Не си инсталирал Pale Moon, а негов заместител, гледай малко по-внимателно, че от фенщина недовиждаш вече
Да кажеш, че "повечето" пакети от AUR не се инсталират е твърде несериозно. Повечето се инсталират без проблеми, изключително рядко имам проблеми. Pamac е бъгавичък, да, но Octopi работи чудесно, но и да не работеше, с една команда ъпдейтваш всичко. И откога изборът на хелпъри е проблем? Откога предоставянето на избор въобще е проблем

Използваш trizen и си готов
Казваш - ползвам openSUSE от десет месеца и не ми се е строшил нито веднъж. Ми на мен пет пъти по толкова месеци Arch не ми се е трошил - и ся кво прайм
Стари версии на пакети - молим?
Google Chrome го инсталирам за минута, какви 40 минути
Arch е именно бързо, лесно и стабилно. openSUSE е доста затворена система, при която всичко е наопакии трябва да четеш за всичко. Да не кажа, че до момента е единствената, която си налага GRUB при ъпдейт на системата при мултибуут и това адски дразни, защото аз искам да използвам GRUB на Arch, но тя не отчита това и е единствената, която го прави, та се налага след всеки ъпдейт да възстановявам GRUB, за да си ползвам този на Arch.
Иначе, да - стабилните дистрибуции са най-добри за хора, които инсталират 5 програми и след това просто си работят и не им трябва нищо друго. За хора, които обаче играят игри и постоянно инсталират различен софтуер и експериментират с най-различни неща, по-удобно нещо от Arch не съм виждал.
И още един съвсем пресен пример - онзи ден ми поискаха да намеря вюър за .dwg файлове за Ubuntu. Намирам .deb пакет, чувствам се страхотно, инсталирам и.... не тръгва. Което се случва по-често, отколкото е нормално. Намирам го в AUR, пускам го на Arch, тръгва от раз. Ха се га де? Те ти го вюъра:
https://www.opendesign.com/guestfiles/o ... s_explorer
Втори пример:
https://www.zwsoft.com/product/zwcad/pricing
Има .deb, супер щастлив го инсталирам, стартирам, тръгвам да отворя .dwg файла - core dumped. Намирам го в AUR инсталирам го, работи без забележка. Що така, какво става със "стабилните"? И баба знае да инсталира Chrome и Opera, ама като опре до нещо по-екзотично и е бая зор. Също така, стани геймър, ще разбереш на втория ден за какво ти говоря