Съветвам да направите същото. Не става да премахнете драйвъра, да ъпдейтнете до новото ядро и после да инсталирате наново драйвъра. Така че не се занимавайте засега.
Нова демонстрация на „Тайният сос“ за контрол на качеството в Debian!
Сега си мисля, не е случайно че от Plasma разчитат на Debian за тяната дистрибуция - привличане на базата подобни практики.
Някой ползвал ли е Дебиан с всички релийзи в сорс листа? Най-новите пакети са в Unstable и сега съм с него, но някои пакети са премахнати и ги има в Testing или Stable, а има програми които зависят от тях и трябва липсващите зависимости ръчно да се свалят и инсталират. Затова няма ли да е по-добре направо да изпраскам unstable, testing и stable, че защо не и oldstable в списъка с репота и apt да си сваля каквото му трябва сам
Някой ползвал ли е Дебиан с всички релийзи в сорс листа? Най-новите пакети са в Unstable и сега съм с него, но някои пакети са премахнати и ги има в Testing или Stable, а има програми които зависят от тях и трябва липсващите зависимости ръчно да се свалят и инсталират. Затова няма ли да е по-добре направо да изпраскам unstable, testing и stable, че защо не и oldstable в списъка с репота и apt да си сваля каквото му трябва сам
Недостатъчно е. Аз бих добавил и репотата от Убунту за по-сигурно.
Убунту...ако можеше на всеки 6 месеца да се ъпгрейдва само като се смени името на релийза в сорс листа, и всичко инсталирано от странични хранилища или PPA да работи, можеше и да го ползвам
Всъщност не съм пробвал дали ще работи така, но силно се съмнявам
@Xxxx Ти и за Убунту знаеш толкова много, почти колкото за Дебиан. Все още го плюят незаслужено, а ето някой (ти) на който би вършило работа. Да, то само (ако се настрои) ще си сменя името не на 6, май на 8 месеца. Не и в добавените хранилища (ако има такива) обаче, при надграждане на версията те се забраняват и после пак си е ръчен труд.
Ще е нужно обяснение защо не е 6. Версиите излизат на 6 месеца, но минава време докато в мениджъра на обновяванията се появи/пуснат това обновяване. Така, че първия път ще е повече времето и след това ще е на 6 приблизително. С уточнението, че е настроено "да иска междинките".
Е това е, че не искам нищо ръчно. Да се инсталира веднъж и после само да се ъпдейтва периодично, без да се налага ъпгрейд или преинсталация. Зора ми не е да е с най-новия софтуер по всяко време, а да е що-годе актуален без да се налага цялостно надграждане никога. И да е Дебиан-базирано. Освен Дебиан Сид, не виждам какво друго отговаря на изискванията Убунту също може да се направи на нещо като ролинг като се посочи devel в сорс листа, но е доста по-бъгаво от Дебиан.
Арч или Манджаро отговарят, но не искам недебиан-базирани дистрибуции
Е това е, че не искам нищо ръчно. Да се инсталира веднъж и после само да се ъпдейтва периодично, без да се налага ъпгрейд или преинсталация. Зора ми не е да е с най-новия софтуер по всяко време, а да е що-годе актуален без да се налага цялостно надграждане никога. И да е Дебиан-базирано. Освен Дебиан Сид, не виждам какво друго отговаря на изискванията Убунту също може да се направи на нещо като ролинг като се посочи devel в сорс листа, но е доста по-бъгаво от Дебиан.
Няма такава, Дебиан не предлага подобна алтернатива, имаш stable (стабилен, затова се казва така) и testing/unstable (нестабилен) когато привърши тестването се прави ново издание, базирано на него. Ти искаш някоя друга дистрибуция да прави този преход, но едва ли има подобна. https://www.pcsuggest.com/debian-rollin ... tion-list/
Само SolydXK отговаря на условието (другите са базирани на нестабилния) Аз не виждам защо трябва да е Дебиан (няма нищо по-стабилно в него от всяка друга дистрибуция с фиксиран живот).
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
Кой софтуер искаш да е най- нов или актуален? Ако става въпрос за уеб браузърите, просто си инсталираш стабилен Debian, инсталираш snapd и от него и инсталираш уеб браузър от щтракалката. Винаги си с най- новата версия на браузъра и стабилна система. При мен е така на домашния компютър. Забранил съм автоматичната актуализация, защото ме дразни, системно действие да се прави без мое знание, независимо дали е в изолирана среда или не. Нов плеър не ми трябва към този момента, нито последен офис пакет.
П.П.: Заедно със snapd, трябва да се инсталира съответният xdg-desktop-portal-... за разпознаване на символните връзки, а, конкретно в Debian, първо инсталираш core (sudo snap install core) и след това браузъра, който си решил.
Последна промяна от cybercop на пет фев 23, 2024 10:56, променено общо 3 пъти.
Аз не виждам защо трябва да е Дебиан (няма нищо по-стабилно в него от всяка друга дистрибуция с фиксиран живот).
Да бе, нямало нищо по-стабилно.
В Дебиана изтъчнени пакетьори подбират ръчно с любов най-здравите пакети, за да доставят на истинските ценители непрекъсваемо удоволствие от неразрушима операционна система.
Ако се ползва инструкцията която покрива всичкото кеч що ползва *.deb всичко е точно. Аз използвам така firefox-esr (без частта за приоритета), щото...
0 Отговори
613 Преглеждания
Последно мнение от бат-начо съб май 03, 2025 20:47
Apple отваря нов раздел в обвиненията срещу нея, след като попадна в дело за незаконно наблюдение на личните устройства на работниците си и акаунтите...