Може да знаеш а може и да не знаеш, на SSD дисковете не е много хубава идея да се качват игри, защото за нула време ще замине SSD диска в кофата. Имам един приятел с ОС win 10 и е луднал да играе fortnite, за 7 месеца чисто нов SSD диск на samsung му видя сметката.vasettoo написа: ↑пон яну 27, 2020 13:48Моят си седи около 50 градуса нормално, така че температурата не е проблем. Направи проверка на твърдия диск, че може да е от лоши сектори - при мен SSD на половин година започна да ми прави замръзвания на системата и се оказа с 45 лоши сектора и 7% живот (Teclast да не чувам вече).
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Имам си нов лаптоп
Re: Имам си нов лаптоп
Нямама и не играя никакви игри. Имам един пасианс, от стандартните, но надали той е виновен.
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

Новото Делче започна да забива по 10-15 пъти на ден. Също така когато примерно искам да затворя браузъра, за да рестартирам, чакам по 5-6 мин. А рестартирам също по толкова пъти на ден. Чистя всяка вечер. Всичко, което правя, става бавно, ако изобщо става. Старт менюто също го чакам да се появи. Градусите ги следя: между и 45 и 47/48 са.
Дали е за чистене или е от виртуалката? Мина му гаранцията и почна да сдава багажа. Да го нося ли във фирмата за ремонт или може нещо с отдалечения достъп да се направи? Моля!
Дали е за чистене или е от виртуалката? Мина му гаранцията и почна да сдава багажа. Да го нося ли във фирмата за ремонт или може нещо с отдалечения достъп да се направи? Моля!
Плъхолюбител

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Няма логика, рестартирай по-често

Виртуалката, ако не я ползваш, не товари. Ако си я ползвала и си я затворила - също

Виртуалката, ако не я ползваш, не товари. Ако си я ползвала и си я затворила - също

Това последното не го разбрах. Тя винаги е затворена, а когато съм в нея - няма пуснат браузър на Линукса. Винаги е с изключен нет. Принципно малко все още я ползвам. За по няма и час.
Не вярвам да е от това, просто питам
Мерси Мозо
Не вярвам да е от това, просто питам

Мерси Мозо

Плъхолюбител

Много прилича на проблем с харда / ssd. Провери му SMART-а и тествай дисковата повърхност за всеки случай, че не винаги SMART хаваща проблемите автоматично. За целата аз ползвам "hdsentinel" и "whdd".Mouse написа: ↑чет мар 12, 2020 22:17Новото Делче започна да забива по 10-15 пъти на ден. Също така когато примерно искам да затворя браузъра, за да рестартирам, чакам по 5-6 мин. А рестартирам също по толкова пъти на ден. Чистя всяка вечер. Всичко, което правя, става бавно, ако изобщо става. Старт менюто също го чакам да се появи. Градусите ги следя: между и 45 и 47/48 са.
-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Нещо ти товари много, ама много процесора за да се държи така компа ти.
Троянци майкрософтски имаш ли качени? Примерно Скайп?
Покажи натоварване на процесора и процеси - картинка htop
Благодаря Алфонсу, но нищо не разбирам и всичкото това ми звучи като на китайски. Сама не мога да го направя.
ПП. Към Тамболианеца - 1. Троянци майкрософтски имаш ли качени? - не знам какво значи това
2. Имам Скайп, да. 3. Как да ви покажа натоварването на процесора?
ПП. Към Тамболианеца - 1. Троянци майкрософтски имаш ли качени? - не знам какво значи това

Плъхолюбител

-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Скайп на Линукс нали? Не случайно питам.
Преди седмица на познат му спрях скайпа на Линукса, защото товареше непрекъснато процесора на 80%. Компютърът се влачеше, а вентилаторът виеше като хеликоптер. Няколко дни издържал преди да ми каже.
htop:
отваряш една конзола и пишеш htop, снимка и дай да видим
Преди седмица на познат му спрях скайпа на Линукса, защото товареше непрекъснато процесора на 80%. Компютърът се влачеше, а вентилаторът виеше като хеликоптер. Няколко дни издържал преди да ми каже.
htop:
Няма значение, коя е играта ntfs е пълен боклук и не става за ssd-та, освен това трябва да спре разни кеширания, дефрагментации - иначе в кофата.
Рестартираш Линукс ?!? Не разбрах кое е във виртуалката и кое е реалнатаMouse написа: ↑чет мар 12, 2020 22:17Новото Делче започна да забива по 10-15 пъти на ден. Също така когато примерно искам да затворя браузъра, за да рестартирам, чакам по 5-6 мин. А рестартирам също по толкова пъти на ден.

