Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Firefox тъмбнейл на снимки при качване  [РЕШЕНА]

feed Новини и полезни съвети, свързани с Интернет.
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Firefox тъмбнейл на снимки при качване

Мнение от Montoya »

Защо като качвам снимки, едни от снимките се появяват в дясно, а други не?
ИзображениеИзображение
Прочетено: 847 пъти
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Re: Firefox тъмбнейл на снимки при качване

Мнение от Валсо »

Файл селекторът (диалогът за качване на файлове) се управлява от средата, която като гледам снимките, май е гном, така че трябва да питаш тях. Аз използвам основно PNG, но и JPG при мен се показват.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Може би някои просто не може да ги възпроизведе :-k

Моонт, ако искаш можеш да си пуснеш нейтив диалога на KDE и да пробваш там как ще е. Иначе и аз използвам този на GNOME, че Replace е по подразбиране и само натискам ентър, а на KDE е обратното :lol: :lol: :lol:
Офтопик:
И не знаех,че ползваш Wayland, бреейй :p
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
нед авг 18, 2024 11:30
Подозирам (макар че не съм го тествал изрично да проверя), че някои не може да ги възпроизведе, ако са създадени с някоя изкецана програма в Spyware 10/11 или от някоя много стара програма в андроид. Но предвид, че на снимки, които са били създадени в Уиндоус 7 и в Линукс, им прави тъмбнейлове без проблем, а на други не иска, това изглежда да е най-вероятната причина.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ем, за да показва на едни и да не показва на други, има нещо, но те са правени с един и същ апарат, та може проблемът да е в резолюцията евентуално.
Изображение
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

Може да има thumbnail лимит до 5 MB?
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Zeroadhesion написа:
нед авг 18, 2024 16:36
Може да има thumbnail лимит до 5 MB?
Аз си го помислих същото и затова направих опит, ако има лимит ще да е по малко от 3 мб на снимка.
Сложих една до друга 10 и 13 мегабайтови снимки и пробвех качване, няма тъмбнейли, после ги рисайзнах с Gwenview до 2,8 и 3,7 мб и пак не се виждат, намалих ги още до 2мб на снимка и не се виждат, а явно се виждат някои които са около 5мб, сега мисля че се виждат и над 5 мб снимки., та явно е нещо друго
Mozo написа:

Моонт, ако искаш можеш да си пуснеш нейтив диалога на KDE и да пробваш там как ще е. Иначе и аз използвам този на GNOME, че Replace е по подразбиране и само натискам ентър, а на KDE е обратното :lol: :lol: :lol:
Офтопик:
И не знаех,че ползваш Wayland, бреейй :p
Брато луд ли си, преди колко, две или повече години ми каза да инсталирам ендевър с плазма 5, че било арч с лесна инсталация и от тогава съм станал типичният уиндоус потребител. Само ъпдейтвам веднъж седмично, нито знам какво ползвам, нито пък ме интересува. Забравих за правене на архиви, никога не съм правил, забравих за всякакви проблеми и това Wayland само съм ви видял да го споменавате тук, нямам идея какво е :toothy10: Видях само, че плазмата от 5 стана 6 при един ъпдейт и линукс хедър е 6.10 вече, с твоята лисица съм също.
За един интернет какво му трябва на човек, нищо повече PDT_Love_18 :headbang:
Дори сега, не знам как да върна нейтив КДЕ, ама ще прочета за да разбера PDT_Love_18
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Валсо написа:
нед авг 18, 2024 12:01
Mozo написа:
Подозирам (макар че не съм го тествал изрично да проверя), че някои не може да ги възпроизведе, ако са създадени с някоя изкецана програма в Spyware 10/11 или от някоя много стара програма в андроид. Но предвид, че на снимки, които са били създадени в Уиндоус 7 и в Линукс, им прави тъмбнейлове без проблем, а на други не иска, това изглежда да е най-вероятната причина.
Правени са снимките с телефон, последните с хуавей мейт 50 про, по старите с Р40 лайт, като и двата са с MIUI, обаче сега пробвах и с по стари снимки направени с андроид телефони, и при тях същото
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Montoya написа:
нед авг 18, 2024 19:33
Правени са снимките с телефон, последните с хуавей мейт 50 про, по старите с Р40 лайт, като и двата са с MIUI, обаче сега пробвах и с по стари снимки направени с андроид телефони, и при тях същото
Сега чак видях, че използваш КДЕ, но с гномски файл селектор! Може от това да е станало някое мазало. Иначе при мен в Канелата (което е форк на гном 3) в настройките на Немо съм задал максимален размер на файла за thumbnails да е 64 гигабайта, което означава буквално 95% от файловете, които качвам.

Обаче ти като си с КДЕ, нямам идея къде какво трябва да барнеш, за да станат нещата. Може да пробваш да инсталираш Немо и да зададеш в настройките му максимален размер на файла, но се съмнявам да се оправят нещата.
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Re: Firefox тъмбнейл на снимки при качване  [РЕШЕНА]

Мнение от Montoya »

Смених file picker на лисицата по този начин
To use the KDE file selection and print dialogs in Firefox 64 or newer, install xdg-desktop-portal and xdg-desktop-portal-kde, then set widget.use-xdg-desktop-portal.mime-handler to 1 in about:config. You should also change widget.use-xdg-desktop-portal.file-picker from 2 to 1.
xdg-desktop-portal and xdg-desktop-portal-kde си ги имах инсталирани, просто направих промените в about:config и вече ползвам кде файл селектора.
Изображение

Превюто тук излиза още с посочването на файла без да е маркиран дори. От това което прочетох този файл пикър на лисицата е кофти и с много по малко опции, КДЕ си е друга бира :mrgreen:

Тука освен снимките, можеш да си плейваш видеото, текстовите документи излизат също и можеш да видиш какво пише в тях, абе некст левъл е тая работа :headbang:
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, брато, колкото и да ни викат, че сме сектанти, GTK и GNOME за тооолкова назад, че дори си нямат и идея :angel4:

Айде честито :headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Потребителски аватар
ExaFlop
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: ср фев 09, 2022 07:07

Мнение от ExaFlop »

Баси, таа тема на български ли тече?
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

ExaFlop написа:
пон авг 19, 2024 08:20
С помощта на гугъл транслейтър
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

ExaFlop написа:
пон авг 19, 2024 08:20
В смисъл?
Изображение
Потребителски аватар
ExaFlop
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: ср фев 09, 2022 07:07

Мнение от ExaFlop »

Е**хте му м*м*та на тос български:
тъмбнейл - що е това? Нямаме ли си миниатюра.
файл селектор - интерфейс/прозорец за избор на файл
Да живее кирилизираният английски...
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Интернет свят”