Ky

Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Туй е за тази тема:
Аз мислех, че ще покажеш Windows 10 Mobile, а ти - Android. Ама след това осъзнах, че тази мобилна ОС е в коша, заради мижав интерес и некадърност от страна на M$
Абсолютно вярно - Мaйкрософт се издъниха в смартфонната си платформа.
Най-вече това.
Windows Mobile 6 ги помня и бяха много скъпи за времето си. Symbian беше на мода, защото Нокия бяха много по-евтини. Вече по-старите модели се поддържаха с Windows CE, ама скъпарска му работа. Даже не знам, дали са се продавали устройства с тази ОС в България.tmp_ZMx2fK6aL4 написа: ↑пет яну 20, 2023 19:27Абсолютно вярно - Мaйкрософт се издъниха в смартфонната си платформа.
Но преди, преди Android и iOS, доминираха тотално технологично като платформа над Symbian, т.е в годините на Windows mobile 4,5,6 в smart устройствата, още преди да се наричат тaкa от HP, HTC.
Бе то и Арко уж се рекламираше така, ама се оказа, че системата идва с 30-ина пакета, които нито ги искам, нито ми трябват и които трябва да премахна веднага след инсталацията (вкл. и да премахна няколко реда от pacman.conf), за да може Арко да си стане чист Арч. Вече видя ли инсталатор Каламарес, ми е ясно що за "Арч" идва с него...elementaryos написа: ↑чет фев 23, 2023 17:18Интересното е, че всички среди са предварително окомплектовани с минималния набор от пакети, който е нужен за да "запали" системата.
Мога и го правих вече веднъж. Само че има голям шанс да объркам нещо там, а и инициализирането на лан картата ми е голям проблем, защото в инсталирана система излиза като enp0s25, а по време на текстовото инсталиране на арч пък изписва, че устройство с такова име не било открито. Почти всички инсталатори имат опция за автоматично откриване и инициализиране на мрежата, но не знам каква е командата, която използват, иначе бих я използвал и аз. Така че за момента ще карам с инсталатори и с ръчно изчистване на Арко, за да стане Арч.
Арко (дистро уж) vs Каламарес (инсталатор).