p7zip-gui

Когато е бавно, в повечето случаи означава, че компресията е по-добра. Щом търсиш време, архивирай в .tarВалсо написа: ↑нед ное 03, 2019 19:24Аз няма какво да пестя РАМ, все пак имам 32 ГБ. Просто с един френд се заговорихме по Телеграм за 7z и ми стана интересно каква РАМ ползва, докато архивира.Тамболианеца написа: ↑нед ное 03, 2019 18:49Е нали това е идеята на 7z - неограничена RAM за печелене на време за компресия. Ако искаш да пестиш RAM за сметка за доста повече време - ползвай xz със собствен зададен лимит на памет, ако макс 20% по подразбиране RАМ ти се вижда много. XZ има същата компресия като 7z та и по-добра. Ако пък искаш хептен да пестиш памет - тогава bzip2, няма да отлепиш от 0% RAM.![]()
"Това" стига само до "Ултра", а освен това е 2 пъти по-бавно от CLI. Понеже най-често си бекъпвам папката с настройки на Лисицата, която неархивирана е с размер 442 МБ, именно за нея мога да ти кажа веднага: CLI с екстремно ниво на компресия я архивира за около 28 сек. (засичал съм го с хронометъра на телефона), а на GUI за Бозиндоус му трябва повече от 1 минута, независимо какви настройки му направя, стига да е "Ултра".
Отделно от това, като тръгна да си бекъпвам папката с настройки, трябва всеки път да браузвам до нужното място, където да се съхрани файлът. А със CLI ми е по-лесно, защото в един alias задавам целта само веднъж и после е достатъчно да напиша alias-а в терминала - "ffbackup" и изходният файл отива там, където трябва. Даже не ме и пита дали искам да замести предишния файл, а направо го замества, което е много добре, защото аз не искам да ме пита.
Код: Избери всички
#backup aliases alias ffbackup="7z a /media/1000GB/PROGRAMS/LINUX/INTERNET/BROWSERS/FIREFOX/FF-61.0.1-Linux/dot-mozilla.7z .mozilla -mx && exit" # -mx for extreme compression, -m9=lzma2 for maximum compression alias tbbackup="7z a /media/1000GB/PROGRAMS/LINUX/INTERNET/BROWSERS/THUNDERBIRD/for-linux/dot-thunderbird.7z .thunderbird -mx && exit" alias discordbackup="7z a '/media/1000GB/PROGRAMS/LINUX/INTERNET/MESSENGERS/DISCORD/dot-config-discord.7z' /home/rado/.config/discord -mx && exit" alias delugebackup="7z a '/media/1000GB/PROGRAMS/LINUX/INTERNET/TORRENT CLIENTS/DELUGE/deluge-config.7z' /home/rado/.config/deluge -mx && exit"

Айде сегаТамболианеца написа: ↑нед ное 03, 2019 20:09Мога да ти изброя поне 10 причини защо, но ще се спра единствено на една по-особена 11-та причина - древното пророчество Тамбо: 5 години след изчезването на доминантния конзолен команден интерфейс върху машините хората ще станат техни роби.
![]()