Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

По света и у нас - Линукс новините.

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: По света и у нас - Линукс новините.

Мнение от Mozo »

mkfs-ext4 написа:Не те знам каква кола караш, ама що не вземеш да я смениш с някоя 30-годишна Голф двойка? Какво й е, искаш новата само защото е по-нов модел, навремето хората как са ги карали тия боклуци :mrgreen: ето така ми звучиш с това изказване :evil3:

10-ката е по-добре защото е по-лека и вече последните версии са по-стабилни. Има драйвери за нов хардуер, то само това е достатъчно. Не ме интересува дали майкрософт нарочно саботират старите версии. По-точно няма какво да направя по въпроса. Като не те кефи политиката им отиди пред централата в Редмънд и протестирай, аз просто искам да си свърша работата и за целта използвам каквото имам под ръка. Ако искаш събери една група четници и вдигнете въстание, па барем постигнете нещо и удължат срока на 7-цата с още няколко месеца :lol: :mrgreen: да и се нарадвате като за последно на грозния интерфейс :lol:
Защото е rolling-release, също като любимия ти Арч, инсталираш и само ъпгрейдваш. Е, тук ъпгрейдите са доста по-бавни и изнервящи, но това е друга тема.
Но наистина е по-стабилен и безпроблемен, от версия 1607 насам, докато ХП-то още си спомням как постоянно цъкаш "Dont' send" :booty: 7-цата е грозна и тежка, и също забиваше, макар по-рядко от ХП. За Вистата нужно ли е да говоря? 8-цата не беше лоша, но с тоя грозен интерфейс просто нямаше как да успее, затова я смениха на време.
А защо използвах компютъра си с тия боклуци (старите) - ми защото не разбирах тогава от Линукс, а по-добър Джам нямаше. И прочети първия абзац отново :lol:
Глупост до глупост :clap: :clap: :clap: Това дали нещо е грозно или красиво е субективно понятие. За мен по-грозно нещо от Квадрат 10 няма. Седмицата е шедьовър на Ван Гог в сравнение с тоя белезникав и плосък десети боклук. Голф няма да си купя никога, ако ще и 35-та серия да е. Когато човек си купува нова кола, това е защото старата се е амортизирала, а новата предлага и нещо ново. Десетката не предлага нищо ново, освен ултра-грозен интерфейс и настройки забутани в на баба им пи*ката, които се води за юзър френдли. И докато една кола може да се амортизира, то една операционна система не се амортизира, та сравнението е неуместно.

Не, Windows 10 не е ролинг. Щеше, но не би. Не могат, не става, некадърни са.
Прочетено: 542823 пъти
Изображение
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран
Регистриран: нед фев 12, 2017 14:08

Мнение от mkfs-ext4 »

Е, не оспорвам, че са некадърни, ама старите са още по-зле.
Не съм казал, че 10-ката е Манна Небесна и че са надминали себе си. Микромеките никога няма да надминат себе си :lol: но ако ми се наложи да седна на компютър със 7-ца, не дай си Боже ХП, ми идва да го смеля с чука :evil: отвратителни са старите Джамове.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Последният е най-отвратителен. А това, че казваш обратното, показва, че не познаваш в детайли системата, също както правиш при браузърите. ХР беше и ще си остане най-добрият Windows. Това, че на теб ти е забивал говори разни неща, но при мен работеше великолепно. Добре, че излязоха следващите версии, за да ме отвратят от Windows. С ръка на сърце признавам, че ако си караха по линията ХР, нямаше да съм пробвал Linux. ХР предлагаше супер полезни и удобни неща, които след това бяха разкарани, но на голямата част от потребителите това не направи никакво впечатление, защото те са просто цъкачи. Само хора, които не познават възможностите на операционната система могат да кажат подобно нещо, а на други въобще да не им направи впечатление. А и как да им направи, след като те не знаят нищо? Ти също влизаш в тази категория с глупостите, които написа по-горе. Само погледни за колко махнати неща става въпрос от ХР към Windows 7:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_f ... _Windows_7

