз трябва да съм бил доста умен овен :lol: :lol: :lol:

Кой дял ти излизал така
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Валсо написа:
вт юни 04, 2019 00:28
petie написа:

petie написа:
Да кажеш Linux, а да си пробвал едно дистро, не е много аргументирано. Ти си пробваше само и единствено Linux Mint и заради Brasero ти излизаше така. Ако беше пробвал Kubuntu или пък Manjaro с KDE, нямаше да имаша този проблем, така че в случая тук общото наименование Linux е доста неправилно използвано :)
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
вт юни 04, 2019 00:48
Ти си пробваше само и единствено Linux Mint и заради Brasero ти излизаше така.
Нищо не помниш оттогава, явно. Тоя проблем се появи първо в убунту 10.10, както и във всяко дистро, което ползваше Brasero и/или Pix. В канелената мента още 15-тата версия някъде го имаше, понеже ментата винаги е ползвала Pix за разглеждане на снимки. Чак когато пробвах с Мента КДЕ и проблемът изчезна, ми хрумна, че причината не е в самата дистрибуция, а в нещо по-локално. И така 2016-та открих виновника и го разкарах. Затова вече над 2 години линукс ми беше основна ОС, а отскоро е и единствена.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Ок, не било само Linux Mint, а било и Ubuntu. Тези двете обаче не са целия Linux :thumbright:
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”