Не, разбира се, ама нали все за нещо овцете трябва да мрънкат?

Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Не, разбира се, ама нали все за нещо овцете трябва да мрънкат?
Точно за това са овце, не искат да научат нищо ново, те са свикнали само да натискат next next next OK, а пък какво пише на тези прозорци изобщо не ги интересува, дори да пише "съгласни ли сте да форматирате дял С" те пак ще натиснат ОК, понеже гледат как по бързо да премахнат прозорците.
тед написа: ↑пон юни 03, 2019 19:38Точно за това са овце, не искат да научат нищо ново, те са свикнали само да натискат next next next OK, а пък какво пише на тези прозорци изобщо не ги интересува, дори да пише "съгласни ли сте да форматирате дял С" те пак ще натиснат ОК, понеже гледат как по бързо да премахнат прозорците.
Ти ако дадеш на един windows потребител един архив .tar.gz ще има да го гледа като голям камък, ще се чуди какво е това, и като разбере че няма да може да го отвори след 2 минути ще изтрие архива и ще започне да мрънка, че архива е развален и не може да се отвори.
А тарбол също се отваря с Winrar :dВалсо написа: ↑пон юни 03, 2019 19:41тед написа: ↑пон юни 03, 2019 19:38Точно за това са овце, не искат да научат нищо ново, те са свикнали само да натискат next next next OK, а пък какво пише на тези прозорци изобщо не ги интересува, дори да пише "съгласни ли сте да форматирате дял С" те пак ще натиснат ОК, понеже гледат как по бързо да премахнат прозорците.
Ти ако дадеш на един windows потребител един архив .tar.gz ще има да го гледа като голям камък, ще се чуди какво е това, и като разбере че няма да може да го отвори след 2 минути ще изтрие архива и ще започне да мрънка, че архива е развален и не може да се отвори.![]()
![]()
![]()
Бе те един тъп RAR не знаят как да отворят, а ти искаш да се занимават с такова сложно нещо като тарбол архив...![]()
Аз никога не съм ползвал такова чудо софтуерен центърВалсо написа: ↑пон юни 03, 2019 17:56Като му свикнеш е адски лесен, ама в началото, когато си свикнал на екзета, не е толкова лесен и се почва с четенето, особено ако няма кой да ти каже за софтуерния център. То затова и повечето овце бързо се връщат към бозата, защото на това са свикнали и е "по-лесно".
Ше драснеш...говорим за потребители, които пускат Linux за пръв път.
Ами затва първо се четат книжки за Линукс па тогава се пускаZeroadhesion написа: ↑вт юни 04, 2019 00:05Ше драснеш...говорим за потребители, които пускат Linux за пръв път.От къде ще знаят какво да "драснат"
![]()
Просто питаш Google, не е сложно![]()
Абе тя уфсътъ не знае, че RAR е формат на WinRAR (логично, нали?), а ти искаш да се сети да отвори тарбола с УйнРАР. Виж, ако ползва Тотал Командер, тогава бързо ще стопли, че може с УйнРАР, защото той показва всички архиви с една и съща икона. Ама Боз Експлорер ги показва без икона, ако няма асоциирана програма с този формат.
Аз никога не съм чел книжки за линукс и въпреки това си го ползвам. Повратният момент да започна да ползвам линукс активно беше това, че успях сам да си реша (без четене на книжки) основния проблем, който дълги години ме държеше далеч от линукс - най-важният дял излизаше като 'picture CD' и заради това беше "само за четене", което правеше линукс безполезен за мен.
Една тухла от 600 стр за Редхат брои ли се? Дори и сега си чета списания за Линукс редовно
Еми тогава аз трябва да съм бил доста умен овенВалсо написа: ↑вт юни 04, 2019 00:28Абе тя уфсътъ не знае, че RAR е формат на WinRAR (логично, нали?), а ти искаш да се сети да отвори тарбола с УйнРАР. Виж, ако ползва Тотал Командер, тогава бързо ще стопли, че може с УйнРАР, защото той показва всички архиви с една и съща икона. Ама Боз Експлорер ги показва без икона, ако няма асоциирана програма с този формат.
Аз никога не съм чел книжки за линукс и въпреки това си го ползвам. Повратният момент да започна да ползвам линукс активно беше това, че успях сам да си реша (без четене на книжки) основния проблем, който дълги години ме държеше далеч от линукс - най-важният дял излизаше като 'picture CD' и заради това беше "само за четене", което правеше линукс безполезен за мен.
Да кажеш Linux, а да си пробвал едно дистро, не е много аргументирано. Ти си пробваше само и единствено Linux Mint и заради Brasero ти излизаше така. Ако беше пробвал Kubuntu или пък Manjaro с KDE, нямаше да имаша този проблем, така че в случая тук общото наименование Linux е доста неправилно използваноВалсо написа: ↑вт юни 04, 2019 00:28Абе тя уфсътъ не знае, че RAR е формат на WinRAR (логично, нали?), а ти искаш да се сети да отвори тарбола с УйнРАР. Виж, ако ползва Тотал Командер, тогава бързо ще стопли, че може с УйнРАР, защото той показва всички архиви с една и съща икона. Ама Боз Експлорер ги показва без икона, ако няма асоциирана програма с този формат.
Нищо не помниш оттогава, явно. Тоя проблем се появи първо в убунту 10.10, както и във всяко дистро, което ползваше Brasero и/или Pix. В канелената мента още 15-тата версия някъде го имаше, понеже ментата винаги е ползвала Pix за разглеждане на снимки. Чак когато пробвах с Мента КДЕ и проблемът изчезна, ми хрумна, че причината не е в самата дистрибуция, а в нещо по-локално. И така 2016-та открих виновника и го разкарах. Затова вече над 2 години линукс ми беше основна ОС, а отскоро е и единствена.