Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Вашият десктоп

Мнение от Mozo »

Не, не, определено е невъзможно това, просто няма как да стане, особено с толкова отворени табове, идиният от които е фейсбоклука :booty:
Прочетено: 322190 пъти
Изображение
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран
Регистриран: нед фев 12, 2017 14:08

Мнение от mkfs-ext4 »

Изображение
Fedora 25 Gnome
По принцип по-голямата част от тези МБ са кеш, примерно като затвориш някоя страница и после я отвориш ти я отваря много по-бързо отколкото ако я зарежда наново. Като затвориш браузъра се изчиства, а ако паметта потрябва за някое друго приложение, също се изчиства. Така, че не е проблем да си яде памет.
Ако ти пречи може от настройките да определиш колко лимита на паметта която да отива за кеш. На мен ми е 350 и толкова памет си изяжда максимум - 350.
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран
Регистриран: нед фев 12, 2017 14:08

Мнение от mkfs-ext4 »

Изображение
Потребителски аватар
frankennstein
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб сеп 01, 2012 20:36

Мнение от frankennstein »

Изображение

Избърсах прахта от стария лаптоп с едно Manjaro. Старо куче е и като отворя 4-5 таба кляка заради РАМ-та. Даже и с Midori му е мъка, но поне ще свърши работа за каквото го глася.
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Сложи Пейлмуун с юблок-ориджин и няма да кляка.
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
frankennstein
Пристрастéн
Пристрастéн

Firefox с Ublock и един единствен таб, началната страница на Kaminata - 350/360 MB
PaleMoon с Ublock, със същия таб - 320/325 MB

Не мисля, че 40МБ ще променят нещата драстично, пък и ми се струва че в PaleMoon има някакъв лаг, когато скролвам страницата, така и не успях да го заобичам тоя браузър.
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Не е само РАМ-та важна. Проц. се товари по-малко отколкото от новата Лисица и много по-малко, отколкото от хромиум-базираните боклуци. Относно Камината, отдавна меля на Мозо,, но той вика "купи си нов компютър" :twisted:
Понеже не смятам да го послушам, си реших проблема, като си направих комбинация от блокери. Има много голяма полза, но и само с юблок е добре.
За самия пейлмуун - аз съм на 26.0.5. 27 май още не е читава.

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Отвори с Opera да видиш как всичко се отваря МОМЕНТАЛНО. Просто FF и PM с тия енджини са доста по-бавнички за съжаление.
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Имаш си компютър за 3000 лв., отваряй си ги с Хропера, като искаш. Аз нямам намерение да давам пари за глупости, затова намирам начин да отварям нормално без пари.

Изображение
Потребителски аватар
yogle
Почетен член
Почетен член
Регистриран: чет мар 24, 2016 13:35

Мнение от yogle »

Лека и приятна дистрибуция :) :hello1: :съгласен: :evil3:

Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Nibelung написа:Имаш си компютър за 3000 лв., отваряй си ги с Хропера, като искаш. Аз нямам намерение да давам пари за глупости, затова намирам начин да отварям нормално без пари.
Тя наистина отваря мигновено камината при всякакви условия, дори и на скапаното ми според вас НР
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
frankennstein
Пристрастéн
Пристрастéн

Mozo написа:Отвори с Opera да видиш как всичко се отваря МОМЕНТАЛНО. Просто FF и PM с тия енджини са доста по-бавнички за съжаление.
Последния FF е стабиляга, бутнали са го малко. Ще пробвам и с Opera, че аз имам проблеми конкретно с Камината, отваря ми всяка страница адски бавно. Но ми се струва, че проблема не е в компа или браузъра, ами в IP-то. Май от чужбина връзката е доста тегава, защото на работа сме зад немски сървъри и там ситуацията с Камината е направо трагична, отнема ми по 15на секунди да отворя друга страница.
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

yogle написа:Лека и приятна дистрибуция :) :hello1: :съгласен: :evil3:
Страхотна е, действително :headbang: Много пъти съм говорил за нея, но до този момент само аз бях пускал шотове с нея, ще останеш очарован, изключително добре изпипано дистро, оптимизирано и полирано, освен това мълниеносно бързо :evil3: :thumbright: :headbang:

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

В Opera има VPN, при използването му пак си се отварят добре сайтът и форумът, а са чужди IP-та. Нещо от нета ти е :-k
Изображение
Потребителски аватар
yogle
Почетен член
Почетен член
Регистриран: чет мар 24, 2016 13:35

Мнение от yogle »

Tsurugi написа: Страхотна е, действително :headbang: Много пъти съм говорил за нея, но до този момент само аз бях пускал шотове с нея, ще останеш очарован, изключително добре изпипано дистро, оптимизирано и полирано, освен това мълниеносно бързо :evil3: :thumbright: :headbang:
Благодаря , че ми я показа навремето. Калкулаторчето Asus 1001PX хвърчи с нея. Отдавна нещо не ме беше грабвало от пръв поглед.
Изображение
Последна промяна от yogle на нед мар 19, 2017 12:46, променено общо 1 път.
Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”