Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Защо Линукс не е се ползва масово

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член
Регистриран: съб фев 28, 2015 10:45

Re: Защо Линукс не е се ползва масово

Мнение от Diananet »

beggginer написа:
нед юни 03, 2018 15:04
...в 21-ви век, с цялото ми уважение, не съществуват кокоши яйца, които не са излезли от кокоши гъз...
Ама и Киндер Сюрприз ли? Пфу, а до сега ги ядях без да ги измия :p
Прочетено: 1692 пъти
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

beggginer написа:
germaneca999 написа:
съб юни 02, 2018 18:46
beggginer написа:
съб юни 02, 2018 14:59
А излиянията малко приличат на Пенчо бре чети, Пенчо пак не ще.

ОК е да питаш, когато отговора на въпроса ти, преведен на английски с Гугъл преводач, не излиза като втори резултат в Гугъл. Сега друг е въпроса, ако не си приел GDPR условията и не можеш да го ползваш, и искаш да натопиш и компрометираш някой друг добросъвестен съфорумец. Анатема!
От както свят светува винаги зад всеки ученик е имало учител, който го е напътствал. Примери - с лопата да ги ринеш. А как е започнало първичното предаване на познанието това вече е от дискусията: Кокошката или яйцето :salute:
Същият принцип важи и за Линукс :headbang:
Примерът с кокошката и яйцето е неуместен към тезата ти, защото в 21-ви век, с цялото ми уважение, не съществуват кокоши яйца, които не са излезли от кокоши гъз. Аналогично, получаването на знания в 21-ви век се осъществява посредством много четене на свободно достъпни материали в интернет и практически проби. Ако някой го мързи да чете или да пробва и си търси учител, питайте. Аз не съм такъв, а и съм от тези, които рядко отговарят, а когато го правят - не е по темата. Но има много учители, които с охота ще се отзоват.

Всичко е въпрос на характер. Опитвайки нещо, което не съм правил никога, се запознавам максимално с темата и се гмуркам в дълбокото. Падал ли съм по гръб? Падал съм. Разрушавал ли съм си файловата система - разрушавал. Но не съм задавал въпроси, на които сам мога да намеря отговор. И съответно, когато нещо не се е получавало, не съм сочил виновници, поради липса на други такива.

Поздрави ;)
Много верни неща си написал Бег :evil3: Неща които все едно аз съм писал :thumbright: Относно четенето, получаването на знания и 21 век, то този принцип е валиден откакто е измислено колелото насам :idea: :evil3: Изображение
Diananet написа:
нед юни 03, 2018 16:48
beggginer написа:
...в 21-ви век, с цялото ми уважение, не съществуват кокоши яйца, които не са излезли от кокоши гъз...
Големó диване си Ди :booty: , просто... Изображение Изображение Изображение

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от beggginer »

Diananet написа:
нед юни 03, 2018 16:48
beggginer написа:
Подадох ти я тая шега. Мислех да я напиша в поста, но реших че ще отнеме от сериозността. :lol: Затова и уточних "кокоши". Не пъдпъдъчи, щраусови или змийски. :evil4:
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
germaneca999
Дарител
Дарител
Регистриран: чет фев 01, 2018 16:34

Мнение от germaneca999 »

beggginer написа:

..... Аналогично, получаването на знания в 21-ви век се осъществява посредством много четене на свободно достъпни материали в интернет.........
Абсолютно съм съгласен с теб. Извадих нарочно само тази част от написаното за да поясня, че Учител е само обобщен образ на всеки или всички, които са писали нещо и после публикували за да може другите "учениците" да го прочетат и разберат. Защото ако не го прочетеш т.е. Учителят не ти го каже в случая (в писмен вид) няма от къде да го научиш. Както и обратно, ако ти нещо не си повредил и после сам открил как става, но не го публикуваш, как другите (учениците) ще напредват бързо в знанията си. Е става на принципа проба-грешка, но ако нямаше кои да ни посочи правилното решение без и ние да се горим на печката, тогава щяхме да сме още в епохата на лъкове и стрели. :съгласен:
Оптимистът вижда възможност във всяка трудност.
Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
Свободен е този, който не е оковал собствения си мироглед с чужди идеи!
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Причините за неизползването на Linux като десктоп, според мен, са:

1. В училищата и университетите масово се натрапва Windows с MS Office.
2. Хората нямат желание, да научат нещо ново.
3. Много повече професионален софтуер за Windows и Mac.
4. Агресивен маркетинг от страна на Микрошпек и нагризаните ябълки.
5. Скапаните хардуерни производители, които не пишат свестни драйвъри за Linux.
6. Натрапването на GNOME и компания, които отвращават хората с грозата си и недъгавите фунцкии.

