Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Пералня с проблеми
- Льо
- Луд за връзване
- Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19
Пералня с проблеми
Пералнята ми е хубава, но не пускам темата за да се хваля, а защото имам периодичен проблем с мухъл по нея. Та, там където се сипва прашоляка и течността за пране, ми трупа плесен, която периодично стръжа с четка за зъби. Днес обаче, изкормих дозатора, без щети разбира се, щото си има бутон за сваляне. Накиснах го във вода с Доместос и си го лъснах с удобство. Обаче, като погледнах вътре, където влиза дозатора .... ми прималя, взех фенер и светнаАх, лелееее, вътре биде черно и мазно, до де погледа ми стига. Удължих четката, потопих я в Доместоса и жули, жули, пол час. Дойде ми и блажна идея, та разредих 300мл. Доместос в 20 кила вода и през дозатора налях машината, пуснах я на къс пас програма - 30мин. и на 40 градуса, да се помятка на воля.
Въпросът ми е следния - Е ли е възможно да си прецакам хубавата пералня с тая смивка или някое уплътнение да даде фира или е проблем, че я пуснах без дрехи или нещо друго?
Допис. Сега като се извърти и е останала пяна от белината, ще я врътна и с едни парцали. Принципно, от белината не ми се вярва да стане фал, ама хич не съм наясно с пералните.
Прочетено: 4003 пъти
Въпросът ми е следния - Е ли е възможно да си прецакам хубавата пералня с тая смивка или някое уплътнение да даде фира или е проблем, че я пуснах без дрехи или нещо друго?
Допис. Сега като се извърти и е останала пяна от белината, ще я врътна и с едни парцали. Принципно, от белината не ми се вярва да стане фал, ама хич не съм наясно с пералните.
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Re: Пералня с проблеми
Няма страшно Льо. Принципно като си купиш нова пералня препоръчват да се пусне веднъж да извърти пълна програма без дрехи. Не знам защо така препоръчват, но съм го чел в някои перални като съм монтирал навремето
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Нищо ѝ няма, те са правени да държат на препарати, няма с чай от лайка да пере 

- Льо
- Луд за връзване
Щом пишете, значи и перете

- Tsurugi
- VIP
- Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10
Няма проблем, нито с едното, нито с другото, Льо. Но това г@вно/белина, както и всички нейни производни/ никога не го ползвам, пера силно замърсените дрехи на 90ºC само с прах за пране/ако дрехите позволяват/, или ги накисвам с прах и след това пера в пералнята на по-щадяща температура. Относно мухъла, проветрявай си пералнята след пране и оставяй люка леко открехнат;)
Ще се учудиш какви работи мога, а и правя, освен че пера... Мога да шия на машина на професионално ниво, гладя, шия, та дори мога да бродирам. Преди време бродирах гоблени за кеф. Па и некои други работи, извън готвенето, дето имам тапия и съм го бачкал преди бая лазарници

