Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Вашият десктоп

Мнение от Mozo »

След известно ръчкане успях да докарам и шрифта като на четворката.

Изображение

Ще стане човек от тая петѝца :angel4:
Офтопик:
Обаче ще ми трябва Александрийската библиотека, за да си запиша всички промени и настройки, които съм направил до момента :lol: :lol: :lol:
Прочетено: 318694 пъти
Изображение
Потребителски аватар
p4p
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед ное 29, 2015 01:35

Мнение от p4p »

Мазохизъм (Мозохизъм).
Избираш Arch, понеже искаш всичко най-ново.
Харесваш обаче KDE4 повече от KD5. Ами сега?
И започваш да се мъчиш да правиш от Плазмата Четворка. :)
И става миш-маш и смях в залата.
Или махаш Arch, или избираш Плазмата, такава каквато е и продължаваш напред.

п.п. KDE5 няма проблеми с икони, шрифтове, ... :p
Последна промяна от p4p на съб май 06, 2017 17:26, променено общо 1 път.
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран
Регистриран: нед фев 12, 2017 14:08

Мнение от mkfs-ext4 »

Това е Плазма 5, така ли? :-k
Офтопик:
открийте разликите
Изображение
:lol: :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

p4p написа:Мазохизъм (Мозохизъм).
Избираш Arch, понеже искаш всичко най-ново.
Харесваш обаче KDE4 повече от KD5. Ами сега?
И започваш да се мъчиш да правиш от Плазмата Четворка. :)
И става миш-маш и смях в залата.
Или махаш Arch, или избираш Плазмата, такава каквато е и продължаваш напред.

п.п. KDE5 няма проблеми с икони, шрифтове, ... :p
Кое по-точно е мазохизъм :-k И кое поражда смях в залата :roll:

Не използвам Arch, за да имам най-новото, а поради съвсем други причини - това, че е лесен и бърз и всичко върви на него, за разлика от при другите. Изпитано нееднократно. Мазохизъм не виждам, всеки си прави десктопа да му изглежда така, както харесва. На мен ми харесва да го правя като на четворката, друг като на петицата и така. Проблеми с икони и шрифтове имам именно в петицата :booty:

А иначе четворката си ми работи на пушка и така като гледам ще е още дълги години, надявам се :headbang: :headbang: :headbang:
mkfs-btrfs написа:Това е Плазма 5, така ли? :-k
Офтопик:
открийте разликите
Изображение
:lol: :lol:
Няма нищо общо със седмѝцата, а и дори и да имаше, в това няма нищо лошо. Около милион пъти е за предпочитане пред гнусния квадрат :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Mozo написа:всеки си прави десктопа да му изглежда така, както харесва
Я, напредък ли забелязвам във възгледите ти ? :lol:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран

Мнение от mkfs-ext4 »

7-цата е най-грозния Джам, ъпгрейдната Виста :lol:
Аеро темата е тежка и тромава, а classic темата те връща в 90-те години :lol:
Дори уин юзер я харесва, това е достатъчен аргумент против :lol: :lol: :)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Седмицата изглежда страхотно в сравнение с модерните плоски боклуци. Няма нищо общо с Виста, прекалено много си се объркал. Виста е грозновата, седмицата не е. Въпреки това ми е малко все тая, защото не използвам нито едната, нито другата.
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

p4p написа:Мазохизъм (Мозохизъм).
Доразвиваш много удачно моя лаф за маркиз дьо Сад :toothy10: :toothy10: :toothy10: , ммм :booty: :toothy10: Мозохизъм :booty: Изображение :p
p4p написа:...избираш Плазмата, такава каквато е...
Присмял се Хърбел на Щърбел :booty: :wave: :evil3: Твоите плазми имат толкова общо с оригинала :booty: , та просто няма накъде повече... :booty: Няма едно непипнато или непроменено елементче, едно :evil3: :booty: :toothy10: , ама даваш тон за песен на Мозохиста... :booty: :toothy10: :headbang:

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
p4p
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед ное 29, 2015 01:35

Мнение от p4p »

