Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран
- Регистриран: пон фев 21, 2022 15:29
Re: Линукс лафче
Къде сте бе,КеДейЦи?
Някой мое ли да ми обя́сни, защо букви с ударение не могат да се пишат във великите kate/kwrite, докато в простовати елементарни редактори като mousepad, gedit - могат?
борбъ́тъ е жесто́къ, да си у́мреш от на́пън
Mousepad e super™, КWrite e го́ла во́да »»» H₂O !!
Това го пиша без проблеми в горните gtk редактори, а във великите - дуќи м́аки (виждате, че даже и съгласните мога да акцентирам).
На всичкото отгоре мога и в противния ми konsole под plasma6,wayland мога да пиша по този начин, но в супер-дупер kate/kwrite - пак не ?!?
Има ли културен начин на акцентирано писане в kate/kwrite?
Трябва ли да им баем някакви изрични специални настройки?
Прочетено: 536892 пъти
Някой мое ли да ми обя́сни, защо букви с ударение не могат да се пишат във великите kate/kwrite, докато в простовати елементарни редактори като mousepad, gedit - могат?
борбъ́тъ е жесто́къ, да си у́мреш от на́пън
Mousepad e super™, КWrite e го́ла во́да »»» H₂O !!
Това го пиша без проблеми в горните gtk редактори, а във великите - дуќи м́аки (виждате, че даже и съгласните мога да акцентирам).
На всичкото отгоре мога и в противния ми konsole под plasma6,wayland мога да пиша по този начин, но в супер-дупер kate/kwrite - пак не ?!?
Hardware: Windows 11 Incompatible Certified!
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Не разбрахме защо ти е противен, след като проблемът с копирането е само и единствено при теб и е най-вероятно тролене?
Абсолютно. Написано е черно на бяло, че GNOME е доста по-куц от KDE и НЕ предоставя юзър експириънсът, коюто се очаква от една нормална графична среда.Fernando Sucre написа: ↑пет апр 05, 2024 11:43И сте сигурни, че е заради положителните качества на KDE, а не защото на федорци им хрумнало да икономисат тестване и поддръжка?!

- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран
Зададох въпрос конкретен въпрос за kate/kwrite, понеже ги ползвам под LXQt, видях че акцентирането не работи при мен. Помислих си да не е от грандомански презряното от вас LXQt и старирах Plasma6 - там пак същото.
Ни plasma ме интерeсува, ни konsole, ни ще ги обсъждам. Konsole го дадох като пример, че акцентирането в него работи на системно ниво out-of-the-box.
Та - как се настройва акцентирането в kate/kwrite? Някой да знае?
Ни plasma ме интерeсува, ни konsole, ни ще ги обсъждам. Konsole го дадох като пример, че акцентирането в него работи на системно ниво out-of-the-box.
Та - как се настройва акцентирането в kate/kwrite? Някой да знае?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Плюеш по Konsole абсолютно неаргументирано, просто за спорта. Shaker дори клипче ти снима как измисленият ти проблем не съществува.

- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран
Ти въобще четеш ли какво пиша или си плямпаш на едро, за спорта?
Какво плюя? Написал съм 'противния ми konsole'. Не обсъждам негови технически характеристики, а мое лично отвращение от него.
Какво плюя? Написал съм 'противния ми konsole'. Не обсъждам негови технически характеристики, а мое лично отвращение от него.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Основано на "бъг", съществуващ само при теб. Shaker специално седна да си играе да ти снима клипчета, а ти се направи, че не го виждаш, щото не ти отърва. Аз чета, при това доста внимателно, но ти не четеш, когато опровергават измисления ти бъг

При KDE ударенията се настройват глобално и важат за Qt приложенията. За GNOME такива не знам, не използвам ударения в текстови файлове.

Тук сме

При мен си работи нормално без никакви настройкиtmp_ZMx2fK6aL4 написа: ↑пет апр 05, 2024 12:22Някой мое ли да ми обя́сни, защо букви с ударение не могат да се пишат във великите kate/kwrite, докато в простовати елементарни редактори като mousepad, gedit - могат?

Wayland:

X11

- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
Всъщност не знам как се ползва акцентирано писане, защото не съм ползвал.tmp_ZMx2fK6aL4 написа: ↑пет апр 05, 2024 12:22Къде сте бе,КеДейЦи?
.....
За бърз тест, използвах „Задържаме Shilft и изписваме "ь". “ . Сработи. Не знам защо при теб (вероятно другите начини) не сработват, но подозирам че е свързано с модификаторите на клавиатурата. Както много пъти се писа - и когато поведението се модифицира и когато не се модифицира от средата има много супер недоволни ползватели.

https://aula.bg/uroci-tri-nachina-za-iz ... nie-v-word
- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран
Ми ... не работи при мен.
И нямам модификации на клавиатурата.
Докато разбера какво се случва, ще ползвам Gedit ... у Plasma6, където си работи.
Смотана история, кедейска
Докато разбера какво се случва, ще ползвам Gedit ... у Plasma6, където си работи.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
То същото като с Konsole - само при теб не работи, но за сметка на това пък я намрази. Инсталирай една чиста Plasma на Arch и се радвай на животаtmp_ZMx2fK6aL4 написа: ↑пет апр 05, 2024 15:56Ми ... не работи при мен.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран
Разбрах какъв е проблемът, намерих му решението, но не ми харесва да го прилагам единствено заради kate/kwrite. А и трябва да преценя дали няма да има негативно влияние върху други неща.tmp_ZMx2fK6aL4 написа: ↑пет апр 05, 2024 15:56Ми ... не работи при мен.
В крайна сметка не в мен е проблемът, а в лемърското окомплектоване на kate/kwrite - и то важи за всички дистра без изключение!
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1355 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4313 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 331 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5262 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4645 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-