Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми
Re: Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми
Явно не си настроил индикатора на батерията на тази bluetooth мишка. При мен когато мишката е с ниска батерия, ми излизат известия, Също така мога да проверя и тук:

Прочетено: 21822 пъти

Известие не ми е излизало, иначе знам къде да гледам батерията, имам го това. Все пак бях забравил да гледам там, че май мина година и половина време откакто я купих мишката и това беше оригиналната батерия

AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Обаче още си караш с тая тема отпреди сто години, не е истина 

Иконите си ме кефят яко на Rosa, различни по вид и цветове, иконите на папката са най яки, а така също и дясното разположение на управлението на прозорците със стандартен Х за затваряне, другото ми е все едно.
И като стана въпрос за теми. Като разглеждам снимки в Gwenview на стандартен екран с разпънат прозорец изчезнаха бутоните стрелка напред, стрелка назад за смяна на снимките. Появяват се като натисна на цял екран само. Има ли начин да се коригира това недоразумение?
И като стана въпрос за теми. Като разглеждам снимки в Gwenview на стандартен екран с разпънат прозорец изчезнаха бутоните стрелка напред, стрелка назад за смяна на снимките. Появяват се като натисна на цял екран само. Има ли начин да се коригира това недоразумение?
AsusVivoBook17
При мен си ми излизат. че и на всичкото отгоре ми досаждат:

За тези стрелки ли имаш в предвид?Montoya написа: ↑съб май 17, 2025 03:05И като стана въпрос за теми. Като разглеждам снимки в Gwenview на стандартен екран с разпънат прозорец изчезнаха бутоните стрелка напред, стрелка назад за смяна на снимките. Появяват се като натисна на цял екран само. Има ли начин да се коригира това недоразумение?

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Аз говорех за темата, не за иконите. Иначе не ти излизат, щото иконите са стари. Докато бях с онези, зелените, редовно поне едно 20% ги нямаше по менютата, щото онези са си бая архаични, на около 20 годиниMontoya написа: ↑съб май 17, 2025 03:05Иконите си ме кефят яко на Rosa, различни по вид и цветове, иконите на папката са най яки, а така също и дясното разположение на управлението на прозорците със стандартен Х за затваряне, другото ми е все едно.

А не е ли по-добре да допълни /usr/share/icons/иконите/index.theme, с примерно Inherits=hicolor,bla-bla,bla-bla , да метне папката у хомето и да регенерира новия индекс. Пък даже да смени и името, за да не излиза два пъти.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Може, ама ще стане манджа. Липсващите ще са от една тема, а всички други - от друга.

Inherits=elementary,Adwaita,gnome,hicolor е стандартната настройка на elementary-xfce-icon-theme. От това да не би да се омазала като няма elementary-icon-theme? Иска се комбинативно мислене - кое с кое си ходи. И, аз лично, бих сложил да търси и в стандартните икони за КДЕ, като последни (като застраховка).
Селски, Начо Селски.
Тези стрелки имах предвид, ама то се оказа, че ми ги няма цели две от лентите отгоре, тази се появи май след ctr+M
Става, харесва ми за сега

AsusVivoBook17
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
От доста време се канех да попитам, ама му дойде времето. Това меню при вас такова ли е черно и неугледно?

Това е менюто, което се появява при завлачване и което ще променят по подразбиране в 6.4.0 да преместване. Каквато и тема да сложа, всичко се променя, само това меню не
@Shaker, ти си експертът по персонализацията на външния вид, извади някой коз от дълбокия ръкав

Това е менюто, което се появява при завлачване и което ще променят по подразбиране в 6.4.0 да преместване. Каквато и тема да сложа, всичко се променя, само това меню не

@Shaker, ти си експертът по персонализацията на външния вид, извади някой коз от дълбокия ръкав

Чак пък да съм експерт по персонализацията, абсурд
Май идва от цветовата ти схема, защото при мен няма проблем:

П.П. Ти да не използваш стара версия на Dolphin, че имаш 3 бутона за изгледите? При мен е един

Май идва от цветовата ти схема, защото при мен няма проблем:

П.П. Ти да не използваш стара версия на Dolphin, че имаш 3 бутона за изгледите? При мен е един

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Не, най новата ми е версията
Смених всички цветови схеми, това нещо си стои все същото, без промяна. Много ме дразни, че не знам от какво е, не толкова, че е такова гнусно

Смених всички цветови схеми, това нещо си стои все същото, без промяна. Много ме дразни, че не знам от какво е, не толкова, че е такова гнусно

Единият вариант е да пробваш с грозния Breeze от глобалните теми.
Аз лично използвам темата Darkly за декорациите и темата, а цветовата схема ми е Glassly.
При мен дори с гнусния Breeze няма проблем:

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Кой Breeze, цветовата схема ли? Пробвах, не става

Пробвах Glassly, но всичко ми стана супер тъмно и гадно и не мога да разбера дали се е оправило и това меню, но май е различно и то, значи някои схеми все пак му действат:

Аз съм наясно, че проблемът е при мен, но си стана без да съм пипал нищо, след ъпдейт.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Странен проблем с шорткътите под Plasma
от cprog » пон авг 26, 2024 08:13 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 11 Отговори
- 465 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт авг 27, 2024 15:05
-
-
- 0 Отговори
- 142 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет авг 15, 2024 11:38
-