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
- Льо
- Луд за връзване
Винаги след като дрънне звънеца, тичам да я отворя и да извадя дрехите. Стои отворена постоянно, но на 4-5 месеца, дозатора почернява от плесен. Помещението е с отворена врата и през отдушника има постоянна циркулация на въздух. Много ми е странна тая работа.Tsurugi написа: ↑пет сеп 28, 2018 21:22Няма проблем, нито с едното, нито с другото, Льо. Но това г@вно/белина, както и всички нейни производни/ никога не го ползвам, пера силно замърсените дрехи на 90ºC само с прах за пране/ако дрехите позволяват/, или ги накисвам с прах и след това пера в пералнята на по-щадяща температура. Относно мухъла, проветрявай си пералнята след пране и оставяй люка леко открехнат;)
- Tsurugi
- VIP
Какво е това помещение? Ако е нещо малко, сбутано в някое кьоше, може само да си мислиш че се проветрява, а всъщност да се спарва, като партенките на някой дърт кашик. Ако пералнята е стара "проблемът" може да не е сегашен, а наследен и да се револвира сам. Демек трябва да се разглоби таралясника и да се почисти из основи, а след това да се поддържа в нормално състояние с текуща адекватна грижа.
剣リナックスをとともに武士
- Льо
- Луд за връзване
Стара е, рециклирана, щото нова от тая марка не мога да купя. Де викаш, може и да си носи проблема, мдаа. Помещението е тоалетна, която не ползвам и си стои отворена, като до нея е входната врата, която пък не е уплътнена и фири покрай касата, мне не ми се вярва да е спарено ,щото и не е, по-вероятно е да си носи плесента от швабия. Врътнах и две програми, едната с белина, другата с прах, след месец ще повторя с нещо по-силно даже, стига да намеря какво - може с препарат за печки. Тия плесени са опасни, а не ми се мре зарад пералня, па била тя и неква суперска уж.Tsurugi написа: ↑пет сеп 28, 2018 21:39Какво е това помещение? Ако е нещо малко, сбутано в някое кьоше, може само да си мислиш че се проветрява, а всъщност да се спарва, като партенките на някой дърт кашик. Ако пералнята е стара "проблемът" може да не е сегашен, а наследен и да се револвира сам. Демек трябва да се разглоби таралясника и да се почисти из основи, а след това да се поддържа в нормално състояние с текуща адекватна грижа.
Пера рядко, но мухлясва. Пеницилин, какво да го правиш. Това дето отива надолу май е един гумен маркуч и може да се извади не много трудно да си го измиеш
AsusVivoBook17
- Льо
- Луд за връзване
На маркуча, майната му, така или иначе си е обратна вода там, пък и бая препарати минават, та трябва да е чист, аз пера три пъти седмично, с много пенител. Не ми се занимава с маркуча и ще пусна една пералня на 95 градуса, да му издуха налепа.

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Като чета какви неща можете те, Монти и Льо, почвам да си мисля къде са ми ръцете ... завряни ...Tsurugi написа:Мога да шия на машина на професионално ниво, гладя, шия, та дори мога да бродирам. Преди време бродирах гоблени за кеф. Па и некои други работи, извън готвенето, дето имам тапия и съм го бачкал

Ний тука сички парле ву франсе

- Льо
- Луд за връзване
Мистър Цу, кви неща може, не моем му се закачи на кутрето даже. Жив и здрав да е, а ний жа са учим от мъдростта му и ако грешим, ша на вкарва в правия път с учебната тояжка, сори мистър ама и забравИх името 

Е, браво
Пуснахте ми мухата. Моята също почернява там където се слага праха и омекотителя. Само него чистя периодично защото не мога да разглобявам като вас.
Ако пусна една на макс градуси дали ще почисти по навътре или само ще пълня ямата?

Ако пусна една на макс градуси дали ще почисти по навътре или само ще пълня ямата?
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
- Tsurugi
- VIP
Без препарат за печки! Това е обезмаслител, а и ще ти направи маса поразии. Можеш да почистиш пералнята със сода за хляб и оцет, освен другите иширети, без обезмаслителя. На прима виста, та да не драскам, те - ТУК.Льо написа: ↑пет сеп 28, 2018 21:50Стара е, рециклирана, щото нова от тая марка не мога да купя. Де викаш, може и да си носи проблема, мдаа. Помещението е тоалетна, която не ползвам и си стои отворена, като до нея е входната врата, която пък не е уплътнена и фири покрай касата, мне не ми се вярва да е спарено ,щото и не е, по-вероятно е да си носи плесента от швабия. Врътнах и две програми, едната с белина, другата с прах, след месец ще повторя с нещо по-силно даже, стига да намеря какво - може с препарат за печки. Тия плесени са опасни, а не ми се мре зарад пералня, па била тя и неква суперска уж.Tsurugi написа: ↑пет сеп 28, 2018 21:39Какво е това помещение? Ако е нещо малко, сбутано в някое кьоше, може само да си мислиш че се проветрява, а всъщност да се спарва, като партенките на някой дърт кашик. Ако пералнята е стара "проблемът" може да не е сегашен, а наследен и да се револвира сам. Демек трябва да се разглоби таралясника и да се почисти из основи, а след това да се поддържа в нормално състояние с текуща адекватна грижа.
Офтопик:
spoiler:
剣リナックスをとともに武士
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
И за мен много хора си мислят, че мога да държа само мишка, но остават доста изненадани на моменти
И да - шия и бродирам, с шевна машина за последно си правих калъф за ел. цигарата, собствено производство
Та както сте го подкарали, май е време да пусна и една тема с абсолютно самоделното ми ново бюро

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 0 Отговори
- 185 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет авг 15, 2024 11:38
-