И заглавието не е коретно. Linux е най-използваната операционна система на всички устройства в глобален мащаб (сървъри, телефони, IoT и др.).
silfox2000
Регистриран
Регистриран: пон фев 05, 2018 05:50

Мнение от silfox2000 »

Shaker написа:
нед юни 03, 2018 21:14
Причините за неизползването на Linux като десктоп, според мен, са:

1. В училищата и университетите масово се натрапва Windows с MS Office.
2. Хората нямат желание, да научат нещо ново.
3. Много повече професионален софтуер за Windows и Mac.
4. Агресивен маркетинг от страна на Микрошпек и нагризаните ябълки.
5. Скапаните хардуерни производители, които не пишат свестни драйвъри за Linux.
6. Натрапването на GNOME и компания, които отвращават хората с грозата си и недъгавите фунцкии.

И заглавието не е коретно. Linux е най-използваната операционна система на всички устройства в глобален мащаб (сървъри, телефони, IoT и др.).
1. Не се натрапва - учи се това, което се използва масово, освен ако не се въведе държавна политика в определена посока.
2. Вярно.
3. Естествено - виж колко процента изпозлват Linux и ще разбереш защо.
4. Те са си компании, които печелят от продажбата на софтуер и съответно си го рекламират. Нищо странно.
5. Същото като т.3
6. Има предостатъчно голям избор от DEs, за да се приеме, че баш Gnome пречи на масовото разпространение.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Да, той Шейк си ги недолюбва GNOME и не пропуска удобен случай, за да ги нахрани, но за другото е прав. Абсолютно недопустимо е да те обучават на компютърна грамотност и това да означава работа с Internet Explorer и MS Office - и двете продукт на монополна компания. И това наистина започва още в училище. Недопустимо е при наличието на толкова свободни алтернативи на хората да продължават да им се промиват мозъците по подобен безпардонен начин.

Иначе отговорът на въпроса в темата е възможно най-елементарният и поради тази причина той често бива пропускан. И колкото и странно да изглежда това, въпреки че за повечето хора фактът, че Linux е безплатен е преимущество, всъщност това е неговата ахилесова пета. Не е платен, няма лицензи, няма далавера. Че кой ще прибира комисионни за разпространението на софтуера на онея въшльовци иначе? Стотици милиони се изсипват за лицензи. Поне едно 5-10% от тях отиват в различни правителствени и не дотав джобове и никой няма сам да си спре далаверата.

Иначе проблемът с липсата на професионален софтуер може да се реши много лесно като се увиличи броят на потребителите. Това обаче няма да се случи, защото никой няма интерес от подобно нещо - нито Майкрософт, нито правителствата, нито тия, които са се наредили на хранилката. Това е.
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Преди месец си купих една флашка и видях в описанието, че върви само под Windows и Mac, a под Linux върви перфектно :tard:
Ето и още едно старо видео, което показва, че Windows и Mac потребителите са овце и за това Linux куца при десктопите:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Тва видео е култово, на времето го показвах на много хора, за да осъзнаят и те колко са смотани :angel4:
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

АХАХАХАХХА :широка усмивка: :широка усмивка: :широка усмивка:

Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

С различни конфигурации са тия или на черния с линукса по бавно му тръгна Биос. Въпреки това разликата е драстична. Аз навремето ми дадоха такъв ейсър с такъв линукс да го преинсталирам с ХР. Поработих 2-3 дни тогава с него, беше си супер бързо, както е на клипа, като му инсталирах ХР-то, стана също толкова бавно
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Моят много слаб Асус 1001PX си работеше много добре с експито, но доста си бях поиграл за тази цел.
Старото ми Делче - също. Настолните ми - също. Не мога да се оплача от ХР-то.
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”