Тези тотално врътнаха шайбата Тъпото е, че по този начин помагат за погребването на Linux. Ето, например един от моите шефове, който е разработчик, при това доста добър, мислеше да минава на Linux, но думите му бяха - "откакто имплементираха WSL, не могат да ме мръднат вече от Windows"
Нещата не отиват на добре за независимото бъдеще на Linux, май. MS все пак е единствената компания в света със средствата на трилиона капитализация да купи всеки.
Сега за да не закъснеят за парче от маркет-баницата ще скокнат и Ред Хат и Сусе да се кълнат във вярност на MS. Следва принципът на доминото.
И при кърнела прогнозите в независимо от MS развитие не са добри, единствено Торвалдс се опъва все още и затова му търсят всячески кусури. Най-влиятелните и важни след него са все про-MS ориентирани. Имам предчувствието, че в един момент ще му благодарят и направят кух почетен председател без влияние. Случвало се и с други влиятелни IT личности/създатели в миналото, а историята обикновено циклично се повтаря.
Хората трябва да ядат все пак.
Аз ви го казах това, оказва се, че съм прав - Линукс ще стане поредната иконка на десктопа на Уиндоуса.
Еми ще чакаме нов Торвалдс, ако въобще е възможно в предвид напредъка на днешната ОС и хипотетична нова ОС от нулата.
Но ИИ ще им сцепи басмата и на MS и те не са вечни: Безплатната операционната система трябва да е конституционно право на всеки жител на Земята, Линукс трябваше да е такъв, и заради този параметър Майкрософтският Уиндоус няма бъдеще.
Хората трябва да ядат все пак.
Аз ви го казах това, оказва се, че съм прав - Линукс ще стане поредната иконка на десктопа на Уиндоуса.
Еми ще чакаме нов Торвалдс, ако въобще е възможно в предвид напредъка на днешната ОС и хипотетична нова ОС от нулата.
Но ИИ ще им сцепи басмата и на MS и те не са вечни: Безплатната операционната система трябва да е конституционно право на всеки жител на Земята, Линукс трябваше да е такъв, и заради този параметър Майкрософтският Уиндоус няма бъдеще.
Андроида и Уиндоуса са ОСите на народа. Знаем колко от хората си плащат лиценза, тъй че де юре може да е платен, но де факто е безплатен. Бил Гейтс навремето казал - по-добре да ползват пиратски Уиндоус отколкото законна ОС, но някоя друга.
Ц, неубедително.
Аз лично продължавам с Линукс. За това и минах и на Дебиан - единственото дистро, където независимостта ми е гарантирана в следващите 10 години.
Ц, неубедително.
Аз лично продължавам с Линукс. За това и минах и на Дебиан - единственото дистро, където независимостта ми е гарантирана в следващите 10 години.
Независимост от какво? И как? Нали и те ползват същото ядро в което МС се наместват все повече. Или ще минат на гну хърд?
А и колко да са независими - там Гугъл са голям спонсор и дърпат конците. За да си независим трябва да имаш пари. Линукс дистрибуциите нямат. Кофти.
А, забравих - Ред Хат имат. Ама и тях купиха. Ехх...
@хотбастард
Независим - от буквално всичко.
Свалил съм си целия Бъстер барбар със сорсовете, мога и да не обновявам повече нищо следващите 10 години.
ОК. Кажи ми само как на Бъстъра ще подкараш МС Офис, Фотошоп и някоя друга игра за уиндоус. Аз това имам предвид под независимост - да мога да подкарам всякакъв софтуер. И ОСа да върви на всякакъв хардуер. На новото ПС след 5-6 години Бъстър ли ще му сложиш? А не дали имам достъп до сорса. Аз и да имам, ей сега ще тръгна да човъркам. Да не ми плащат? На друг му е работа да пише кода на ОСа.
@хотбастард
Независим - от буквално всичко.
Свалил съм си целия Бъстер барбар със сорсовете, мога и да не обновявам повече нищо следващите 10 години.
ОК. Кажи ми само как на Бъстъра ще подкараш МС Офис, Фотошоп и някоя друга игра за уиндоус. Аз това имам предвид под независимост - да мога да подкарам всякакъв софтуер. И ОСа да върви на всякакъв хардуер. На новото ПС след 5-6 години Бъстър ли ще му сложиш? А не дали имам достъп до сорса. Аз и да имам, ей сега ще тръгна да човъркам. Да не ми плащат? На друг му е работа да пише кода на ОСа.
Дебиан е най-огромната колекция от свободен софтуер. Ни ме вълнуват Фотошопи, ни МС Офиси, ни игри от бъдещето - имам си достатъчно и към момента да ме забавляват в следващите 10 години.
Международната агенция по енергетика (МАЕ) преразгледа своята прогноза за растеж на глобалното търсене на петрол за 2024 г. до 920 000 барела на ден...
Посещението във високотехнологичния парк на Huawei в Китай е оставило силно впечатление на Томас Л. Фридман, колумнист на The New York Times. Само за...
Членове на Европейския парламент призоваха за отнемане на правото на глас на Унгария в ЕС след посещенията на премиера Виктор Орбан в Русия и Китай....