Глупост до глупостmkfs-ext4 написа:Не те знам каква кола караш, ама що не вземеш да я смениш с някоя 30-годишна Голф двойка? Какво й е, искаш новата само защото е по-нов модел, навремето хората как са ги карали тия боклуцието така ми звучиш с това изказване
![]()
10-ката е по-добре защото е по-лека и вече последните версии са по-стабилни. Има драйвери за нов хардуер, то само това е достатъчно. Не ме интересува дали майкрософт нарочно саботират старите версии. По-точно няма какво да направя по въпроса. Като не те кефи политиката им отиди пред централата в Редмънд и протестирай, аз просто искам да си свърша работата и за целта използвам каквото имам под ръка. Ако искаш събери една група четници и вдигнете въстание, па барем постигнете нещо и удължат срока на 7-цата с още няколко месеца![]()
да и се нарадвате като за последно на грозния интерфейс
![]()
Защото е rolling-release, също като любимия ти Арч, инсталираш и само ъпгрейдваш. Е, тук ъпгрейдите са доста по-бавни и изнервящи, но това е друга тема.
Но наистина е по-стабилен и безпроблемен, от версия 1607 насам, докато ХП-то още си спомням как постоянно цъкаш "Dont' send"7-цата е грозна и тежка, и също забиваше, макар по-рядко от ХП. За Вистата нужно ли е да говоря? 8-цата не беше лоша, но с тоя грозен интерфейс просто нямаше как да успее, затова я смениха на време.
А защо използвах компютъра си с тия боклуци (старите) - ми защото не разбирах тогава от Линукс, а по-добър Джам нямаше. И прочети първия абзац отново

Не, Windows 10 не е ролинг. Щеше, но не би. Не могат, не става, некадърни са.