Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Пералня с проблеми

Хоби, интереси, съвети
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Re: Пералня с проблеми

Мнение от Tsurugi »

Mozo написа:
пет сеп 28, 2018 23:28
И за мен много хора си мислят, че мога да държа само мишка, но остават доста изненадани на моменти :lol: :lol: :lol: И да - шия и бродирам, с шевна машина за последно си правих калъф за ел. цигарата, собствено производство :p Та както сте го подкарали, май е време да пусна и една тема с абсолютно самоделното ми ново бюро :lol: :lol: :lol:
Молодец, так держать :!: :thumbright: :съгласен:
Прочетено: 4000 пъти

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване
Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19

Мнение от Льо »

Mozo написа:
пет сеп 28, 2018 23:28
И за мен много хора си мислят, че мога да държа само мишка, но остават доста изненадани на моменти :lol: :lol: :lol: И да - шия и бродирам, с шевна машина за последно си правих калъф за ел. цигарата, собствено производство :p Та както сте го подкарали, май е време да пусна и една тема с абсолютно самоделното ми ново бюро :lol: :lol: :lol:
Ми аре дай да вида нещо! Само спамиш иначе :p
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Пуснах тема :p
Изображение
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Mozo написа:
съб сеп 29, 2018 00:23
Пуснах тема :p
Преместих я, където ѝ е мястото.
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Льо написа:
Mozo написа:Пуснах тема :p
Преместих я, където ѝ е мястото.
А тъй, измодерирай го да види кво е да си шеф :headbang: :twisted: :twisted:

:toothy10: :toothy10: :toothy10:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Абе, чудя се аз какво прави там тая тема :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Мнение от шони »

Льо, предполагам този мухъл се появява, ако я пускаш редовно на ниски температури. След пране оставяй люка леко притворен и забърсвай влагата. Бих препоръчал смяна на маншон или уплътнение. Друго не се сещам. Нашата пералня е от 1995 г, италианка. Миналият месец техникът ѝ смени водната помпа/за втори път/ за тея 23 години експлоатация, само това.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от beggginer »

шони написа:
вт окт 02, 2018 22:03
Льо, предполагам този мухъл се появява, ако я пускаш редовно на ниски температури. След пране оставяй люка леко притворен и забърсвай влагата. Бих препоръчал смяна на маншон или уплътнение. Друго не се сещам. Нашата пералня е от 1995 г, италианка. Миналият месец техникът ѝ смени водната помпа/за втори път/ за тея 23 години експлоатация, само това.
А какво перете в нея 23 години - носни кърпички? :razz:
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Огледах доста перални за една седмица и всички са дълбоко плесенясали в тая зона. Моята вече не е, след белината се е белнала, та свети. Врътнах и две кила оцет с пакет сода, на 95 градуса, за час, та викам вече да е наред откъм хигиената. Препоръчаха ми, да не ползвам дозатора, а да сипвам праха в мека чаша и директно в прането. Това техника ми го каза. Не че съм викал техник, а човека с второта злоупотреба, се явява и техник и ми е аверче.

Шони, дозатора е в най-високата част на машината и дали е ниска или висока температурата при прането, едва ли има разлика, щото до там нищо не се качва.
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Мнение от шони »

beggginer написа:
вт окт 02, 2018 23:23
шони написа:
вт окт 02, 2018 22:03
А какво перете в нея 23 години - носни кърпички? :razz:
Как така, бре! Две деца сме изгледали. Докато момичетата не бяха се задомили, грубо около 4 -6 перални седмично се пускаха.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
germaneca999
Дарител
Дарител
Регистриран: чет фев 01, 2018 16:34

Мнение от germaneca999 »

Льо написа:
пет сеп 28, 2018 21:18
Montoya написа:
пет сеп 28, 2018 21:13
Няма страшно Льо. Принципно като си купиш нова пералня препоръчват да се пусне веднъж да извърти пълна програма без дрехи. Не знам защо така препоръчват, но съм го чел в някои перални като съм монтирал навремето
Mozo написа:
пет сеп 28, 2018 21:16
Нищо ѝ няма, те са правени да държат на препарати, няма с чай от лайка да пере :p
Щом пишете, значи и перете :p Вашите мухлясват ли при дозатора и кво ги правите ако е така? Що мухлясва мамка ѝ :banghead:
Там където има влага винаги има и мухъл. Няма пералня, която в тази си част да не трупа мухъл. Но няма проблем. Първо измиваш дозатора на мивката, след това купуваш и препарат за тази цел (премахване на замърсяването на дозатора) пускаш на празен цикъл да почисти и това се повтаря през определен период от време. По твое усмотрение.
Оптимистът вижда възможност във всяка трудност.
Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
Свободен е този, който не е оковал собствения си мироглед с чужди идеи!
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Мнение от Mouse »

Да използвам готовата тема :lol: :lol:
От предишното пране започна нещо да стърже барабана когато върти. Тогава бях я понатъпкала и на всичкото отгоре съм забравила два ореха в джоб. После извадих само един, другият се губи. Като завъртя барабана на ръка празен - нищо не стърже. Сега с малко дрехи - пак нещо престъргва (от време на време). Дали да викам техник, че ако остана пак без пералня вече няма от къде да взема? Иначе си пере и на центрофуга не стърже, само когато върти при прането.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Mouse написа:
нед окт 07, 2018 10:59
Да използвам готовата тема :lol: :lol:
От предишното пране започна нещо да стърже барабана когато върти. Тогава бях я понатъпкала и на всичкото отгоре съм забравила два ореха в джоб. После извадих само един, другият се губи. Като завъртя барабана на ръка празен - нищо не стърже. Сега с малко дрехи - пак нещо престъргва (от време на време). Дали да викам техник, че ако остана пак без пералня вече няма от къде да взема? Иначе си пере и на центрофуга не стърже, само когато върти при прането.
Викай техника. Някой от амортисьорите е почнал да изпуска. Пък ако няма такива екстри, може да е лабава пружина, ремък или нещо друго, но определено си е за разбирач. Ореха може да се е смлял, иначе няма от къде да излезе.
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Мнение от Mouse »

Прав си. Утре ще звънна на един, който е идвал до тук за предишната, и по ще се ориентира да ме намери.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Орехът не може да се смели. Това не е орехотрошачка. Отваряш люка на пералнята, подпъхваш леко пръсти под гумения уплътнителен маншон за чашата на люка, без да го дърпаш и прочие ексцесии, просто прокарваш пръстите си между уплътнението и барабана. Орехът трябва да е там, като това е най-вероятната причина за въпросното пристъргване. Ако орехът не е там, значи е извън пералнята, няма как да изчезне, а още по-малко да се смели както е в черупката си, или да слезе в казана. Това е невъзможно. Ако не намериш ореха, там където ти казвам, но стърженето продължава, тогава имаш проблем с откъсващ се "мерцедес" от казана и/или заминал лагер. При това положение викаш сервизен техник, който да диагностицира с точност причината и да я отстрани.

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Свободно време”