Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Линукс лафче

Мнение от Mozo »

Започни да предлагаш на хората Linux. До момента нямам нито един недоволен. Дори днес ми звъни един, дето не съм му виждал очите от пет години, а преди ме тормозеше в месеца по три пъти. Звъни и вика - абе, аз отдавна не съм те тормозил за компютъра, ама то нищо му няма, просто да те помоля да ми сложиш Heroes of Might and Magic 3. Избъзиках го дали не иска Windows, беше категоричен, че се е родил и не иска повече и да чува за това нещо. И той не е единственият - всички, които съм мигрирал са на това мнение. Но ти пък нямаш далавера - ако започнеш да слагаш Linux, ще ти умре бизнесът, щото няма сбозване, няма вируси и няма да печелиш. От недодялаността и некадърността на Бозата всички печелят, затова и си стои там, най-ползвана :thumbright:
Прочетено: 537238 пъти
Изображение
hotbastard_
Начинаещ
Регистриран: чет дек 12, 2019 14:16

Мнение от hotbastard_ »

радвам се че все пак си каза къде е истината :mrgreen: големи хора сме нема кво да се залъгваме със заучени фрази и мантри :)
то на меките модела от години насам се крепи на това, от 8 нататък почват все повече да го слагат на потребителите си и с всяка следваща версия ги тестват колко по-навътре могат да го поемат, явно са доста срамежливи, аз ако бех щех да действам много по-мащабно и радикално :mrgreen: например реклами докато буутва уиндоуса, всеки път като натиснеш копчето да ти показва реклами и тогава да ти покаже десктопа
реклами докато ти зареди програмата, цъкаш на иконката на хрома и докато ти зареди - бам реклама, после браузваш из сайтовете наляво-надясно и пак реклами
но и там явно бюрокрацията ги спира :lol:
дано все пак не прочетат кво пиша че вземат ги импелентират тези неща и ще трябва окончателно да минавам на линукс, ако го купят бсд мсд или квото има там
само епъл нема да го направят щото хората си плащат достатъчно и нема нужда да се излагат с реклами за жълти стотинки :wave:
hotbastard_
Начинаещ

Мнение от hotbastard_ »

а може и на всеки клик да ти инсталира нещо от микрософт стора, примерно ако си на десктопа и цъкаш десен бутон цъкаш рефреш - бам 2 клика са регистрирани и 2 игрички от сорта на кенди кръш са се инсталирали
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

hotbastard_ написа:
ср дек 18, 2019 22:15
убунту пробваха да направят ос за телефони и таблети, провалиха се точно толкова гръмко колкото и микромеките
Ами гледам, има нова версия на порта, без никакво участие на Каноничните там. Както и Юнити за последните версии на Убунту... "Некви там" нямат акъл и ги ползват, правят, закърпват..., аборигени некви, ръйш.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Има едно Елив, то надживя Линспайъри, Фриспайъри, гОСи... и напук мърда и още живее.

И а стига гледа на живота от комерсиална гледна точка, побелява се от това и се живее нервно, и в повечето случаи - и по-малко.
Селски, Начо Селски.
hotbastard_
Начинаещ

Мнение от hotbastard_ »

бат-начо написа:
чет дек 19, 2019 00:10
И а стига гледа на живота от комерсиална гледна точка, побелява се от това и се живее нервно, и в повечето случаи - и по-малко.
такива са времената, комерсиални, оцеляват най-адаптивните
ако не ти харесва, не се сърди на мен, не мрази играча, а играта
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Мнение от petie »

Mozo написа:
ср дек 18, 2019 23:06
Естествено, виртуалните десктопи дойдоха 20 години след това при модерните потребители :lol: :lol: :lol:
Да ти кажа честно модерните Уиндоус-и малко ми приличат на бледа сянка на Берил3д отпреди 15 години
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

hotbastard_ написа:
ср дек 18, 2019 23:49
радвам се че все пак си каза къде е истината :mrgreen: големи хора сме нема кво да се залъгваме със заучени фрази и мантри :)
то на меките модела от години насам се крепи на това, от 8 нататък почват все повече да го слагат на потребителите си и с всяка следваща версия ги тестват колко по-навътре могат да го поемат, явно са доста срамежливи, аз ако бех щех да действам много по-мащабно и радикално :mrgreen: например реклами докато буутва уиндоуса, всеки път като натиснеш копчето да ти показва реклами и тогава да ти покаже десктопа
реклами докато ти зареди програмата, цъкаш на иконката на хрома и докато ти зареди - бам реклама, после браузваш из сайтовете наляво-надясно и пак реклами
но и там явно бюрокрацията ги спира :lol:
дано все пак не прочетат кво пиша че вземат ги импелентират тези неща и ще трябва окончателно да минавам на линукс, ако го купят бсд мсд или квото има там
само епъл нема да го направят щото хората си плащат достатъчно и нема нужда да се излагат с реклами за жълти стотинки :wave:
Само с последното не съм съгласен - Apple са по-големи боклуци и от Майкрософт. Не заслужават и една стотинка да получат от когото и да било.
petie написа:
чет дек 19, 2019 00:35
Mozo написа:
ср дек 18, 2019 23:06
Естествено, виртуалните десктопи дойдоха 20 години след това при модерните потребители :lol: :lol: :lol:
Да ти кажа честно модерните Уиндоус-и малко ми приличат на бледа сянка на Берил3д отпреди 15 години
Пффф, няма да ги стигнат и след 20 години :lol: :lol: :lol:
Изображение
hotbastard_
Начинаещ

Мнение от hotbastard_ »

Mozo написа:
чет дек 19, 2019 01:18
Само с последното не съм съгласен - Apple са по-големи боклуци и от Майкрософт. Не заслужават и една стотинка да получат от когото и да било.
те феновете на аппле не ги интересува че не могат да си ъпгрейднат рамта защото не знаят какво е рам, нали си плащат за да ползват без да знаят нищо за това което ползват, което е страхотно, не се тормозиш със скучни работи ами само си цъкаш, кеф майна
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Точно така - на всички, на които съм инсталирал Linux не разбират почти нищо и само цъкат - "кеф майна" :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Горкият Говняндоус, колкото и да се мъчат, просто е мега зле :lol: :lol: :lol:

https://www.phoronix.com/scan.php?page= ... inux&num=2
Изображение
larix
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб фев 24, 2018 11:35

Мнение от larix »

Apple верно са скъпари и боклуци,но ми направи впечатление на няколко концерта: цялото оборудване беше на Мак! :-k
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Така е, завзели са нишата и се използват яко за аудио.
Изображение
Потребителски аватар
user12
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: пон май 20, 2019 20:55

Мнение от user12 »

Говорих с братовчед ми, който пуска музика по заведениям, какво толкова му харесват на тоя Мак всички DJ-и. "Бил по-стабилен от Windows. А и логото отпред..." :booty:
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
Потребителски аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон май 08, 2017 18:33

Мнение от тед »

Той и linux-a е стабилен и плюс това е безплатен ... за едно лого да се дават толкова пари, тия нямат никой в кратуната.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”