Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Лафче телефони

Актуални новини, въпроси и интересни факти за клетъчни телефони.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Re: Лафче телефони

Мнение от Shaker »

Айде, вече Xiaomi Redmi Note 7 има инсталиран Android 13. С Pixel Experience направо лети :headbang:
Е, диша прахта на Nokia G21, ама какво да се прави. За без пари - толкова.
Pixel Launcher също е много добър, а ROM-ът идва само с приложенията на Google + FM Radio и камера. Няма нищо излишно :headbang:
ИзображениеИзображение
Прочетено: 12131 пъти
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Т'ва ФМ Радио бих го деинсталирал, ако можех. Адски безполезно приложение - поне за мен. От 10-ина години някъде изоставих ФМ честотите и слушам радио само по мобилния интернет.
-------------------------------
Абе тоя Андроид да не е започнал вече и линукс да шпионира? След като си направих плейлиста в линукс с Капоне, закачих телефона, за да ги кача и там. След това отварям АИМП за Андроид, избирам файловете за нов плейлист и тръгвам да ги подреждам в същия ред като в плейлиста в линукс. И... се оказаха подредени по същия начин 1 към 1!!! А няма как да е случайно, защото файловете не са номерирани. Няма как да е и от сортирането, защото и в линукс, и в Андроид ги сортира по този начин като на снимката. Обаче в АИМП те се оказаха подредени като в плейлиста. :tard:

Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Интересно, вече и за моята Нокия пуснаха Андроид 13. :mrgreen: Не очаквах да го получим толкова скоро.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Тоя Андроид 13 се оказа клонинг на говно 10, само името му е сменено. Същият бъгав бокук, също толкова "бързо" инсталира ъпдейти (22 МБ секюрити ъпдейт ги инсталира час и половина) и за капак след инсталирането на ъпдейта и последвалият задължителен ребуут, картата за разговори е офлайн.

Изображение

А за това, че вифи процесът яде ток както Hummer H1 яде гориво, дори няма да коментирам...
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Нали трябва да те накарат да си купиш по-мощен телефон и да те накарат да си мислиш, че твоят вече е слаб :p
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Само да намеря някой ARM Linux, който да поддържа 2 сим карти (и по възможност да е с гном), ще духат супата. Ама досега каквото намерих, всичко поддържа само една сим карта. На тая нокия поне в девелъпър опциите можеш да му отключиш руута, за да инсталираш друго. На китаеца нямаше такава опция.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Plasma Mobile е на светлинни години от GNOME :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Като гледам за десктоп каква "пълна скръб" е, за мобилен десктоп едва ли ще е по-различно. :lol: А и ако исках блоутуеър в телефона, щях да инсталирам Говно 11. :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Пак се почва с тъпотиите...

- Ако KDE е пълна скръб, значи всичски останали са пълна скръб х2, защото няма друга толкова богата на възможности среда, като тук включваме всяка една ОС.

- Блоутер е само ако ти искаш. Можеш да имаш само средата и нищо друго.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

На телефона не ми трябва "богата на възможности". Трябва ми да мога да си провеждам разговорите, да цъкам някоя и друга проста игричка за андроид, да правя снимки и да мога да използвам телеграм и дискорд. А, и уеб бразър. Толкоз. Така че за целта бих казал, че гном ще е идеален. А и като му гледам интерфейса по подразбиране на компа, той явно е правен за телефони и таблети, не за компютри.
Но, както казах, каквито дистрибуции намерих, навсякъде пишат, че поддържат само по една сим карта, а моят тел. е с две, така че явно ще се помъчим с андроида още доста, докато някой разработчик на ARM Linux влезе в 21-ви век и му хрумне, че има телефони и с 2 сим карти.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Използвай Ubuntu Touch тогава.
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Ubuntu Touch няма как да използва на този велик телефон Nokia, защото не е портнат за него. Масово е портнат за китайските телефони Xiaomi, но специалистът нали каза, че не могат да се отключват и нямат Dev меню. Moите снимки и доказателства, че не е прав, но ме обвини във фалшификация...
Мен лично ми харесва Ubuntu Touch, но има какво още да се желае
https://devices.ubuntu-touch.io/
Показах му, че има и се отключва, ама се направи на разсеян, както винаги :lol:
Колкото до Plasma Touch и GNOME Shell mobile, там моите са впечатления, че второто го бие на база гледане на клипове. Не съм ги пробвал до момента, но GNOME за телефони е доста изпипан и с красив интерфейс. Софтуерът на GNOME е направен точно за телефони и таблети. То за това всичко е толкова осакатено като десктоп (интефейс за мазане с пръсти). Не така стоят нещата при Plasma Mobile. На мен лично интерфейсът изглежда грозен и недодялан. Софтуерът е по-прост от гномския такъв и сигурно е пълен с бъгове. Да не забравяме, че зад GNOME Mobile (Phosh) седят "Червените шапки" и "любимците" ми Purism.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Централно софийско качество на Виваком рано сутрин, все едно съм някъде по чукарите при Маус, а не на 500 метра (по въздух) от Народния Цирк.

Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Егати бавното нещо било това БлуТуут! Понеже отдавна нямам дейта кабел за Редми Ноут 5А, прехвърлям 18 снимки от 5А-то на Нокията. 10 минути минаха и едва сега стигна до 11-тата снимка. #-o Добре че не направих грешката да си купя блутуут слушалки, а си останах на традиционните кабелни такива, че музика едва ли щях да мога да слушам с тази "светкавична" скорост... :toothy10:
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Май разбрах каква е причината в Андроид 13 вифито да точи батерията за 12 часа, въпреки всичките ми настройки за икономия на ток. Причината не е в самото вифи, а в комбинацията от вифи и блутуут, като последното се включва самò, когато си поиска. В Developer Options забраних всичко де що съдържа думата Блутуут (да се надяваме, че повече няма да се включва сам), включих вифито и заредих телефона на 100% преди около 5 часа, след което му заключих екрана, за да проверя как ще се държи. Докато спя, екранът е заключен разбира се, а и като имам котки, които се разхождат по него, е добре да е заключен, за да не се обадят на папата. :lol: За 5 чàса на заключен екран не е загубил и 1% от батерията. Допреди днешния ден, вифито беше изключено, а блутуутът е бил самовключен без да знам за това и батерията си изкарваше по 9-10 дни, както трябва да бъде. От това излиза, че ако са включени и двете едновременно (вифи и блутуут), тогава смуче ток като Хамър бензин.
Което е добре, защото блутуут по принцип не ползвам и ако има начин да се отърва от него завинаги, ще е прекрасно.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “GSM новини, проблеми и въпроси”