Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Автошкола на добра цена в София

Разни там колички, камиончета, багерчета и други на колелета :p .
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Re: Автошкола на добра цена в София

Мнение от Montoya »

На една чисто новичка корса 96-та година от пета със 120 вместо трета за двигателна спирачка при спирането забодох първа. Измуча тая гад, някакви странни звеци из скоростите се понесоха и се укроти, обаче си влезна като "пирон у кисело млеко"
На маздата която имах 323 зимата на един невероятно заледен баир спускайки с изгасен мотор изключил от скорост ми се скъса спирачен маркуч и забодох първа от 50 км, спрях обаче счупих тръгналото външно каре на полуоската.
Пасата по принцип си е мисия невъзможна да му вкараш първа в движение, но тая година му смених тампоните на двигателя и маслото в скоростната кутия и първа взе да влиза в движение до 20км/ч
Васил Антонов написа:Аз за най - сигурно поне 1-2 г повече от 3- та нямам за къде да давам щото и без туй извън софийско немам де да одим , даже си мие най- лесно на първа и на втора , ако можеше , ама трябва и трета уви, пълзя като костенурка но пък по добре бавно и сигурно отколкото бързо и в спешното отделение на Пирогов . Докато не придобия достатъчно увереност няма да правя никакви експерименти със скоростта или каквото и да е друго, не че след това ще фуча като пилот от Формула 1 из улиците напротив аз съм обичам да пътувам спокойно , а не да съм на ръба на разрешената скорост.
Това е несериозно, така пречиш и възможността да предизвикаш ПТП е доста голяма, особено ако караш по цариградско или по околовръстното, царица йона също, сливница, европа, все булеварди на които не можеш да караш на втора
Прочетено: 9587 пъти
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Да рапортувам - данъкът ми е 19.70, преди малко го платих :mrgreen: Пробвах и номерата с първа скорост - до 50 влиза без проблем, натам не посмях :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

А успяваш ли да включиш от трета на втора, без да минеш през изкл. ? :lol:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да, държа в крайно ляво и си влиза :p :p :p
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Не ме разбра. Васко да ти обясни, ако иска :lol:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
yanku
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пет апр 17, 2015 03:14
Контакти:

Мнение от yanku »

Nibelung написа:А успяваш ли да включиш от трета на втора, без да минеш през изкл. ? :lol:
Да доуточня. Можеш ли да превключиш от трета на втора, без скоростният лост да мине през "нулева" позиция (т.е. там където ръчната не е на скорост)

Аз се пробвах, но не успях :sad:
Пий, като Цар! Яж, като Цар! Почивай си, като Цар!
И помни: Ти не си дебел, ти си Цар!

Беше време турско, после дойде време мижитурско...

Изображение
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

no chance
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Nibelung написа:Не ме разбра. Васко да ти обясни, ако иска :lol:
Еее, стига де, и аз съм я чел тая тема :lol: :lol: :lol:
Изображение
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран
Регистриран: ср фев 25, 2015 12:53

Мнение от Васил Антонов »

Момчета понеже наближава скоро изпита пред ДАИ , можете да сте ми доста от полза ако ми дадете ориентир относно няколко неща които ме затрудняват .

1. Колго горе долу и кои са пътищата - булевардите или големи улици които са с две ленти за завиване на ляво :?: Или поне ако не ги знаете всички из София то тези в Люлин центъра , Банишора, Надежда - районите където евентуално може би ще каже даяджита да карам на изпита . Питам за това защото изпитвам затруднения с тая лява лента и понякога вместо в най- лявата трябва да бъда в по- дясната от двете , ама не винаги успявам навреме да ги видя и да се престроя правилно.