Tsurugi написа:...
Присмял се Хърбел на Щърбел :booty: :wave: :evil3: Твоите плазми имат толкова общо с оригинала :booty: , та просто няма накъде повече... :booty: Няма едно непипнато или непроменено елементче, едно :evil3: :booty: :toothy10: , ама даваш тон за песен на Мозохиста... :booty: :toothy10: :headbang:
Ти само темите по подразбиране ли ползваш? :p
Аз сменям и в Xfce. Боря се срещу монопола на сиво-синьото. :mrgreen:
Едно е да си смениш само темите за работния плот и иконите, друго са още 1001 настройки ("Александрийската библиотека"). :)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ааа, нещо не сме се доизяснили - то и в четворката имам 3537539875 текстови файла и един милион настройки, ама то това е нормално при мен, та не е от средата. И на ХР едно време беше същото :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

p4p написа:
Tsurugi написа:...
Ти само темите по подразбиране ли ползваш? :p
Аз сменям и в Xfce. Боря се срещу монопола на сиво-синьото. :mrgreen:
Едно е да си смениш само темите за работния плот и иконите, друго са още 1001 настройки ("Александрийската библиотека"). :)
Не, не ползвам :booty: ИзображениеИзображениеНапротив :booty: :опс: Изображение, доста по-комплицирано е положението при мен :evil3: , защото Мозо твърди че му е необходима седмица, а на мен около ~месец... :booty: Всички основни работни системи са ми отнели долу-горе толкова време за ръчкане под капака и за фейслифтинг :evil3: , така че го разбирам прекрасно Мозич :evil3: :thumbright: Винаги са ми били смешни разни многознайковци :evil4: , дето се изхвърлят като..., че видиш ли системата им е готова за час-два с инсталацията :booty: :evil4: Пълни глупости :!: Това говори едно единствено нещо :idea: , че въпросните не знаят, не правят, а и не могат нищо по системата, ама го раздават спецове :evil3: Ако сериозно персонализираш и променяш из основи до най-малки детайли, то е физически невъзможно да го направиш за няколко часа, това е бавен, изнурителен и досадно монотонен процес, като това е при положение че знаеш точно какво и как да правиш :evil3: А, ако не знаеш, тогава.....Тогава вече става весело и бързо :booty: Изображение, раз-прас, бум-тряс, имах система, но вече нямам... :evil4: :evil4: :evil4: Изображение

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Очевидно не са толкова много :p
Изображение
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран

Мнение от mkfs-ext4 »

Май не ставам за хакер щом тази тъпня не ме кефи, а вече за Н-ти път се мъча :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Какво се мъчиш 8-[ 8-[ 8-[
Офтопик:
Между другото сега си отворих файла, дето едно време си правех Windows-а по него - четири пълни страници #-o И това са само нещата за подсещане. Другите дето си ги знам не са записани там :tard: :tard: :tard: За Arch са три файла, по доста повече :sick: :sick: :sick: Има някои лични неща, иначе бих го пуснал тук, да се посмеем :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

cybercop написа:
Tsurugi написа:Винаги са ми били смешни разни многознайковци :evil4: , дето се изхвърлят като..., че видиш ли системата им е готова за час-два с инсталацията
До два часа след инсталацията. Най- много. Имам пакети за Xfce, LXDE, MATE, Gnome 2 в които съм събрал икони, теми, картинки, конфигурационни файлове, стартери на програми и т.н. за различните дистрибуции, които ползвам. По- точно, за различните версии на GTK. Само разархивирам и разхвърлям из директориите.
Изображение
Кибер, Кибер... :booty: Само като гледам шота който си пуснал и ми идва да се смея с глас, имаш ли представа САМО настройките по един от браузърите ми колко са, а и как изглежда :?: :!: Настройките в about:config, chrome://flags или пък vivaldi://flags, колко много и различни са, колко разширения ползвам, скриптове и т.н. :?: :!: Колко пакета имаш на твоята система 500, 800, 1000 :?: , защото на една от системите си имам близо 4000 и огромната част от тях реве за настройки, които трябва да се пренесат или направят :evil3: Камарата alias-и в .bashrc и тоновете други глупости по виртуални машини и още, още, още...Всички по-важни настройки ги имам, клонирам цели дискове и т.н., но си е играчка, МНОГО играчка, така че тия приказки за двата часа по-добре ги разправяй на някой дето не се е овапцвал до ушите в моторно масло ровейки по машината под капака :evil3: Толкова по "двата часа"Изображение

剣リナックスをとともに武士

Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”