Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Re: Линукс лафче

Мнение от Валсо »

Така е с евтините процесори. :evil4:
Прочетено: 537019 пъти
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24

Мнение от hunter4o83 »

Валсо написа:
чет апр 09, 2020 15:00
Така е с евтините процесори. :evil4:
:toothy10: :mrgreen: :toothy10: А на скъпите още не могат да им закърпят пробойните :evil4: :evil4: :evil4: :twisted:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

:toothy10: :toothy10: :toothy10:

Те понеже AMD нямат :p
Изображение
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24

Мнение от hunter4o83 »

Mozo написа:
чет апр 09, 2020 15:28
:toothy10: :toothy10: :toothy10:

Те понеже AMD нямат :p
Това е добро сравнение мисля.

https://www.youtube.com/watch?v=QZAqV6yo2vo
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

hunter4o83 написа:
чет апр 09, 2020 15:07
А на скъпите още не могат да им закърпят пробойните
На скъпите игрите вървят без проблем, а пробойните на скъпите изискват физически достъп до машината, за да ги хакнат.
Освен това съм 90% сигурен, че това с "пробойните" беше удар под кръста от АМД, за да накарат интел потребителите да се хвърлят на Райзените, защото уж били по-сигурни. Ако не вярваш, припомни си скорошния удар под кръста от микрошит по Дебиан, след като Южна Корея обяви, че мигрира държавната си администрация на линукс.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Пуснаха новия Audacious за Арч и... се оказа същото ла*но, каквото беше, когато го свалих и компилирах преди 1-2 седмици. Явно ще си векувам с 3.10.1. Къстъм контролите, които съм задал в 3.10.1 и които нормално са с приоритет пред дефолтните, в 4.0 не работят, защото някой дебил е решил, че "дефолт" означава "ще ползваш контроли каквито ти спуснем, няма да ползваш твои контроли и настройки и няма да се оплакваш". Добре че точно 2 чàса преди това си бях направил пълен системен бекъп с излизането на ядро 5.6.2, та си върнах бекъпа, натирих "audacious" & "audacious-plugins" в "IgnorePkg" на pacman.conf и нещата си дойдоха по местата. Щом те "така", и аз "така", дейва кретените! :evil:
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Ще рече - правилно си го компилирал. ;)
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

бат-начо написа:
чет апр 09, 2020 21:11
Ще рече - правилно си го компилирал. ;)
Каквото

Код: Избери всички

./configure
make
sudo make install
са направили - това е. А ако някой е осрал нещо в сорса, това не е мой проблем.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Каква е логиката да търсиш в полученото в хранилището нещо различно, след като си го видял вече. Те не правят друго, освен да създадат от версията пакет, който се яде по-лесно. Казано по друг начин -те не се бъркат в програмата, което може да променят е пътят до нея, за да работи в системата.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Мислех, че оттогава досега може да са оправили бъговете, но се оказа, че не били бъгове - плъгинът "общи бързи клавиши" преднамерено е бил премахнат от 4.0, за да не можеш да си настройваш плеъра както ти харесва. Типично микрошитско поведение...
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Колкото и профила да си направиш, все това ще ядеш. :evil4:

Изображение
Потребителски аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон май 08, 2017 18:33

Мнение от тед »

hb___ написа:
чет апр 09, 2020 22:26
тед написа:
вт апр 07, 2020 19:33

Код: Избери всички

[ted@ted ~]$ systemd-analyze
Startup finished in 2.088s (kernel) + 1.667s (userspace) = 3.756s 
graphical.target reached after 1.667s in userspace
[ted@ted ~]$
Някой Windows потребител дали може да се похвали с това, любимата му система да стартира за под 4 секунди :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Предполагам че мога да сваля ще от това време като премахна програмите от автоматичното стартиране, но и така летвата е достатъчно високо вдигната.
Можем да се похвалим даже с под 3 секунди...но качването на команди от конзолата или снимки на десктопа, не е сред фетишите ни.
Интересно как уж сте големи линуксчии, а всяка втора дума ви е за Уиндоус....кога ще спре избиването на комплекси? В Уиндоус форумите никой не споменава нищо за Линукс.
Но все пак ме кефите как си вярвате и се напъвате, и искренно се забавлявам като ви чета постовете. Продължавайте!
Това ще бъде интересно да се види боза 10 да стартира от студен старт за под 3 секунди, като снимките и командите не са ви от фетишите направи клип било то и от телефон ...
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

тед написа:
чет апр 09, 2020 22:33
Това ще бъде интересно да се види боза 10 да стартира от студен старт за под 3 секунди, като снимките и командите не са ви от фетишите направи клип било то и от телефон ...
Няма да направи, защото добре знае, че е изпуснал нулата след тройката и само троли, за да се направи на велик.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

hb___ написа:
чет апр 09, 2020 22:49
Разбира се, че няма да вляза във вашата роля :lol: Но все пак, клипове из нета има достатъчно.
радо84, важното е теб да не баннат, че на кого ще се смея после :evil4: абе отдавна не си писал в онзи блог с дизайн като на първобитен сайт от 90-те? Айде давай, че да се похилим малко.
Кой блог?
А мен няма да ме баннат в скоро време. Дразнителните се махнаха (едни доброволно, други - принудително) и като няма кой да ми лази по нервите, няма за какво да ме банват. Ти няма да успееш да ме подразниш, защото е въпрос на време Мозо да ти прати 1 кило банани по Еконт, а и ти си просто жалък, даже и дразнител не можеш да бъдеш.
Потребителски аватар
sokoban
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон окт 17, 2016 18:29

Мнение от sokoban »

След много дълго чакане за NVIDIA PRIME synchronization която бе счупена от кърнъл 5.х сега най-накрая дойде решението при кърнъл 5.6 и версията на драйвъра 440 :hello1: :)

Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”