2. Другото което ми куца са кръговите движения , за да вляза в кръговото се престроявам от моята си дясна лента , в лявата лента и си карам в кръг до следващия изход , където си давам десен мигач и се престроявам в дясната лента нали така , обаче ако не успея навреме да се престроя трябва да направя още една обиколка .
Та въпроса ми е как най- лесно да се ориентирам , като ми кажат да изляза от кръговото от първия път :?:
Особенно ми е труден надлезът Надежда там хем е кръгово , хем е надлез и на всичкото отгоре , ако не внимавам с едно движение и отивам в друг квартал . Как да се ориентирам там като ми кажат че отивам в Надежда да мога да отида натам и като ми кажат да отида към Илиянци да отивам на там без да се чудя :?:
Човек е мярката за всички неща.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

С това за ориентацията никой не може да ти помогне, личен опит :angel4: :angel4: :angel4:

На влизане в кръговото задължително се дава ляв мигач, а на излизане десен. Това за влизането и мигача никой не го спазва, само аз :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Всъщност не ги познавам много добре, познавам ги, но не много добре и сега като се замисля такъв с 2 ленти за завой на ляво не знам да има, може и да има, но поне аз не се сещам за такъв в момента.
Относно кръговите, когато са две ленти за влизане в кръговото, стой си в дясната, когато вътре в кръговото са две ленти, пак си стой в дясната, поне според мен не е грешно.
На влизане в кръговото ляв мигач, вътре преди излизането десен мигач. Сега специално за това кръгово на надлез надежда, от която и страна да влизаш и от където и да излизаш стой си само в дясната лента. Кръга не е голям и въпреки че е с две ленти е меко казано тъпо да минеш в лявата и веднага да излизаш, макар че там всички входове и изходи и самото кръгово са с две ленти, така че от която и страна да влезеш и от която и да излезеш е все тая. Въпроса е да не менкаш лентите. Ето какво имам като пример. Идваш да речем от към гробищата и виждаш че преди кръга в лявата лента опашката е по малка, престрояваш се и влизаш в кръговото в лявата вътрешна лента. Пропускаш колите които въртят вътре в кръговото, влизаш и даваш десен мигач че ще излизаш към надежда, оглеждаш се в дясното огледало и излизащ обаче пак в лявата лента, да не пресечеш от лявата в кръговото в десния изход.
Друго тежко кръгово на което могат да те пуснат е това на сточна гара, защото там и вътре в кръга има светофари и като цяло си е сложно за преминаване за новобранец, особено ако трябва да обърнеш движението идвайки от лъвов мост да завъртиш на сточна гара и да се върнеш обратно. Има два светофара вътре в кръга, които обикновено светят зелено като са те пуснали да въртиш, но се случва и червени да са. Там две ленти въртят в кръга и две ленти са за излизане от кръговото.
А може и да те пуснат на новото кръстовище на околовръстното при бриколаж. Там гледам е на три нива за по лесно минаване, но първия път като се види изглежда страхотно. Най ниското ниво си е директна линия на околовръстното 6 ленти, по три за двете посоки, на второ ниво отгоре е кръговото което свързва околовръстното с бул Европа мисля че беше и третото ниво е директен излаз към Метро по мост над кръговото. :mrgreen:

Просто трябва да гледаш знаците, преди кръстовище на 150-200м има указателна табела двете или трите ленти на светофара на къде са ориентирани, ето такава
Изображение
като същата маркировка е и на асфалта
AsusVivoBook17
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

Искам да попитам нещо свързано с техническата част , понеже запомних че има 4 филтъра автомобилът , та интересуваме каква е ефективността на филтър купе , т.е вътре в колата какво прави този филтър поема лошите миризми и ги преобразува в приятни или нещо друго :?: . И по точно искам да попитам ако примерно някои преди мен е карал учебната кола и е бил болен от грип , и ако аз се кача след това аз да карам ще се заразя ли и аз от грип , въпреки филтъра за пречистване на въздуха :?:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Филтърът се нарича поленов и е за замърсявания отвън. Не може да те предпази от какъвто и да било вирус, защото няма отношение с вътрешната циркулация в купето, освентова вирусите са по едва няколко нанометра, та ще му е трудно да ги спре, дори да минаваха през него :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член
Регистриран: съб фев 28, 2015 10:45

Мнение от Diananet »

Това би могло да помогне:
Изображение

* Все пак питай инструктора дали разрешава...
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

да и на мен ми хрумна , жалко само че ще ми ограничава видимостта по време на карането :mrgreen:
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Авто-мото”