Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Вашият десктоп
Не, не, определено е невъзможно това, просто няма как да стане, особено с толкова отворени табове, идиният от които е фейсбоклука 
Прочетено: 322150 пъти

Fedora 25 Gnome
По принцип по-голямата част от тези МБ са кеш, примерно като затвориш някоя страница и после я отвориш ти я отваря много по-бързо отколкото ако я зарежда наново. Като затвориш браузъра се изчиства, а ако паметта потрябва за някое друго приложение, също се изчиства. Така, че не е проблем да си яде памет.
Ако ти пречи може от настройките да определиш колко лимита на паметта която да отива за кеш. На мен ми е 350 и толкова памет си изяжда максимум - 350.
- frankennstein
- Пристрастéн
- Регистриран: съб сеп 01, 2012 20:36
Избърсах прахта от стария лаптоп с едно Manjaro. Старо куче е и като отворя 4-5 таба кляка заради РАМ-та. Даже и с Midori му е мъка, но поне ще свърши работа за каквото го глася.
- frankennstein
- Пристрастéн
Firefox с Ublock и един единствен таб, началната страница на Kaminata - 350/360 MB
PaleMoon с Ublock, със същия таб - 320/325 MB
Не мисля, че 40МБ ще променят нещата драстично, пък и ми се струва че в PaleMoon има някакъв лаг, когато скролвам страницата, така и не успях да го заобичам тоя браузър.
PaleMoon с Ublock, със същия таб - 320/325 MB
Не мисля, че 40МБ ще променят нещата драстично, пък и ми се струва че в PaleMoon има някакъв лаг, когато скролвам страницата, така и не успях да го заобичам тоя браузър.
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Не е само РАМ-та важна. Проц. се товари по-малко отколкото от новата Лисица и много по-малко, отколкото от хромиум-базираните боклуци. Относно Камината, отдавна меля на Мозо,, но той вика "купи си нов компютър"
Понеже не смятам да го послушам, си реших проблема, като си направих комбинация от блокери. Има много голяма полза, но и само с юблок е добре.
За самия пейлмуун - аз съм на 26.0.5. 27 май още не е читава.

Понеже не смятам да го послушам, си реших проблема, като си направих комбинация от блокери. Има много голяма полза, но и само с юблок е добре.
За самия пейлмуун - аз съм на 26.0.5. 27 май още не е читава.
Ний тука сички парле ву франсе

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Отвори с Opera да видиш как всичко се отваря МОМЕНТАЛНО. Просто FF и PM с тия енджини са доста по-бавнички за съжаление.

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Имаш си компютър за 3000 лв., отваряй си ги с Хропера, като искаш. Аз нямам намерение да давам пари за глупости, затова намирам начин да отварям нормално без пари.
Ний тука сички парле ву франсе

Лека и приятна дистрибуция

Тя наистина отваря мигновено камината при всякакви условия, дори и на скапаното ми според вас НРNibelung написа:Имаш си компютър за 3000 лв., отваряй си ги с Хропера, като искаш. Аз нямам намерение да давам пари за глупости, затова намирам начин да отварям нормално без пари.
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- frankennstein
- Пристрастéн
Последния FF е стабиляга, бутнали са го малко. Ще пробвам и с Opera, че аз имам проблеми конкретно с Камината, отваря ми всяка страница адски бавно. Но ми се струва, че проблема не е в компа или браузъра, ами в IP-то. Май от чужбина връзката е доста тегава, защото на работа сме зад немски сървъри и там ситуацията с Камината е направо трагична, отнема ми по 15на секунди да отворя друга страница.Mozo написа:Отвори с Opera да видиш как всичко се отваря МОМЕНТАЛНО. Просто FF и PM с тия енджини са доста по-бавнички за съжаление.
- Tsurugi
- VIP
- Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10
Страхотна е, действителноyogle написа:Лека и приятна дистрибуция![]()
![]()
![]()
![]()

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
В Opera има VPN, при използването му пак си се отварят добре сайтът и форумът, а са чужди IP-та. Нещо от нета ти е 

Благодаря , че ми я показа навремето. Калкулаторчето Asus 1001PX хвърчи с нея. Отдавна нещо не ме беше грабвало от пръв поглед.Tsurugi написа: Страхотна е, действителноМного пъти съм говорил за нея, но до този момент само аз бях пускал шотове с нея, ще останеш очарован, изключително добре изпипано дистро, оптимизирано и полирано, освен това мълниеносно бързо
![]()
![]()

Последна промяна от yogle на нед мар 19, 2017 12:46, променено общо 1 път.