Умее да превръща грозното по подразбиране GNOME в горе-долу нещо ставащо за използване

Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Код: Избери всички
❯ magician --disk 0 --smart
================================================================================================
Samsung DC Toolkit Version 2.1.L.Q.0
Copyright (C) 2017 SAMSUNG Electronics Co. Ltd. All rights reserved.
================================================================================================
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Disk Number: 0 | Model Name: Samsung SSD 860 QVO 1TB_S4CZNF0N131348W | Firmware Version: RVQ02B6Q
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| ID | Description | Raw | Raw(hex) | Normalized | Worst | Threshold | Status |
| 5 | Reallocated Sector Count | 0 | 0x0 | 100 | 100 | 10 | OK |
| 9 | Power-on Hours | 2802 | 0xaf2 | 99 | 99 | 0 | OK |
| 12 | Power-on Count | 168 | 0xa8 | 99 | 99 | 0 | OK |
| 177 | Wear Leveling Count | 6 | 0x6 | 99 | 99 | 0 | OK |
| 179 | Used Reserved Block Count (total)| 0 | 0x0 | 100 | 100 | 10 | OK |
| 181 | Program Fail Count (total) | 0 | 0x0 | 100 | 100 | 10 | OK |
| 182 | Erase Fail Count (total) | 0 | 0x0 | 100 | 100 | 10 | OK |
| 183 | Runtime Bad Count (total) | 0 | 0x0 | 100 | 100 | 10 | OK |
| 187 | Uncorrectable Error Count | 0 | 0x0 | 100 | 100 | 0 | OK |
| 190 | Airflow Temperature | 32 | 0x20 | 68 | 49 | 0 | OK |
| 195 | ECC Error Rate | 0 | 0x0 | 200 | 200 | 0 | OK |
| 199 | CRC Error Count | 44 | 0x2c | 99 | 99 | 0 | OK |
| 235 | POR Recovery Count | 94 | 0x5e | 99 | 99 | 0 | OK |
| 241 | Total LBAs Written | 8918569991 | 0x213969407 | 99 | 99 | 0 | OK |
WAI(Wear Acceleration Index): 1.31
------------------------------------------------------------------------------------------------
[SUCCESS] Smart feature completed successfully.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Е малко аргумент ли е че ми товари зверски процесора в idle?Shaker написа: ↑нед сеп 13, 2020 09:52@cprog , не обръщай внимание на ROKO. Той е класически GNOME фен и плюе по Qt и KDE от много години без аргументация. За сметка на това е машина и разбира много от Linux. Той и Тамбо са едни от малкото хора, които наистина могат да ти помогнат за всичко свързано с Linux, та дори и цялата екосистема на UNIX![]()
Умее да превръща грозното по подразбиране GNOME в горе-долу нещо ставащо за използване![]()
Няма такова нещо като товарене на процесора, нещо се случва при теб, но какво, не мога да кажа. Няма и как да е неудобно, след като можеш да го нагласиш както пожелаеш и има милион повече възможности от GNOMEROKO__ написа: ↑нед сеп 13, 2020 09:58Е малко аргумент ли е че ми товари зверски процесора в idle?Shaker написа: ↑нед сеп 13, 2020 09:52@cprog , не обръщай внимание на ROKO. Той е класически GNOME фен и плюе по Qt и KDE от много години без аргументация. За сметка на това е машина и разбира много от Linux. Той и Тамбо са едни от малкото хора, които наистина могат да ти помогнат за всичко свързано с Linux, та дори и цялата екосистема на UNIX![]()
Умее да превръща грозното по подразбиране GNOME в горе-долу нещо ставащо за използване![]()
И постоянните съобщения че нещо кръшкало в КДЕ. Дразнещо е както работиш, и да ти изкочи прозорец, КДЕ се срина, или нещо си там се изринало или кръшка...
Работех с cinnamon последно време, но в ебанту бая добре са направили гнома, и просто си го накичих да ми е приятен за ползване.
