И за мен много хора си мислят, че мога да държа само мишка, но остават доста изненадани на моменти И да - шия и бродирам, с шевна машина за последно си правих калъф за ел. цигарата, собствено производство Та както сте го подкарали, май е време да пусна и една тема с абсолютно самоделното ми ново бюро
И за мен много хора си мислят, че мога да държа само мишка, но остават доста изненадани на моменти И да - шия и бродирам, с шевна машина за последно си правих калъф за ел. цигарата, собствено производство Та както сте го подкарали, май е време да пусна и една тема с абсолютно самоделното ми ново бюро
Ми аре дай да вида нещо! Само спамиш иначе
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Льо, предполагам този мухъл се появява, ако я пускаш редовно на ниски температури. След пране оставяй люка леко притворен и забърсвай влагата. Бих препоръчал смяна на маншон или уплътнение. Друго не се сещам. Нашата пералня е от 1995 г, италианка. Миналият месец техникът ѝ смени водната помпа/за втори път/ за тея 23 години експлоатация, само това.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Льо, предполагам този мухъл се появява, ако я пускаш редовно на ниски температури. След пране оставяй люка леко притворен и забърсвай влагата. Бих препоръчал смяна на маншон или уплътнение. Друго не се сещам. Нашата пералня е от 1995 г, италианка. Миналият месец техникът ѝ смени водната помпа/за втори път/ за тея 23 години експлоатация, само това.
Огледах доста перални за една седмица и всички са дълбоко плесенясали в тая зона. Моята вече не е, след белината се е белнала, та свети. Врътнах и две кила оцет с пакет сода, на 95 градуса, за час, та викам вече да е наред откъм хигиената. Препоръчаха ми, да не ползвам дозатора, а да сипвам праха в мека чаша и директно в прането. Това техника ми го каза. Не че съм викал техник, а човека с второта злоупотреба, се явява и техник и ми е аверче.
Шони, дозатора е в най-високата част на машината и дали е ниска или висока температурата при прането, едва ли има разлика, щото до там нищо не се качва.
А какво перете в нея 23 години - носни кърпички?
Как така, бре! Две деца сме изгледали. Докато момичетата не бяха се задомили, грубо около 4 -6 перални седмично се пускаха.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Няма страшно Льо. Принципно като си купиш нова пералня препоръчват да се пусне веднъж да извърти пълна програма без дрехи. Не знам защо така препоръчват, но съм го чел в някои перални като съм монтирал навремето
Нищо ѝ няма, те са правени да държат на препарати, няма с чай от лайка да пере
Щом пишете, значи и перете Вашите мухлясват ли при дозатора и кво ги правите ако е така? Що мухлясва мамка ѝ
Там където има влага винаги има и мухъл. Няма пералня, която в тази си част да не трупа мухъл. Но няма проблем. Първо измиваш дозатора на мивката, след това купуваш и препарат за тази цел (премахване на замърсяването на дозатора) пускаш на празен цикъл да почисти и това се повтаря през определен период от време. По твое усмотрение.
Оптимистът вижда възможност във всяка трудност.
Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
Свободен е този, който не е оковал собствения си мироглед с чужди идеи!
Да използвам готовата тема
От предишното пране започна нещо да стърже барабана когато върти. Тогава бях я понатъпкала и на всичкото отгоре съм забравила два ореха в джоб. После извадих само един, другият се губи. Като завъртя барабана на ръка празен - нищо не стърже. Сега с малко дрехи - пак нещо престъргва (от време на време). Дали да викам техник, че ако остана пак без пералня вече няма от къде да взема? Иначе си пере и на центрофуга не стърже, само когато върти при прането.
Плъхолюбител Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Да използвам готовата тема
От предишното пране започна нещо да стърже барабана когато върти. Тогава бях я понатъпкала и на всичкото отгоре съм забравила два ореха в джоб. После извадих само един, другият се губи. Като завъртя барабана на ръка празен - нищо не стърже. Сега с малко дрехи - пак нещо престъргва (от време на време). Дали да викам техник, че ако остана пак без пералня вече няма от къде да взема? Иначе си пере и на центрофуга не стърже, само когато върти при прането.
Викай техника. Някой от амортисьорите е почнал да изпуска. Пък ако няма такива екстри, може да е лабава пружина, ремък или нещо друго, но определено си е за разбирач. Ореха може да се е смлял, иначе няма от къде да излезе.
Орехът не може да се смели. Това не е орехотрошачка. Отваряш люка на пералнята, подпъхваш леко пръсти под гумения уплътнителен маншон за чашата на люка, без да го дърпаш и прочие ексцесии, просто прокарваш пръстите си между уплътнението и барабана. Орехът трябва да е там, като това е най-вероятната причина за въпросното пристъргване. Ако орехът не е там, значи е извън пералнята, няма как да изчезне, а още по-малко да се смели както е в черупката си, или да слезе в казана. Това е невъзможно. Ако не намериш ореха, там където ти казвам, но стърженето продължава, тогава имаш проблем с откъсващ се "мерцедес" от казана и/или заминал лагер. При това положение викаш сервизен техник, който да диагностицира с точност причината и да я отстрани.
С настъпването на лятото и високите температури, дизеловите автомобили, макар и здрави, могат да бъдат изложени на допълнителен стрес. Прегряването е...