Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Re: Линукс лафче
Знам, но аз съм старомоден и обичам да си правя бекъпа при невървяща система. И виж колко хубаво е обяснено, докато при FSArchiver трябва да гадаеш за нивата на компресия.

Прочетено: 537331 пъти

-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Окончателната таблица за сравнение, с леко преразпределение на титлите:
- трето място за xz - най-добра компресия, измествайки с 220 sec по-малко време 7z от предишната класация;
- второ място за zstd - най-добро съотношение време/компресия;
- първо място за lz4 - най-добро време.
Добавих и още тестове за bzip2 (който да ми е безкрайно задължен, че го изтърпях
), както и паралелния му вариант pbzip2.

- трето място за xz - най-добра компресия, измествайки с 220 sec по-малко време 7z от предишната класация;
Добавих и още тестове за bzip2 (който да ми е безкрайно задължен, че го изтърпях

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Тия времена са от някаква симулация или си ги правиш лично ти? Питам просто, не се заяждам.Тамболианеца написа: ↑съб сеп 05, 2020 17:30Окончателната таблица за сравнение, с леко преразпределение на титлите:
Добавих и още тестове за bzip2 (който да ми е безкрайно задължен, че го изтърпях), както и паралелния му вариант pbzip2.
[img.]https://i.imgur.com/AkFie22.png[/img]
-
- Пристрастéн
Това са реалните измерени времена от FreeBSD десктопa ми за запазване на системния 128 GB дял на Windows 10, който е в dual-boot конфигурация с него. Измерените абсолютни стойности отразяват моя хардуер, но като относителни пропорции са приложими за всякакъв хардуер за съответните компресиращи алгоритми.
Бързото си е бързо, бавното - бавно, казано най-просто.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Тоест, ако съм разбрал правилно, правиш бекъп на Бозата под FreeBSD? Този FreeBSD инструмент за бекъп дали го има и за линукс? Че ми стана интересно какви времена ще изкара при мен. Тъкмо вчера извадих Боза 7 от бекъпа, че ми се доигра Лудия Макс и ще мога да пробвам бекъп в линукс режим.Тамболианеца написа: ↑съб сеп 05, 2020 18:14Това са реалните измерени времена от FreeBSD десктопa ми за запазване на системния 128 GB дял на Windows 10, който е в dual-boot конфигурация с него. Измерените абсолютни стойности отразяват моя хардуер, но като относителни пропорции са приложими за всякакъв хардуер за съответните компресиращи алгоритми.
-
- Пристрастéн
Имаш ги в Линукса, бе човек Прочети по-назад в темата - ползват се само компресиращи алгоритми от командната линия - тези в таблицата и копиращата dd програма.
Можеш да направиш абсолютно същите тестове и ти при желание и време за твоя си хардуер и дуал-буут (ако имаш такава конфигурация)
Можеш да направиш абсолютно същите тестове и ти при желание и време за твоя си хардуер и дуал-буут (ако имаш такава конфигурация)
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
FSarchiver се буутва от жива медия, ОС не работи през това време

Той така си действа, не обича да четеТамболианеца написа: ↑съб сеп 05, 2020 18:28Имаш ги в Линукса, бе човек Прочети по-назад в темата - ползват се само компресиращи алгоритми от командната линия - тези в таблицата и копиращата dd програма.

Mad Max има нейтив издание, което работи чудесно, при това с Vulkan. Какви бози, какви пет лева...

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Прочел съм всичките мнения от това насам. Не видях някъде специфични команди, така че остава да имаш предвид командата със "7z a [outputfile.extension] [source address] -flags", което би изглеждало така (примерно):
Код: Избери всички
7z a Windows-backup.xz /path/to/Windows/partition/ - mx
Знам, обаче има мисии, които не мога да ги мина без трейнър, а трейнъри за линукс все още никой не прави.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Превъртях играта без абсолютно никакви проблеми, ламер

Ти сериозно ли...
Тамболианеца написа: ↑съб сеп 05, 2020 13:25Командата се състои от две части, първата константна, втората според синтаксиса за компресиращия алгоритъм.
Ако означим дял с sdXn, то командата има вида:
Код: Избери всички
примерно за lz4: dd if=/dev/sdXn bs=1M status=progress | lz4 - system.sdXn.lz4 примерно 7z: dd if=/dev/sdXn bs=1M status=progress | 7z a -si system.sdXn.7z

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
И колко пъти умираше, докато изтрепеш всичките TOP DOG и други босове?

Таман разправях на колегата, че аз ЦеЕс не съм играл никога, но съм играл ДелтаФорс. Говореше за някакво "адско оръжие" с което изтребваш всичко живо, което не знаех какво е. 

Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Офтопик:
Последна промяна от Валсо на съб сеп 05, 2020 22:40, променено общо 1 път.
Доколко трябва да вярваме на писаното за всеки Линукс в авторитетно изглеждащ блог - ами никак, иска си проверка поне в няколко интернет източника за допълнителна информация и малко напъване на пипето. Пример -
https://www.tecmint.com/best-security-c ... ributions/
Ох, ох, топ, бест, секюрити и други джвъчки. Последно обновяване - 2 юни 2020, актуално ще рече. Това което ми хваща окото е Discreete Linux, преди Ubuntu Privacy Remix. И кво - ми умрело 2016 годин бе, що ще сегодня, "айде у лево"
, ще ми пробутват стари идеологии за нови.
https://www.tecmint.com/best-security-c ... ributions/
Ох, ох, топ, бест, секюрити и други джвъчки. Последно обновяване - 2 юни 2020, актуално ще рече. Това което ми хваща окото е Discreete Linux, преди Ubuntu Privacy Remix. И кво - ми умрело 2016 годин бе, що ще сегодня, "айде у лево"

Селски, Начо Селски.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1367 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4333 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 334 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5288 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4675 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-