Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
hotbastard_
Начинаещ
Регистриран: чет дек 12, 2019 14:16

Re: Линукс лафче

Мнение от hotbastard_ »

абе то и на калкулатор може да се инсталира, но ще става ли за нещо? :roll:
Прочетено: 537341 пъти
Потребителски аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон май 08, 2017 18:33

Мнение от тед »

Абе то и говно 10 може да се инсталира на компютър / телефон / таблет но дали става за използване е друг въпрос ...
hotbastard_
Начинаещ

Мнение от hotbastard_ »

Еми става, щото най-много програми има за говното. А тоя телефон с убунту като няма достъп до гугъл магазина и не може да се инсталират андроидски програми, за какво ще става?
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Ако някога си се интересувал, просто от любопитство, кое е най-слабата страна на къв да е Линукс на телефон (вероятно и таблет), да ти кажа - яде батерията, някои и попрегряват. Проблема е софтуерен, нали/дали, само че проблемния софтуер започва с буквата "Ф" и е невероятно отворен, като селска тоалетна насред поле.
Селски, Начо Селски.
hotbastard_
Начинаещ

Мнение от hotbastard_ »

бат-начо написа:
ср дек 18, 2019 18:43
Ако някога си се интересувал, просто от любопитство, кое е най-слабата страна на къв да е Линукс на телефон (вероятно и таблет), да ти кажа - яде батерията, някои и попрегряват. Проблема е софтуерен, нали/дали, само че проблемния софтуер започва с буквата "Ф" и е невероятно отворен, като селска тоалетна насред поле.
и на лаптоп е така, те затова гугъл правят ново ядро
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Не мисля, че заради това правят ново ядро. То и Андроид-ядрото си е тяхно. Ако батериите им свършваха бързо и телефоните им грееха, поне малко повече от тия на М$, дъл нямаше да се чуе. За обратното съм чувал.
Селски, Начо Селски.
hotbastard_
Начинаещ

Мнение от hotbastard_ »

бат-начо написа:
ср дек 18, 2019 21:15
Не мисля, че заради това правят ново ядро. То и Андроид-ядрото си е тяхно. Ако батериите им свършваха бързо и телефоните им грееха, поне малко повече от тия на М$, дъл нямаше да се чуе. За обратното съм чувал.
Ами те гугъл сега искат да обединят техното ядро и оргиналното линукс ядро...ама клошарите казват - не може! не било свободен софтуер :sad:
не ми се търси темата в реддит, но точно такива гласове се надигнаха - ааа, не може гугъл да вкарват проприетарски код в нашето свещено ядро
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Nikola_ написа:
ср дек 18, 2019 12:12
Linux е безплатен, шефовете харесват това.
Ооо, не, тези са милионери, въобще не им пука, важното е да работи и да не прави проблеми. Това обаче прави, при това много :evil3:
hotbastard_ написа:
ср дек 18, 2019 13:08
Mozo написа:
ср дек 18, 2019 12:01
Мда, звъни ми сега шефът, вика, абе на една колежка Говно 10 замина, реве за някакъв файл, че му липсва, ама аз видях, че си сложил Linux и тя сега работи на него. Та, драги момци, отивам да оправям бакиите на Говняндоус и сега шефът видя, че съм бил прав за посоката за миграция към Linux. Това момиче по цял ден отваря само един браузър и пише имейли, но говното дори и това не може да понесе и се е скапало. Чао, до скив :mrgreen:
е не може да е чак толкова зле
Може, много е зле. Оказа се, че един по един изпокапаха от смотан ъпдейт. Разказаха ми играта днес заради това недоразумение скапано.
hotbastard_ написа:
ср дек 18, 2019 13:23
покажи ми таблет с арч, минт, убунту, дебиан? :roll:

"Само" преди девет години:

Още да пускам ли или схвана идеята?
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

hotbastard_ написа:
ср дек 18, 2019 21:30
Ами те гугъл сега искат да обединят техното ядро и оргиналното линукс ядро...ама клошарите казват - не може! не било свободен софтуер :sad:
не ми се търси темата в реддит, но точно такива гласове се надигнаха - ааа, не може гугъл да вкарват проприетарски код в нашето свещено ядро
А обратното може, нали, щото се прави постоянно и не само от Гугльо. Та казваш, дърпали се на "великия обединител на народите" :) , сами са си виновни, да страдат тогива.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Мнение от petie »

Само да вметна че някои дистрибуции си имат ARM Компилации от над десет години, пък и самия Линукс може да се компилира за този хардуер
hotbastard_
Начинаещ

Мнение от hotbastard_ »

до мозо - убунту пробваха да направят ос за телефони и таблети, провалиха се точно толкова гръмко колкото и микромеките
просто гугъл с андроид и епъл с иос заеха пазара и не пускат навлеци
колкото до ъпдейтите на боза 10 - нема спор че са зле
аз не съм мазохист и не ъпдейтвам боза 10 никога! който я ъпдейтва или я е оставил да се ъпдейтва си носи кръста
свършиха се хубавите времена на 7цата :sad: :sad: :sad:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

В корпоративна среда нещата са мааалко по-различни, не като вкъщи. Седмицата и тя има много трески за дялане, стига я превъзнася чак толкова.
petie написа:
ср дек 18, 2019 22:03
Само да вметна че някои дистрибуции си имат ARM Компилации от над десет години, пък и самия Линукс може да се компилира за този хардуер
Мхм, когато ARM Linux имаше поддръжка, Windows беше в първи клас.
Изображение
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Мнение от petie »

Mozo написа:
ср дек 18, 2019 22:38
Мхм, когато ARM Linux имаше поддръжка, Windows беше в първи клас.
То повечето нови неща в хардуера и софтуера май идват при Линукс пример виртуални десктопи дойдоха с КДЕ 3.5 а никой в Уиндоус не беше и сънувал такова нещо
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Естествено, виртуалните десктопи дойдоха 20 години след това при модерните потребители :lol: :lol: :lol:
Изображение
hotbastard_
Начинаещ

Мнение от hotbastard_ »

Mozo написа:
ср дек 18, 2019 22:38
В корпоративна среда нещата са мааалко по-различни, не като вкъщи. Седмицата и тя има много трески за дялане, стига я превъзнася чак толкова.
аз затова отворих магазин за лаптопи и преинсталации (на боза), сам съм си корпорация и определям правилата
кур за бюрокрацията! тея нещастници кога ще осъзнаят че сами си пречат с глупавите си ограничения :lol:
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”