Най-добре е реална Линукс, виртуална Виндовс (ако ползваш такава помия ще имаш проблеми) всички М$ дрисни ги ползвай там, Скайп, Офиси и тем-подобни.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
За Мента говорим, нали?
Ако по някаква причина има apt-xapian-index, го махни. Другото за което се сещам - да направиш проверката за обновявания на голям интервал от време. Възможно е да има нови обновявания за инсталиране които чакат, а по някаква причина мениджъра, дето ти казва, че ги има "да мълчи". Затова направи проверката ръчно през synaptic.
Ако по някаква причина има apt-xapian-index, го махни. Другото за което се сещам - да направиш проверката за обновявания на голям интервал от време. Възможно е да има нови обновявания за инсталиране които чакат, а по някаква причина мениджъра, дето ти казва, че ги има "да мълчи". Затова направи проверката ръчно през synaptic.
Селски, Начо Селски.
Благодаря за съветите, но не мога нито един да изпълня поради пълно неразбиране за какво говорите. Аз само ползвам и хабер си нямам от друго 
До сега гледах "щитчето" и опциите му, но не смея да пипам нищо защото не ги знам кое за какво е

До сега гледах "щитчето" и опциите му, но не смея да пипам нищо защото не ги знам кое за какво е

Плъхолюбител

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Айде стегни се малко де
Всичкото това го разбираш и го знаеш, но не си прочела нищо, предпочитайки само да се оплакваш

Не можеш да спреш Skype и да пробваш как ще се държи компютърът? Не знаеш какво е Skype и дали го използваш???Тамболианеца написа: ↑пет мар 13, 2020 10:03Скайп на Линукс нали? Не случайно питам.
Не можеш да отвориш терминал, просто да напишеш htop, да натиснеш ентър и да ни пратиш скрийншот?Тамболианеца написа: ↑пет мар 13, 2020 10:03htop:
Не можеш да отговориш дали си на Linux или Windows? Че реалната машина ти е с Linux, а виртуалната с Windows?
Всичкото това го разбираш и го знаеш, но не си прочела нищо, предпочитайки само да се оплакваш

[/quote]
Инсталация за:
Debian / Ubuntu / Mint
Arch / Manjaro
Изпълнението е също толкова просто:
Отваряш си терминал и първо пишеш "sudo hdsentinel" и гледаш там дали нещо не е наред, като най много те вълнува статуса "Health". След това ако там всичко изглежда на ред пишеш пак в терминал "sudo whdd" избираш си диска и след това Read test, после дъцкаш два пъти ентер
и търпеливо наблюдаваш. Ако имаш сектори над 500ms, то значи че харда е взел да се поиздухва и най лесно е да го смениш при първа възможност. И това е всичко, нищо сложно като цяло.
Ако нещо му товареше процесора, то със сигурност температурата нямаше да му стой под 50 градуса.Тамболианеца написа: ↑пет мар 13, 2020 09:53Нещо ти товари много, ама много процесора за да се държи така компа ти.
apt-xapian-index не би трябвало да дава подобни тежки отръжения върхъ машината, той има съвсем различна роля.бат-начо написа: ↑пет мар 13, 2020 10:31За Мента говорим, нали?
Сега ще ти кажа как да го направиш с минимани усилия.Mouse написа: ↑пет мар 13, 2020 09:56Благодаря Алфонсу, но нищо не разбирам и всичкото това ми звучи като на китайски. Сама не мога да го направя.
ПП. Към Тамболианеца - 1. Троянци майкрософтски имаш ли качени? - не знам какво значи това2. Имам Скайп, да. 3. Как да ви покажа натоварването на процесора?
Инсталация за:
Debian / Ubuntu / Mint
Код: Избери всички
wget https://www.hdsentinel.com/hdslin/hdsentinel-017-x64.gz &&
gunzip hdsentinel-017-x64.gz &&
sudo chmod +x hdsentinel-017-x64 &&
mv hdsentinel-017-x64 hdsentinel &&
sudo mv hdsentinel /usr/bin &&
wget https://launchpad.net/~whdd/+archive/ubuntu/stable/+files/whdd_2.2-0~20160515~ubuntu16.04.1_amd64.deb &&
sudo apt install ./whdd_2.2-0~20160515~ubuntu16.04.1_amd64.deb -y &&
rm whdd_2.2-0~20160515~ubuntu16.04.1_amd64.deb
Код: Избери всички
sudo pacman -S yay &&
yay -S hdsentinel whdd
Отваряш си терминал и първо пишеш "sudo hdsentinel" и гледаш там дали нещо не е наред, като най много те вълнува статуса "Health". След това ако там всичко изглежда на ред пишеш пак в терминал "sudo whdd" избираш си диска и след това Read test, после дъцкаш два пъти ентер

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Путин: Винаги имам желание да ударя някого (ВИДЕО)
от Mozo » пон май 05, 2025 12:10 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 18 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон май 05, 2025 12:10
-
-
-
Кметът на район „Изгрев“: Имам адекватно и справедливо решение на кризата с презастрояването
от Mozo » пет дек 13, 2024 12:26 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 35 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет дек 13, 2024 12:26
-
-
- 6 Отговори
- 86 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт май 20, 2025 15:19
-
-
Сапьори и барети под прозорците на президента заради чанта от лаптоп (Снимки)
от Mozo » ср сеп 04, 2024 12:56 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 93 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
ср сеп 04, 2024 12:56
-
-
-
Калин Стоянов не отрече, че може да каже "да" на Пеевски: "Имам и други покани"
от Mozo » ср авг 21, 2024 12:50 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 72 Преглеждания
-