Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Линукс лафче
Ъъъ, то не било GRUB, било MBR
Все тая - MBR не съм оправял пък никога. Просто си инсталирам GRUB и той винаги работи. Хиляди компютри са ми минали през ръцете, не ми се е налагало да "ребилдвам MBR"...
Прочетено: 536209 пъти

- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Айде пак почнахте да четете избирателно и трябва да обяснявам като на идиоти, че Windows го пуснах само за форматирането на SSD-то и за ребилдването на MBR, след което инсталирах Арч от новия имидж.Mozo написа: ↑съб окт 26, 2019 10:09Естествено, че не ги е следвал както трябва. За всичките години през които използвам Linux никога дори и през акъла не ми е минало да възстановявам GRUB през Windows. Посоченият от мен метод е работел винаги на 100% и то при далеч по-сложни конфигурации като трипъл и нагоре буут, с операционни системи на различни хардове, а GRUB на шестия хард дискДа не говорим, че постоянно наливам имиджи от една хардуерна конфигурация на съвсем друга и отново възстановявам по този начин. Няма Mint, няма Arch, няма Manjaro - винаги работи, стига да си поне малко в час.
Вие компютрите само за експерименти ли ги ползвате?На мен ми харесва като инсталирам една операционна система да не се занимавам повече с нея,а да си ползвам компютъра за моите забавления.
GRUB също може да възстанови MBR в процеса на инсталацията.
Той не е нещо, което може да се възстанови едва ли не само през Windows.
Нещо повече там GRUB си слага свой код.
Да форматираш с Windows пак няма смисъл.
Toй форматира в NTFS, после пак форматираш в Ext4
Въобще аз от години на реални машини не съм ползвал Windows
и Линукс съм го възстановявал само с Линукс
Той не е нещо, което може да се възстанови едва ли не само през Windows.
Нещо повече там GRUB си слага свой код.
Да форматираш с Windows пак няма смисъл.
Toй форматира в NTFS, после пак форматираш в Ext4
Въобще аз от години на реални машини не съм ползвал Windows
и Линукс съм го възстановявал само с Линукс
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
И аз така, ама с тия скапани зависимости от новата версия на пакман, дето се инсталираха само донякъде, прее*аха системата и след 10-15 мин. работа всичко започваше да замръзва или да не работи както трябва, в т.ч. и възприемането на сигналите от клавиатурата. Наложи се да инсталирам 19.2 Канела, докато арчърите си оправят бакиите, обаче тая 19.2 допрее*а и това, което още не беше прее*ано, та после трябваше да замитам и след нея.

Само в арч го има това - да оправят нещо, което си работи перфектно (и не им е за първи път, между другото)! За чий им беше да пускат нова версия на пакман, само за да сменят "C-o"-тата с "#"?

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Забелязваш ли, че само ти имаш проблеми? Дали проблемът е в Arch, как мислиш? И няма как инсталацията на Mint да ти развали MBR. Проблемът отново е в теб.

Ами открий замръзнало дистро, сега се търкаля и ако вдигне оборотите...
Офтопик:
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Нали ти е ясно, че като избереш устройство, а не дял за GRUB, той отива на MBR-а на устройството? Как тогава проблемът е при мен? Особено след като същата операция с 18.3 и 19.1 не дава същия проблем както с 19.2? Мисли малко!
Ти самият не четеш докрая, а после обвиняваш другите в същото.
след което върнах Арч от бекъп и той тръгна от раз без никакви проблеми. После направих същото и с 19.1 - отново никакви проблеми.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Защото си играеш с глупости и не инсталираш GRUB както трябва. Това съм ти го казал преди две години, ще ти го кажа и сега, а ако трябва и за в бъдеще. Сам си създаваш проблемите, а след това другите са ти виновни.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Добре, къде според теб трябва да иде ГРЪБ? Първо бяха глупости това, че слагам ГРЪБ на дял (sdb1) и твърдеше, че ГРЪБ трябвало да се инсталира на устройство, сега започнах да го правя както ти казваше - на устройство (понеже ГРЪБ2 така или иначе не поддържа инсталиране в системния дял). Сега станаха глупости, че избирам цяло устройство (sdb), точно по твоите препоръки отпреди 2 години. Нямаш угодия, просто...
Къде предлагаш да инсталирам ГРЪБ? Ако го инсталирам в улука навън, едва ли ще свърши работа.

И така и не ми отговори на въпроса: защо, след като аз си създавам проблемите, инсталирането на ГРЪБ върху устройство (sdb) при 18.3 и 19.1 не създаде същия проблем (прецакан MBR), който създаде 19.2?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Точно така, трябва да се инсталира на устройство, а не на дял. Защо си имал проблеми тогава, не знам. Факт е, че само ти береш ядове 

Аз днес си турих Тринити десктоп та си припомних какво беше едно време КДЕ

- ROKO__
- Ентусиаст
- Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20
Същото лайно, само че сега е доста по-миризливо :D

MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
ОС: Gentoo
Да, особено гномското е най-миризливо. Ползвай със здраве Alt + F2.
KDE 3 такива функции имаше по онова време, че гноме беше недоносче спрямо него. Гноме беше някаква жалка имитация на Windows 95 и с онзи дизайн "Сделано в СССР" цепеше мрака от грозотия и бъгове. Добре че бяха Ubuntu да прославят и оправят горе-долу онзи боклук, иначе щеше гноме да е на боклука отдавна.
KDE 3 такива функции имаше по онова време, че гноме беше недоносче спрямо него. Гноме беше някаква жалка имитация на Windows 95 и с онзи дизайн "Сделано в СССР" цепеше мрака от грозотия и бъгове. Добре че бяха Ubuntu да прославят и оправят горе-долу онзи боклук, иначе щеше гноме да е на боклука отдавна.
-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
И тук ли пренесохте лайняния си спор KDE vs Gnome?
Аре малко съпрете се..
Аре малко съпрете се..
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1350 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4282 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 326 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5233 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4619 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-