Aз още по мързеливо - просто никога не съм преинсталирал АрчаВалсо написа: ↑пет окт 06, 2023 12:04И твоето е объркващо.Zeroadhesion написа: ↑чет окт 05, 2023 23:49Много объркващо е написано, слагам си го тук да го имам в един ред, всеки път се мъча![]()
Код: Избери всички
echo DefaultLimitNOFILE=1048576 | sudo tee -a /etc/systemd/{user,system}.conf && echo "* hard nofile 1048576" | sudo tee -a /etc/security/limits.conf
![]()
Моето е най-лесно и най-мързеливо - направено е веднъж по метода на Мозо, а после двата файла user,system.conf са копирани в една директория, като пътят е запазен. Ако се наложи да преинсталирам системата, просто отварям терминал във въпросната директория, копирам /etc в руут, ребуутвам и готово. В /etc са и файловете за ulimits, и настройките за makepkg, и тези за пулсаудиото, и др. неща. С една проста команда за копиране и ребуутване си спестявам сума ти писане по файловете всеки път или писане на объркващи команди като твоите.
То даже толкова мързеливо съм го направил, че няма накъде повече - имам един ейлиъс на име "cpetc", който познай какво съдържа. И като отворя терминал в директорията от скрийншота, само пиша cpetc, въвеждам паролата и приключвам. Работа за точно 5 секунди!
![]()
![]()
Това са Windows-ки рефлекси