Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
- hunter4o83
- Почетен член
- Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24
- hunter4o83
- Почетен член
- Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24
Re: Линукс лафче
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
На скъпите игрите вървят без проблем, а пробойните на скъпите изискват физически достъп до машината, за да ги хакнат.
Освен това съм 90% сигурен, че това с "пробойните" беше удар под кръста от АМД, за да накарат интел потребителите да се хвърлят на Райзените, защото уж били по-сигурни. Ако не вярваш, припомни си скорошния удар под кръста от микрошит по Дебиан, след като Южна Корея обяви, че мигрира държавната си администрация на линукс.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Пуснаха новия Audacious за Арч и... се оказа същото ла*но, каквото беше, когато го свалих и компилирах преди 1-2 седмици. Явно ще си векувам с 3.10.1. Къстъм контролите, които съм задал в 3.10.1 и които нормално са с приоритет пред дефолтните, в 4.0 не работят, защото някой дебил е решил, че "дефолт" означава "ще ползваш контроли каквито ти спуснем, няма да ползваш твои контроли и настройки и няма да се оплакваш". Добре че точно 2 чàса преди това си бях направил пълен системен бекъп с излизането на ядро 5.6.2, та си върнах бекъпа, натирих "audacious" & "audacious-plugins" в "IgnorePkg" на pacman.conf и нещата си дойдоха по местата. Щом те "така", и аз "така", дейва кретените! 

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Каквото
Код: Избери всички
./configure
make
sudo make install
Каква е логиката да търсиш в полученото в хранилището нещо различно, след като си го видял вече. Те не правят друго, освен да създадат от версията пакет, който се яде по-лесно. Казано по друг начин -те не се бъркат в програмата, което може да променят е пътят до нея, за да работи в системата.
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Мислех, че оттогава досега може да са оправили бъговете, но се оказа, че не били бъгове - плъгинът "общи бързи клавиши" преднамерено е бил премахнат от 4.0, за да не можеш да си настройваш плеъра както ти харесва. Типично микрошитско поведение...
Това ще бъде интересно да се види боза 10 да стартира от студен старт за под 3 секунди, като снимките и командите не са ви от фетишите направи клип било то и от телефон ...hb___ написа: ↑чет апр 09, 2020 22:26Можем да се похвалим даже с под 3 секунди...но качването на команди от конзолата или снимки на десктопа, не е сред фетишите ни.тед написа: ↑вт апр 07, 2020 19:33Някой Windows потребител дали може да се похвали с това, любимата му система да стартира за под 4 секундиКод: Избери всички
[ted@ted ~]$ systemd-analyze Startup finished in 2.088s (kernel) + 1.667s (userspace) = 3.756s graphical.target reached after 1.667s in userspace [ted@ted ~]$
![]()
![]()
![]()
Предполагам че мога да сваля ще от това време като премахна програмите от автоматичното стартиране, но и така летвата е достатъчно високо вдигната.
Интересно как уж сте големи линуксчии, а всяка втора дума ви е за Уиндоус....кога ще спре избиването на комплекси? В Уиндоус форумите никой не споменава нищо за Линукс.
Но все пак ме кефите как си вярвате и се напъвате, и искренно се забавлявам като ви чета постовете. Продължавайте!
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Няма да направи, защото добре знае, че е изпуснал нулата след тройката и само троли, за да се направи на велик.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Кой блог?hb___ написа: ↑чет апр 09, 2020 22:49Разбира се, че няма да вляза във вашата роляНо все пак, клипове из нета има достатъчно.
радо84, важното е теб да не баннат, че на кого ще се смея послеабе отдавна не си писал в онзи блог с дизайн като на първобитен сайт от 90-те? Айде давай, че да се похилим малко.
А мен няма да ме баннат в скоро време. Дразнителните се махнаха (едни доброволно, други - принудително) и като няма кой да ми лази по нервите, няма за какво да ме банват. Ти няма да успееш да ме подразниш, защото е въпрос на време Мозо да ти прати 1 кило банани по Еконт, а и ти си просто жалък, даже и дразнител не можеш да бъдеш.
След много дълго чакане за NVIDIA PRIME synchronization която бе счупена от кърнъл 5.х сега най-накрая дойде решението при кърнъл 5.6 и версията на драйвъра 440

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1361 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4320 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 332 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5273 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4656 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-