Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

plasma 5 или какво искаме за съвършен десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: plasma 5 или какво искаме за съвършен десктоп

Мнение от Mozo »

Моля :)
Прочетено: 44666 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Имам проблем, който не знам дали е глобален или само при мен. Изчезна ми фийдбек курсорът. Онова, дето можеш да си го настроиш да е подскачаща иконка, докато отваряш приложение или да е нещо друго, при мен беше подскачащата иконка. Май след ъпгрейда до 5.17 изчезна тотално. Сега е много неприятно, защото стартирам да речем някоя игра или браузъра и не знам дали съм цъкнал на иконката, защото по нищоне разбирам, че се извършва някаква дейност. При вас как е?
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
нед окт 27, 2019 00:17
Имам проблем, който не знам дали е глобален или само при мен.
Mozo написа:
съб окт 26, 2019 21:12
Проблемът е в теб.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Кога по-точно пробва Plasma 5.17, че се изказваш толкова компетентно?
Изображение
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 19, 2015 08:19

Мнение от cprog »

Mozo написа:
Имам проблем, който не знам дали е глобален или само при мен. Изчезна ми фийдбек курсорът. Онова, дето можеш да си го настроиш да е подскачаща иконка, докато отваряш приложение или да е нещо друго, при мен беше подскачащата иконка. Май след ъпгрейда до 5.17 изчезна тотално. Сега е много неприятно, защото стартирам да речем някоя игра или браузъра и не знам дали съм цъкнал на иконката, защото по нищоне разбирам, че се извършва някаква дейност. При вас как е?
Потвърждавам и при мен така.
А настройката по дефолт е зададена.
Изображение
Следователно е най-вероятно бъг.
Да допълня при мен в таскбара има анимация на стартиращия се прозорец на приложението.
Това може да се ползва като индикация.
Aнимацията е въртящо се кръгче.
Последна промяна от cprog на нед окт 27, 2019 03:45, променено общо 1 път.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
нед окт 27, 2019 01:43
Виждаш ли колко е "готино" някой да си говори наизуст и да твърди, че проблемът си е в теб без да има представа какво точно си правил?
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Mozo написа:
Странно :-k
Аз го нямам този проблем. Прилагам скрийншот:
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

cprog написа:
нед окт 27, 2019 02:19
Mozo написа:
Потвърждавам и при мен така.
А настройката по дефолт е зададена.
Изображение
Следователно е най-вероятно бъг.
Да допълня при мен в таскбара има анимация на стартиращия се прозорец на приложението.
Това може да се ползва като индикация.
Aнимацията е въртящо се кръгче.
Да, при мен фийдбекът в панела също работи, но винаги го спирам, защото хич не ми харесва :) Благодаря :thumbright:
Валсо написа:
нед окт 27, 2019 02:43
Mozo написа:
нед окт 27, 2019 01:43
Виждаш ли колко е "готино" някой да си говори наизуст и да твърди, че проблемът си е в теб без да има представа какво точно си правил?
Само дето ти го правиш с цел заяждане, а аз ти казвам истината.
Shaker написа:
нед окт 27, 2019 06:16
Mozo написа:
Странно :-k
Аз го нямам този проблем. Прилагам скрийншот:
Изображение
И сега стана тя каквато стана :-k Явно някоя настройка го предизвиква този бъг, обаче как ще разберем :sick: bvbfan, ако знае ще е супер :help:
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не е от темата и от декорацията на прозорците, току-що пробвах.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Офтопик:
Mozo написа:
нед окт 27, 2019 09:51
Само дето ти го правиш с цел заяждане, а аз ти казвам истината.
Не. Ако беше за заяждане, щях да го правя всеки път, когато кажеш, че имаш проблем. Направих го, за да видиш, че не е никак приятно да те наричат тъп без да знаят всички факти. Ако ме беше питал какво съм правил, щях да ти обясня. Както и това, че снощи направих един тест - инсталирах 18.3, като му зададох да си сложи ГРЪБ на MBR-а, след което върнах Арч от бекъп и той тръгна от раз без никакви проблеми. После направих същото и с 19.1 - отново никакви проблеми. Само с LMDE не съм пробвал.
Ако ме беше питал пък днес, щях да ти кажа, че след много ровене из нета и питане на приятели открих, че не съм единственият с подобни оплаквания за скапване на MBR след инсталиране на 19.2 и общото между всички ни е, че сме със SSD-та на Корсар и е въпрос на късмет да не ти се омаже MBR-а, от което само мога да си направя извода, че има някаква несъвместимост между тези SSD-та и ГРЪБ-а на 19.2.
Само че ти и твоят нарцисизъм решихте отново да се правите на съвършени и затова реших да ти покажа какво е да си от другата страна.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Офтопик:
Валсо написа:
нед окт 27, 2019 12:17
като му зададох да си сложи ГРЪБ на MBR-а
Проблемът е в теб :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

И при мен си го има ;) Нямам идея от какво може да е.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ужас, лоша работа... Кажи в кой раздел да пусна бъг доклад :???:
Изображение
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

И при всичките ли не работи, използвал ли си къстъм курсори? Настройката е в ~/.config/klaunchrc BusyCursorSettings виж дали има true на Bouncing или на Blinking, ако по някакъв начин си наиграл правата на файла, може да има проблем.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

При всичките опции не работи, да, само онова в панела бачка. Иначе в графичните настройки е настроено да го има, а и във файла е ок:

Изображение

Не, нямам къстъм курсори и никога не съм използвал. Използвам си Oxygen White. Пробвах и с други, и на мен ми мина през акъла, ама не помага. Пробвах да вдигна таймута в текстовия файл, пак не помага :???:
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”