Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Вашият десктоп

Мнение от Mozo »

stany написа:
нед апр 17, 2022 23:59
Колкото повече хора мигрират, токова по-добре.
Абсолютен факт, работя неуморно в тази посока вече над 10 години :headbang: :headbang: :headbang:
Прочетено: 319517 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

stany написа:
нед апр 17, 2022 23:59
Колкото повече хора мигрират, токова по-добре.
Така си е :headbang:
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Sa6o90 написа:
пон апр 18, 2022 00:47
Валсо написа:
нед апр 17, 2022 22:22
От коя игра е снимката?
Идея си нямам. Просто хванах 20-30 wallpapers от нета, които ми харесаха и ги сложих на slideshow. :)
Може ли да ги компресираш и да дадеш линк за тези уолпейпъри? Харесвам космически игри в third person view и ми се ще да я потърся. Аз имам начини за това, така че ми трябва само снимката.
Sa6o90
Регистриран
Регистриран: съб фев 05, 2022 16:38

Мнение от Sa6o90 »

Валсо написа:
пон апр 18, 2022 10:14
Sa6o90 написа:
пон апр 18, 2022 00:47
Валсо написа:
нед апр 17, 2022 22:22
От коя игра е снимката?
Идея си нямам. Просто хванах 20-30 wallpapers от нета, които ми харесаха и ги сложих на slideshow. :)
Може ли да ги компресираш и да дадеш линк за тези уолпейпъри? Харесвам космически игри в third person view и ми се ще да я потърся. Аз имам начини за това, така че ми трябва само снимката.
Еми то няма много смисъл, самите wallpaper-и са различни, не са само тип космически. Има коли, дракони, природа и всякакви такива :D
Иначе самият файл се казва 0araqtpzwtw61 и google връща някакъв резултат с нея.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Ах, то това е Everspace 2, а нея вече я играх и скоро ще си я купя.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Да облъриш и GTK приложенията - безценно :)
Трябва да се унифицира този изглед с Qt/KDE приложенията по някакъв начин :)

Изображение

И този ефект се получава благодарение на Kwin и онзи скрипт Force Blur :headbang:
Само трябва да разуча, къде се пипа по css файла на GTK темата.
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран
Регистриран: пон фев 21, 2022 15:29

Мнение от tmp_ZMx2fK6aL4 »

Shaker написа:
ср апр 20, 2022 09:03
...
Глей да не го пипнеш кат инж. Ганев и да си облъриш прозореца на фокус. :toothy10:

Сериозно обаче погледнато, не те ли дразни претрупаността, която дава блър подхода - да виждаш излишни при това размазани детайли отдолу?
Hardware: Windows 11 Incompatible Certified!
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

tmp_ZMx2fK6aL4 написа:
ср апр 20, 2022 09:31
Shaker написа:
ср апр 20, 2022 09:03
...
Глей да не го пипнеш кат инж. Ганев и да си облъриш прозореца на фокус. :toothy10:

Сериозно обаче погледнато, не те ли дразни претрупаността, която дава блър подхода - да виждаш излишни при това размазани детайли отдолу?
Така ми харесва. Изглежда много по-стилно и модерно в моите очи. Не ми харесват плоските теми, защото ме връщат в края 90-те години и ги намирам за грозни. Иначе това размазване се настройва много лесно т.е. фоуксът не се губи от прозорците. Спомняш си, как интерфейсът на Windows 7 почти всички го смятаха за красив и като дойде Windows 8. то почти всички почнаха да го плюят, заради плоското и едноцветното. Е, всеки си има вкус. Аз харесвам прозрачности. Ето ти и пример с Делфинчето:

Максимална размазаност:

Изображение

Минимална размазаност:

Изображение
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран

Щом ти харесва ... ми хубаво.
Аз лично с максималната размазаност ще продължавам да бъда продуктивен в работата, долното ще ме разсейва и отвлича вниманието. Пък и няма да бъде прието с добро от шефовете, ако съм в сериозна фирма.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

В сериозна фирма изобщо не им пука, какъв ти е интерефейса. Аз работя в такава и никой не ме е накарал да махна прозрачностите на Windows 10 или macOS. Важното е човек да си свърши работата :)
Отделно, тази размазаност може да се настройва само в KDE и lxqt (с малко донастройки на kwin), а при Windows и macOS - не
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран

И аз получих LXQt 1.1.0 O:)

Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Като не можах да намеря къде са символните икони за аплетите sound && nm-applet, ги разкарах. Така или иначе иконата за звука не ми е особено полезна, защото настройките ги достъпвам винаги през менюто, а по мрежата няма какво да настройвам от интерфейса, защото тези неща ги правя в настройките на рутера. Самият аплет освен всичко друго е безполезен, защото като спре интернетът, не показва нищо. Иконата му се сменя само ако извадя кабела от ЛАН картата, което на мен не ми върши никаква работа. :lol:
Дотук добре. Обаче се оказа, че като махнеш nm-applet, на негово място се появява един друг грозен GTK аплет, който обаче няма опция да бъде махнат от трея. Но и на това му намерих решение. :evil4: Един баш скрипт с командата 'killall nm-applet' и в автостартиране на програми се задава 'sh /path/to/script.sh' с delay 3 сек. и чудото стана. :twisted:
Намерих му заместител, който да ми казва дали имам интернет: конки.

Код: Избери всички

${alignc}${color9}IP Address: ${color4}${execi 60 curl icanhazip.com | tail}
Ако сайтът отговори с моето айпи, конки го показва. Ако няма нет и сайтът не може да отговори, най-вероятно няма да покаже нищо. Поне на теория се води, че няма да покаже нищо. А освен това, тази функция ми показва и кога от доставчика ми са решили пак да си правят ташак и да ми сменят айпито през 2 чàса. :lol:

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

И всичките тези мъки за нещо, което можеш да разбереш за половин секунда :-k :-k :-k
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Не е за половин секунда. Въпросните символни икони съм ги търсил много пъти и не са там, където си мислят всички и където аз също мислех, че са.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Друго имах предвид - като си седнеш на компютъра ти трябва точно половин секунда, за да разбереш дали има интернет :lol: :lol: :lol:
Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”