Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
-
- Начинаещ
- Регистриран: чет дек 12, 2019 14:16
Re: Линукс лафче
абе то и на калкулатор може да се инсталира, но ще става ли за нещо? 
Прочетено: 537341 пъти

Абе то и говно 10 може да се инсталира на компютър / телефон / таблет но дали става за използване е друг въпрос ...
-
- Начинаещ
Еми става, щото най-много програми има за говното. А тоя телефон с убунту като няма достъп до гугъл магазина и не може да се инсталират андроидски програми, за какво ще става?
Ако някога си се интересувал, просто от любопитство, кое е най-слабата страна на къв да е Линукс на телефон (вероятно и таблет), да ти кажа - яде батерията, някои и попрегряват. Проблема е софтуерен, нали/дали, само че проблемния софтуер започва с буквата "Ф" и е невероятно отворен, като селска тоалетна насред поле.
Селски, Начо Селски.
-
- Начинаещ
и на лаптоп е така, те затова гугъл правят ново ядробат-начо написа: ↑ср дек 18, 2019 18:43Ако някога си се интересувал, просто от любопитство, кое е най-слабата страна на къв да е Линукс на телефон (вероятно и таблет), да ти кажа - яде батерията, някои и попрегряват. Проблема е софтуерен, нали/дали, само че проблемния софтуер започва с буквата "Ф" и е невероятно отворен, като селска тоалетна насред поле.
Не мисля, че заради това правят ново ядро. То и Андроид-ядрото си е тяхно. Ако батериите им свършваха бързо и телефоните им грееха, поне малко повече от тия на М$, дъл нямаше да се чуе. За обратното съм чувал.
Селски, Начо Селски.
-
- Начинаещ
Ами те гугъл сега искат да обединят техното ядро и оргиналното линукс ядро...ама клошарите казват - не може! не било свободен софтуер

не ми се търси темата в реддит, но точно такива гласове се надигнаха - ааа, не може гугъл да вкарват проприетарски код в нашето свещено ядро
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Ооо, не, тези са милионери, въобще не им пука, важното е да работи и да не прави проблеми. Това обаче прави, при това много

Може, много е зле. Оказа се, че един по един изпокапаха от смотан ъпдейт. Разказаха ми играта днес заради това недоразумение скапано.hotbastard_ написа: ↑ср дек 18, 2019 13:08е не може да е чак толкова злеMozo написа: ↑ср дек 18, 2019 12:01Мда, звъни ми сега шефът, вика, абе на една колежка Говно 10 замина, реве за някакъв файл, че му липсва, ама аз видях, че си сложил Linux и тя сега работи на него. Та, драги момци, отивам да оправям бакиите на Говняндоус и сега шефът видя, че съм бил прав за посоката за миграция към Linux. Това момиче по цял ден отваря само един браузър и пише имейли, но говното дори и това не може да понесе и се е скапало. Чао, до скив![]()
"Само" преди девет години:
Още да пускам ли или схвана идеята?

А обратното може, нали, щото се прави постоянно и не само от Гугльо. Та казваш, дърпали се на "великия обединител на народите"hotbastard_ написа: ↑ср дек 18, 2019 21:30Ами те гугъл сега искат да обединят техното ядро и оргиналното линукс ядро...ама клошарите казват - не може! не било свободен софтуер![]()
не ми се търси темата в реддит, но точно такива гласове се надигнаха - ааа, не може гугъл да вкарват проприетарски код в нашето свещено ядро

Селски, Начо Селски.
Само да вметна че някои дистрибуции си имат ARM Компилации от над десет години, пък и самия Линукс може да се компилира за този хардуер
-
- Начинаещ
до мозо - убунту пробваха да направят ос за телефони и таблети, провалиха се точно толкова гръмко колкото и микромеките
просто гугъл с андроид и епъл с иос заеха пазара и не пускат навлеци
колкото до ъпдейтите на боза 10 - нема спор че са зле
аз не съм мазохист и не ъпдейтвам боза 10 никога! който я ъпдейтва или я е оставил да се ъпдейтва си носи кръста
свършиха се хубавите времена на 7цата

просто гугъл с андроид и епъл с иос заеха пазара и не пускат навлеци
колкото до ъпдейтите на боза 10 - нема спор че са зле
аз не съм мазохист и не ъпдейтвам боза 10 никога! който я ъпдейтва или я е оставил да се ъпдейтва си носи кръста
свършиха се хубавите времена на 7цата

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
В корпоративна среда нещата са мааалко по-различни, не като вкъщи. Седмицата и тя има много трески за дялане, стига я превъзнася чак толкова.
Мхм, когато ARM Linux имаше поддръжка, Windows беше в първи клас.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Естествено, виртуалните десктопи дойдоха 20 години след това при модерните потребители

-
- Начинаещ
аз затова отворих магазин за лаптопи и преинсталации (на боза), сам съм си корпорация и определям правилата
кур за бюрокрацията! тея нещастници кога ще осъзнаят че сами си пречат с глупавите си ограничения

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1367 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4333 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 334 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5288 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4675 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-