Ааа, ама ти не си знаел. Е, ние пък знаехме и ги използвахме. Когато дойде седмицата все едно, че ми забиха шамар в муцуната. Отрязаха ми ръцете, не мога да го използвам ефективно, това е. Още от Виста навлезе и скапването на файловия мениджър и той също стана почти неизползваем. Махат, режат, махат, режат, а зомбитата все обясняват, че поредната орязана версия е по-добра от предходната. Няма нищо чудно в това всъщност - просто са неграмотни и нямат идея какво се случва.
Изображение
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран

Мнение от mkfs-ext4 »

То нали затова въведоха Телеметрията сега - да се види кое се използва най-много, за да махнат и него :lol:
Още първото изречение в линка ти казва, че са добавени нови неща в 7-цата спрямо ХП и Виста.
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Защото са тъпи и ограничени, и им харесват тъпите и ограничени неща. Всяко интелигентно, фино, богато на опции решение, ги обърква, натоварва, изнервя. Кара ги да осъзнават колко са тъпи и ограничени, и го намразват :evil4:

Сори за позналите се в това описание :evil4:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран

Мнение от mkfs-ext4 »

Също като Уин юзър звучите - и той отричаше 10-ката и се кефеше на старите дървета :lol:
Що не го поканите във форума да си спретнете една хубава дискусийка, колко готино е било навремето, не ви трябва нито Линукс, нито нищо, само едно ХП. За да е по-автентично може да излезете на пикник на някоя поляна и да се радвате на синьото небе, нали такъв беше тапета по дефолт :lol: :mrgreen: :booty:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

mkfs-ext4 написа:То нали затова въведоха Телеметрията сега - да се види кое се използва най-много, за да махнат и него :lol:
Още първото изречение в линка ти казва, че са добавени нови неща в 7-цата спрямо ХП и Виста.
Нововъведения като супер бар? Нововъведение да не мога да си местя папките както аз поискам? Благодаря... Престани да се радваш на най-новите неща само защото са нови. Глупаво е PDT_Love_18

А и сам си противоречиш - отричаш таблетността при GNOME 3, но ѝ се радваш при десетката? За пореден път показваш раздвоение на личността, при това сериозно :booty: :p
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

С УинЮзъра сте от едно котило (към нтфс-хром)

Изображение
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран

Мнение от mkfs-ext4 »

Какво общо намери между Гном 3 и Уиндоус 10? Айде с 8-цата може да го сравниш, ама с 10-ката - не.
Разликата е, че майкрософт поне разкараха скапаната 8-ца, а Ред Хат още налагат недоносения Гном 3.
Nibelung написа:С УинЮзъра сте от едно котило (към нтфс-хром)
Ти си от едно котило с него, на старите джамове с дървена дограма :lol: :lol: :mrgreen:
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

УинЮзъра започва така:
- Аз силно се заинтересувах от Линукс, имам желание да го науча и ползвам, но не знам как да направя тези и тези неща ...
И изрежда ред простотии. Например:
"Харесвам пакетната с-ма на тоя вид линукси, ама харесвам хранилищата на оня вид, пък искам да може и да прави ей това, ама да го прави не като тия, ами като ония (дето пък въобще не са за това). Кажете ми как да го направя това."
Понеже е тъпо и безумно, разбира се, това не може да се направи. Което е и неговата цел. Да започне:
"Ето, огромно желание имах да съм с линукс, обаче виждате, че линукс не го може. За нищо не става тоя линукс, а на уиндоус какви фантастични елитни програми има за суперпрофесионалисти като мен."

От едно котило сте.

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Различни поправки за Btfrs при Linux Kernel 4.12:

https://www.kaminata.net/index.php/itno ... adroto-4-2
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

"използването на типовете при balance_args е вече консистентно. Вече се използва ktime_get_real_ts за root ctime, поправен е gfp_mask за reada_zones при radix дървото"

Ясно :salute:

:lol:

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да не съм ги правил аз поправките :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Майкрософт обича Linux :mrgreen: :p

https://www.kaminata.net/index.php/itno ... -poddrajka
Изображение
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран

Мнение от mkfs-ext4 »

В случая искат да може да се разработват приложения за Уиндоус в Линукс среда. Тъй, че обичат само и единствено себе си :lol: ако обичаха Линукс щяха да се постарят поне дяловете му да прочетат.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”