Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
sokoban
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон окт 17, 2016 18:29

Re: Линукс лафче

Мнение от sokoban »

hot_bastard написа:
вт ное 12, 2019 13:39
Радвам се, че на моя Минт догодина ще мога да му сложа хубава антивирусна, от доказана компания като Майкрософт, и ще спа спокоен, че Линукс инсталацията ми е защитена от злонамерен софтуер. Крайно време беше, досега без антивирусна в Линукс, инсталираш това-онова, пишеш sudo-mudo apt-get mapt-get, а какво ти инсталира - един Бог знае. Майкрософт обаче, решително се намесиха и въведоха ред в хаоса, никога повече сляпо инсталиране на софтуер, сега всеки пакет ще бъде стриктно проверен от мощните филтри на Майкрософт Дефендър. Ето това е грижа за потребителя, дори за двамата потребители на Линукс Минт, аз и Мозо, ще има надеждна защита. Вече може спокойно да препоръчаме Линукс дори на комшията, на продавачката от магазина и на лелката за водата, без да се тревожим, че на втория ден ще хванат вирус и ще цъфнат на вратата ни с лаптопа, който е безвъзвратно заразен и хакнат, а единственото решение - преинсталация.
:lol: :lol: :lol:
Прочетено: 536068 пъти
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

hot_bastard написа:
вт ное 12, 2019 13:39
Радвам се, че на моя Минт догодина ще мога да му сложа хубава антивирусна, от доказана компания като Майкрософт, и ще спа спокоен, че Линукс инсталацията ми е защитена от злонамерен софтуер. Крайно време беше, досега без антивирусна в Линукс, инсталираш това-онова, пишеш sudo-mudo apt-get mapt-get, а какво ти инсталира - един Бог знае. Майкрософт обаче, решително се намесиха и въведоха ред в хаоса, никога повече сляпо инсталиране на софтуер, сега всеки пакет ще бъде стриктно проверен от мощните филтри на Майкрософт Дефендър. Ето това е грижа за потребителя, дори за двамата потребители на Линукс Минт, аз и Мозо, ще има надеждна защита. Вече може спокойно да препоръчаме Линукс дори на комшията, на продавачката от магазина и на лелката за водата, без да се тревожим, че на втория ден ще хванат вирус и ще цъфнат на вратата ни с лаптопа, който е безвъзвратно заразен и хакнат, а единственото решение - преинсталация.
Ама... ти не знаеш ли? Злонамереният софтуер се казва Windows Defender.
Потребителски аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон май 08, 2017 18:33

Мнение от тед »

@hot_bastard

От 3 години съм само на Linux и нямам никаква антивирусна програма инсталирана, не че няма антивирусни програми за linux, има но просто на обикновеният потребител не му е нужда такава програма.
larix
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб фев 24, 2018 11:35

Мнение от larix »

Човека троли и това че му отговаряте донякъде му изпълнява целите ! На такива коментари : пълен игнор!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Между другото за пробата бях инсталирал Macafee ли беше или нещо подобно - ми то същото като в Windows - интерфейс, сканиране, ала-бала, върнах се години назад :lol: :lol: :lol: Тогава се разтърсих, има доста антивирусни за Linux, при това с приятен интерфейс.
Изображение
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Всички антивирусни за Линукс са да предпазват черчевето, реално те не вършат никаква работа локално, предпазват мейл сървъри.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00

Мнение от Тамболианеца »

Антивирусните в Линукс са да проверяваш Уиндоусa.
В интерес на истината доста пъти съм засичал Уиндоус вируси от Линукса, при това не с някаква изключителна програма, а с ClamAV и повторна проверка после през VirusTotal.
Но на Линукс нейтив вирус още не съм попадал. Дано така и да продължава.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

bvbfan написа:
вт ное 12, 2019 20:38
Всички антивирусни за Линукс са да предпазват черчевето, реално те не вършат никаква работа локално, предпазват мейл сървъри.
Има такива за локално :p
Изображение
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Тамболианеца написа:
вт ное 12, 2019 20:57
В интерес на истината доста пъти съм засичал Уиндоус вируси от Линукса, при това не с някаква изключителна програма, а с ClamAV
Антивирусният софтуер е една измама, просто се вземат пари за нищо, принципно това е и целта на М$, цялата ОС е изградена така, че някой да печели пари без да има реална работа. ClaimAV е една от най-добрите за целта, мейл сървъри и т.н., и тук отвореният код е по-добрият както и навсякъде.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Comodo ли, той освен да върви и да яде ресурс май друго не прави. И даже (е, преди де, сега не знам как е) с доказан вирус (за Уйн) не вдигаше аларма, ама фалшиви тревоги - колкото искаш.
Иначе - за спасително почистване най-ме кефи Др.Уеб (ама дали върши работа хич не искам да знам даже).
Wine/подобни не ползвам.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Nico
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет авг 29, 2019 19:22

Мнение от Nico »

Не се бях смял така,отдавна.
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

От службата ме изпратиха до една фирма в Италия. Там забелязах, че масово се използва Linux като десктоп и сървъри. Малка част от тях работят на Mac или Windows, защото използват XCode и пишат софтуер на. NET. Направо им се възхитих.
Нашите главанаци използват Windows и все се оплакват, че нямали пари за заплати.
hot_bastard
Начинаещ
Регистриран: нед ное 03, 2019 19:31

Мнение от hot_bastard »

Явно Дефендъра за Линукс се очертава като голям успех. Още с пускането на първата новина се вдига такъв шум, представям си какво ще е като е готов, всички във форума ще го имат инсталиран и доволни ще качват скрийншотове как Дефендъра сканира. Снимките с Дефендъра ще изместят screenfetch и neofetch - вече няма да има конзола с някакъв текст, ще има контролен панел на Майкрософт Дефендър и резултат от сканирането.
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Да, ние затова ползваме Линукс, за да чакаме М$ да ни пише софтуер. :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Shaker написа:
ср ное 13, 2019 16:58
От службата ме изпратиха до една фирма в Италия. Там забелязах, че масово се използва Linux като десктоп и сървъри. Малка част от тях работят на Mac или Windows, защото използват XCode и пишат софтуер на. NET. Направо им се възхитих.
Нашите главанаци използват Windows и все се оплакват, че нямали пари за заплати.
Така е. Същото се отнася и за държавата. Наливат се стотици милиони за некадърен софтуер на Майкрософт, но иначе нямало пари...
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”