Айде бе, Дебиан има 20 среди в репотата даже Спарки ги ползва, е вече ако искаш най новите среди е друг въпросаВалсо написа: ↑пон ное 04, 2019 18:06Еми за Даебиан ще трябва да ползваш външни пакети за дистрото, ако искаш да му сложиш среда, различна от тази, с която се предлага. Веднъж пробвах нещо подобно с Мента 18.3, която идва по подразбиране с Канела. Инсталирах ѝ Мокша среда, за да я пробвам. Инсталирането мина ОК, ама като реснах компа, за да вляза в новата среда - хой, повече не видях Мента и трябваше да я преинсталирам.
Даже и в Арч не е добре мешането на две среди. Примерно в Канелата да ползваш софтуер от КДЕ - ОК, работи без проблем. Ама ако инсталираш и КДЕ като отделна среда, ела да видиш тогава какъв миш-маш става и после почти всичко спира да работи, програми от двете среди се мешат и един път текстов файл ти тръгва с GEdit, после изведнъж решава, че трябва да тръгне с Катето... Абе, пълен буламач! Зат'ва - инсталация само с по една среда и да ти е мирна главата!![]()
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Предложете як Линукс.
Re: Предложете як Линукс.
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
А колко от тях са официално поддържани и се инсталират без притеснения? Щото то и в репотата на Арч има абсолютно всички известни среди, ама официално поддържаните са по-малко. За останалите не ти дават гаранция, че ще работят.

Точно пък по Спарки не съм се зарибил. Гледам какво има в хранилищата им (не само на Спарки), те са стари и авторитетни дистра, слагам си Дебиан-база, слагам му XFCE и все още не съм избистрил дали да се кача на Сид заради по-новия софтуер или да остана на Стабилния.
Освен това още е в план, щото не съм метнал инфото от харда на външен носител, така че още съм с Xubuntu, на единия дял с xfce-4.14, на другия - със сладостите от 4.14, но все още непораснало и "синьо" (ppa:unit193/xfce).
Селски, Начо Селски.
-
- Начинаещ
- Регистриран: нед ное 03, 2019 19:31
GNOME Cinnamon KDE ми стигат, МАТЕ-БАТЕ, Хфсе и т.н. няма да коментирам, че отиваме на дизайн стил Windows 95. Първите 3 среди които споменах не са никак зле, просто в Дебиан са грозни, в Убунту и Минт са по-хубави, явно са се постарали хората да ги украсят, в Дебиан явно има някаква странна философия която аз не я разбирам, нито пък искам да я разбирам.бат-начо написа: ↑пон ное 04, 2019 19:06Не си, това пък ти го гарантирам аз! И веднага каза с това изречение, точно обратното на това, което Мозо се опитваше да каже.hot_bastard написа: ↑нед ное 03, 2019 21:31Debian е с вкус на лайно, това ти го гарантирам, само го инсталирай и виж на какво прилича, а пробвах всички графични среди![]()
Таман викам, я, "интересна" тема, дай да каза antix за цвят... Ама ще я гледам само, май, вече.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Всяка една среда може да се настрои по различни начини. Дори и в Mint, ако инсталираш друга, тя ще изглежда грозно, защото няма интеграция, няма икони, няма теми, гола е като пушка. Нормално е Cinnamon да изглежда добре в Mint, при положение че това им е основната графична среда. В същото време където и другаде да го инсталираш, ще трябва да си го настроиш, защото ще изглежда ужасно и това е логично. Хората ти я дават в дефолтен вид, няма откъде да знаят теб коя тема ще те кефи или какви икони, така че няма нищо странно при Debian. Така е при всяка една дистрибуция.

-
- Начинаещ
Докато се водят по такива мантри, никой няма да ползва Дебиан, ако въобще това ги интересува, да не говорим, че освен грозния интерфейс, дори безжичната връзка не работи защото драйверите за Wi-Fi не били "свободни", ето това дори не знам как да го коментирам, тези явно са хардкор нърдове и си живеят в някакъв техен свят в паралелна вселена
поне да кажат, че е за сървъри и да пратят хората имащи нужда от десктоп към Убунту или Минт 

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Нищоне си разбрал, отново пак ще трябва да го пиша - която и друга среда да инсталираш, освен официалната, на която и да е дистрибуция, то тя ще изглежда грозно, защото идва в суров вид. Това няма нищо общо с Debian. И се поинтересувай какво значи proprietary драйвъри. Те нямат право да ти ги инсталират без твоето съгласие. Не, че не искат, нямат право поради лицензионни съображения.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
И аз не съм сигурен каква е точно, но от личните ми наблюдения бих казал, че е нещо от рода на "стига да работи стабилно, няма проблем да е старо и/или грозно".hot_bastard написа: ↑вт ное 05, 2019 11:12в Дебиан явно има някаква странна философия която аз не я разбирам, нито пък искам да я разбирам.
-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Наистина ли?hot_bastard написа: ↑вт ное 05, 2019 11:12GNOME Cinnamon KDE ми стигат, МАТЕ-БАТЕ, Хфсе и т.н. няма да коментирам, че отиваме на дизайн стил Windows 95. Първите 3 среди които споменах не са никак зле, просто в Дебиан са грозни, в Убунту и Минт са по-хубави, явно са се постарали хората да ги украсят, в Дебиан явно има някаква странна философия която аз не я разбирам, нито пък искам да я разбирам.
Моят прекалено грозен Гноме десктоп изглежда така:

-
- Начинаещ
Значи или си плащаш и ползваш наготово (Мак) или слагаш Дебиан и почваш да го нагласяш 

-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Корекция:hot_bastard написа: ↑вт ное 05, 2019 17:35Значи или си плащаш и ползваш наготово (Мак) или слагаш Дебиан и почваш да го нагласяш![]()
Значи или си плащаш и ползваш наготово (Мак) или слагаш кое да е Linux дистро с Gnome и почваш да го нагласяш по твой вкус.
Ако търсиш нещо наготово и да ти хареса на 100% всичко - няма да намериш такова дистро.
И аз съм третият пореден, който ти го казва у тази тема.
-
- Начинаещ
Въпроса е базови неща да са наред - шрифтовете да са четими, иконите да не са от 90те години, и безжичната връзка да работи, тва за "свободните" драйвери си е чисто хардкор нърдщина, не е проблема с лиценза защото навсякъде другаде работи.
-
- Начинаещ
Забравих - и анимациите в Гнома са мега бавни и лагави, все едно компютъра е забил, в Кде няма такова нещо, там са супер smooth 

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
В чистия Гном - да, но в Канелата много неща от Гнома са оправени.hot_bastard написа: ↑вт ное 05, 2019 17:58Забравих - и анимациите в Гнома са мега бавни и лагави, все едно компютъра е забил, в Кде няма такова нещо, там са супер smooth![]()
Като ти гледам коментарите,ти вече си готов да плащаш.Не виждам защо трябва да се чудиш още.hot_bastard написа: ↑вт ное 05, 2019 17:35Значи или си плащаш и ползваш наготово (Мак) или слагаш Дебиан и почваш да го нагласяш![]()
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1350 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4280 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 326 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5231 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4617 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-