Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Размисли на глас

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Размисли на глас

Мнение от Mozo »

Ще учим, то натам вървят нещата :lol: :lol: :lol:
Прочетено: 22940 пъти
Изображение
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00

Мнение от Тамболианеца »

Убунто спонсорира Майкросфт ... чудеса!!
WSLConf is being sponsored by Ubuntu and hosted by Microsoft.

https://www.wslconf.dev/
https://ubuntu.com/blog/canonical-spons ... crosoft-hq

Каноникъл измекярите оттук-натам енергично и 'професионално' ще модифицират Линукс угоднически в полза на Майкрософт.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Тези тотално врътнаха шайбата :sad: Тъпото е, че по този начин помагат за погребването на Linux. Ето, например един от моите шефове, който е разработчик, при това доста добър, мислеше да минава на Linux, но думите му бяха - "откакто имплементираха WSL, не могат да ме мръднат вече от Windows" :sad: :sad: :sad:
Изображение
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

Нещата не отиват на добре за независимото бъдеще на Linux, май. MS все пак е единствената компания в света със средствата на трилиона капитализация да купи всеки.
Сега за да не закъснеят за парче от маркет-баницата ще скокнат и Ред Хат и Сусе да се кълнат във вярност на MS. Следва принципът на доминото.

И при кърнела прогнозите в независимо от MS развитие не са добри, единствено Торвалдс се опъва все още и затова му търсят всячески кусури. Най-влиятелните и важни след него са все про-MS ориентирани. Имам предчувствието, че в един момент ще му благодарят и направят кух почетен председател без влияние. Случвало се и с други влиятелни IT личности/създатели в миналото, а историята обикновено циклично се повтаря.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Пари, пари и пак пари...
Изображение
hotbastard_
Начинаещ
Регистриран: чет дек 12, 2019 14:16

Мнение от hotbastard_ »

Mozo написа:
чет дек 12, 2019 14:11
Пари, пари и пак пари...
Хората трябва да ядат все пак.
Аз ви го казах това, оказва се, че съм прав - Линукс ще стане поредната иконка на десктопа на Уиндоуса.
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

hotbastard_ написа:
чет дек 12, 2019 14:16
Mozo написа:
Пари, пари и пак пари...
Аз ви го казах това, оказва се, че съм прав - Линукс ще стане поредната иконка на десктопа на Уиндоуса.
Еми ще чакаме нов Торвалдс, ако въобще е възможно в предвид напредъка на днешната ОС и хипотетична нова ОС от нулата.

Но ИИ ще им сцепи басмата и на MS и те не са вечни: Безплатната операционната система трябва да е конституционно право на всеки жител на Земята, Линукс трябваше да е такъв, и заради този параметър Майкрософтският Уиндоус няма бъдеще.
hotbastard_
Начинаещ

Мнение от hotbastard_ »

Тамболианеца написа:
чет дек 12, 2019 14:47
hotbastard_ написа:
чет дек 12, 2019 14:16
Mozo написа:
Пари, пари и пак пари...
Еми ще чакаме нов Торвалдс, ако въобще е възможно в предвид напредъка на днешната ОС и хипотетична нова ОС от нулата.

Но ИИ ще им сцепи басмата и на MS и те не са вечни: Безплатната операционната система трябва да е конституционно право на всеки жител на Земята, Линукс трябваше да е такъв, и заради този параметър Майкрософтският Уиндоус няма бъдеще.
Андроида и Уиндоуса са ОСите на народа. Знаем колко от хората си плащат лиценза, тъй че де юре може да е платен, но де факто е безплатен. Бил Гейтс навремето казал - по-добре да ползват пиратски Уиндоус отколкото законна ОС, но някоя друга.
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

Ц, неубедително.
Аз лично продължавам с Линукс. За това и минах и на Дебиан - единственото дистро, където независимостта ми е гарантирана в следващите 10 години.
hotbastard_
Начинаещ

Мнение от hotbastard_ »

Тамболианеца написа:
чет дек 12, 2019 14:56
Ц, неубедително.
Аз лично продължавам с Линукс. За това и минах и на Дебиан - единственото дистро, където независимостта ми е гарантирана в следващите 10 години.
Независимост от какво? И как? Нали и те ползват същото ядро в което МС се наместват все повече. Или ще минат на гну хърд?
А и колко да са независими - там Гугъл са голям спонсор и дърпат конците. За да си независим трябва да имаш пари. Линукс дистрибуциите нямат. Кофти.
А, забравих - Ред Хат имат. Ама и тях купиха. Ехх...
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Какъв парадокс - в същото време ние сме доста по-независими от Windows и Mac зомбитата. Вкарваш си автоголове и си близо до поредния бан :съгласен:
Изображение
hotbastard_
Начинаещ

Мнение от hotbastard_ »

Mozo написа:
чет дек 12, 2019 15:04
Какъв парадокс - в същото време ние сме доста по-независими от Windows и Mac зомбитата. Вкарваш си автоголове и си близо до поредния бан :съгласен:
Ако трябва да сме точни, никой не е независим. Всяка платформа си има ограничения.
Другото е фенщина и тролене.
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

@хотбастард
Независим - от буквално всичко.
Свалил съм си целия Бъстер барбар със сорсовете, мога и да не обновявам повече нищо следващите 10 години. :lol:
hotbastard_
Начинаещ

Мнение от hotbastard_ »

Тамболианеца написа:
чет дек 12, 2019 15:09
@хотбастард
Свалил съм си целия Бъстер барбар със сорсовете, мога и да не обновявам повече нищо следващите 10 години. :lol:
ОК. Кажи ми само как на Бъстъра ще подкараш МС Офис, Фотошоп и някоя друга игра за уиндоус. Аз това имам предвид под независимост - да мога да подкарам всякакъв софтуер. И ОСа да върви на всякакъв хардуер. На новото ПС след 5-6 години Бъстър ли ще му сложиш? А не дали имам достъп до сорса. Аз и да имам, ей сега ще тръгна да човъркам. Да не ми плащат? На друг му е работа да пише кода на ОСа.
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

hotbastard_ написа:
чет дек 12, 2019 15:13
Тамболианеца написа:
чет дек 12, 2019 15:09
@хотбастард
ОК. Кажи ми само как на Бъстъра ще подкараш МС Офис, Фотошоп и някоя друга игра за уиндоус. Аз това имам предвид под независимост - да мога да подкарам всякакъв софтуер. И ОСа да върви на всякакъв хардуер. На новото ПС след 5-6 години Бъстър ли ще му сложиш? А не дали имам достъп до сорса. Аз и да имам, ей сега ще тръгна да човъркам. Да не ми плащат? На друг му е работа да пише кода на ОСа.
Дебиан е най-огромната колекция от свободен софтуер. Ни ме вълнуват Фотошопи, ни МС Офиси, ни игри от бъдещето - имам си достатъчно и към момента да ме забавляват в следващите 10 години.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”