А дори и в момента, то КДЕ си има почитатели, но аз не съм един от тях, ползвал съм го много и него, но е адски неудобно за работа като изключим нещата по-горе.
А за помощта, да помагам, стига и питащия сам да си помогне. И стига да имам време.
То аз не го и жаля този самсунг.Тамболианеца написа: ↑нед сеп 13, 2020 10:25@ROKO__
Мерси.
Друго гледам аз - как се проявява износването натоварено допълнително от pSLC.
Като смятам кръчмарски така от лога и екстраполирано = 10 ТБ/година при теб за 2% износване на 1 ТБ обем е доста по-добър резултат от ширещите се песимистични виждания за QLC технологията.
Горките песимисти, от тази година има и PLC - сигур вече напрао ше умрЪт от ужасТ.![]()
Този разговор е воден многократно, на очите си ли да вярвам или на теб?Mozo написа: ↑нед сеп 13, 2020 10:49Няма такова нещо като товарене на процесора, нещо се случва при теб, но какво, не мога да кажа. Няма и как да е неудобно, след като можеш да го нагласиш както пожелаеш и има милион повече възможности от GNOMEROKO__ написа: ↑нед сеп 13, 2020 09:58Е малко аргумент ли е че ми товари зверски процесора в idle?Shaker написа: ↑нед сеп 13, 2020 09:52@cprog , не обръщай внимание на ROKO. Той е класически GNOME фен и плюе по Qt и KDE от много години без аргументация. За сметка на това е машина и разбира много от Linux. Той и Тамбо са едни от малкото хора, които наистина могат да ти помогнат за всичко свързано с Linux, та дори и цялата екосистема на UNIX![]()
И постоянните съобщения че нещо кръшкало в КДЕ. Дразнещо е както работиш, и да ти изкочи прозорец, КДЕ се срина, или нещо си там се изринало или кръшка...
Работех с cinnamon последно време, но в ебанту бая добре са направили гнома, и просто си го накичих да ми е приятен за ползване.
А дори и в момента, то КДЕ си има почитатели, но аз не съм един от тях, ползвал съм го много и него, но е адски неудобно за работа като изключим нещата по-горе.
А за помощта, да помагам, стига и питащия сам да си помогне. И стига да имам време.![]()
Миналата година ползвах КДЕ за 30 дни по принуда, защото канелците нещо осраха с една от версиите и тя не тръгваше изобщо.ROKO__ написа: ↑нед сеп 13, 2020 11:36Този разговор е воден многократно, на очите си ли да вярвам или на теб?
Товари процесора, постоянно крашва, адски разхвърляно и неудобно е, все едно съм се изсрал отгоре му, глася го да ми пасва, но ме дразнят куп неща които съм споменал. А каквото можеш с КДЕ, същото го можеш и със xfce примерно. А това че гнома съм го преобразил говори страшно много за гъвкавостта му, която в КДЕ липсва, там са ти изсрали едно лайно, и това е. Милиони плазмоиди които са на практика безполезни защото натоварват допълнително, и се губи смисъла изобщо да ги има. Панел аплетите също са о ужас там. Не ме кефи просто. Дори и да ги нямаше тия проблеми не ме кефи.
С новите поправки отпреди 2-3 месеца - може. Но миналата година нямаше такива улеснения.
Много са, и всичките са като повърня. Такава циганска каручка не е за човек дето му трябва за работа десктопа.Mozo написа: ↑нед сеп 13, 2020 15:11Още един, който тотално не познава средата, но за сметка на това си дава вид на прекалено разбиращ. Няма нужда да инсталираш абсолютно нищо - десен бутон на панела->Show Alternatives->Icons Only Task Manager. Трудно? Сложно? Разхвърляно? Инсталации? Отнема две секунди...
И не, декорациите не са никак малко, напротив, прекалено много са, доста повече от тези за GNOME, просто тази ме кефи, тази използвам![]()