Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Re: Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми

Мнение от Shaker »

Явно не си настроил индикатора на батерията на тази bluetooth мишка. При мен когато мишката е с ниска батерия, ми излизат известия, Също така мога да проверя и тук:

Изображение
Прочетено: 21821 пъти
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Известие не ми е излизало, иначе знам къде да гледам батерията, имам го това. Все пак бях забравил да гледам там, че май мина година и половина време откакто я купих мишката и това беше оригиналната батерия
Изображение
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Обаче още си караш с тая тема отпреди сто години, не е истина :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Иконите си ме кефят яко на Rosa, различни по вид и цветове, иконите на папката са най яки, а така също и дясното разположение на управлението на прозорците със стандартен Х за затваряне, другото ми е все едно.
И като стана въпрос за теми. Като разглеждам снимки в Gwenview на стандартен екран с разпънат прозорец изчезнаха бутоните стрелка напред, стрелка назад за смяна на снимките. Появяват се като натисна на цял екран само. Има ли начин да се коригира това недоразумение?
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Montoya написа:
пет май 16, 2025 07:07
Известие не ми е излизало,..
При мен си ми излизат. че и на всичкото отгоре ми досаждат:
Изображение
Montoya написа:
съб май 17, 2025 03:05
И като стана въпрос за теми. Като разглеждам снимки в Gwenview на стандартен екран с разпънат прозорец изчезнаха бутоните стрелка напред, стрелка назад за смяна на снимките. Появяват се като натисна на цял екран само. Има ли начин да се коригира това недоразумение?
За тези стрелки ли имаш в предвид?
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Montoya написа:
съб май 17, 2025 03:05
Иконите си ме кефят яко на Rosa, различни по вид и цветове, иконите на папката са най яки, а така също и дясното разположение на управлението на прозорците със стандартен Х за затваряне, другото ми е все едно.
Аз говорех за темата, не за иконите. Иначе не ти излизат, щото иконите са стари. Докато бях с онези, зелените, редовно поне едно 20% ги нямаше по менютата, щото онези са си бая архаични, на около 20 години :lol: :lol: :lol: Тури модерна тема за иконите и ще ти се оправят. Пробвай Futura, много яка. Ако не те кефи, връщаш с един клик на мишката, не е драма :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

А не е ли по-добре да допълни /usr/share/icons/иконите/index.theme, с примерно Inherits=hicolor,bla-bla,bla-bla , да метне папката у хомето и да регенерира новия индекс. Пък даже да смени и името, за да не излиза два пъти.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Може, ама ще стане манджа. Липсващите ще са от една тема, а всички други - от друга.
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Inherits=elementary,Adwaita,gnome,hicolor е стандартната настройка на elementary-xfce-icon-theme. От това да не би да се омазала като няма elementary-icon-theme? Иска се комбинативно мислене - кое с кое си ходи. И, аз лично, бих сложил да търси и в стандартните икони за КДЕ, като последни (като застраховка).
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Shaker написа:
съб май 17, 2025 09:07
За тези стрелки ли имаш в предвид?
Тези стрелки имах предвид, ама то се оказа, че ми ги няма цели две от лентите отгоре, тази се появи май след ctr+M
Mozo написа:
съб май 17, 2025 11:36
Пробвай Futura, много яка
Става, харесва ми за сега
Изображение
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

От доста време се канех да попитам, ама му дойде времето. Това меню при вас такова ли е черно и неугледно?

Изображение

Това е менюто, което се появява при завлачване и което ще променят по подразбиране в 6.4.0 да преместване. Каквато и тема да сложа, всичко се променя, само това меню не 8-[

@Shaker, ти си експертът по персонализацията на външния вид, извади някой коз от дълбокия ръкав :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Чак пък да съм експерт по персонализацията, абсурд :toothy10:

Май идва от цветовата ти схема, защото при мен няма проблем:
Изображение
Изображение
П.П. Ти да не използваш стара версия на Dolphin, че имаш 3 бутона за изгледите? При мен е един :???:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не, най новата ми е версията 8-[ 8-[ 8-[

Смених всички цветови схеми, това нещо си стои все същото, без промяна. Много ме дразни, че не знам от какво е, не толкова, че е такова гнусно :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Mozo написа:
ср май 21, 2025 11:59

Смених всички цветови схеми, това нещо си стои все същото, без промяна. Много ме дразни, че не знам от какво е, не толкова, че е такова гнусно :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Единият вариант е да пробваш с грозния Breeze от глобалните теми.
Аз лично използвам темата Darkly за декорациите и темата, а цветовата схема ми е Glassly.
При мен дори с гнусния Breeze няма проблем:
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Shaker написа:
ср май 21, 2025 12:36
Mozo написа:
ср май 21, 2025 11:59

Единият вариант е да пробваш с грозния Breeze.
Аз лично използвам темата Darkly за декорациите и темата, а цветовата схема ми е Glassly.
Кой Breeze, цветовата схема ли? Пробвах, не става :sick: То и сега съм та Breeze Light. Но ги пробвах абсолютно всичките.

Пробвах Glassly, но всичко ми стана супер тъмно и гадно и не мога да разбера дали се е оправило и това меню, но май е различно и то, значи някои схеми все пак му действат:

Изображение
Shaker написа:
ср май 21, 2025 12:36
При мен дори с гнусния Breeze няма проблем
Аз съм наясно, че проблемът е при мен, но си стана без да съм пипал нищо, след ъпдейт.
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”