Май разбрах каква е причината в Андроид 13 вифито да точи батерията за 12 часа, въпреки всичките ми настройки за икономия на ток. Причината не е в самото вифи, а в комбинацията от вифи и блутуут, като последното се включва самò, когато си поиска. В Developer Options забраних всичко де що съдържа думата Блутуут (да се надяваме, че повече няма да се включва сам), включих вифито и заредих телефона на 100% преди около 5 часа, след което му заключих екрана, за да проверя как ще се държи. Докато спя, екранът е заключен разбира се, а и като имам котки, които се разхождат по него, е добре да е заключен, за да не се обадят на папата.

За 5 чàса на заключен екран не е загубил и 1% от батерията. Допреди днешния ден, вифито беше изключено, а блутуутът е бил самовключен без да знам за това и батерията си изкарваше по 9-10 дни, както трябва да бъде. От това излиза, че ако са включени и двете едновременно (вифи и блутуут), тогава смуче ток като Хамър бензин.
Което е добре, защото блутуут по принцип не ползвам и ако има начин да се отърва от него завинаги, ще е прекрасно.