Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
Re: Линукс лафче
Ако някоя от тия Опънбокс-теми е "бест" ... яс съм Богът на гръмотевиците дето търси тоя, дето го е измислил и публикувал, да му пусне една.
Прочетено: 536413 пъти
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Представи си останалите какви грозотии са, щом тези са "дъ бест"...бат-начо написа: ↑ср окт 23, 2019 01:10Ако някоя от тия Опънбокс-теми е "бест" ... яс съм Богът на гръмотевиците дето търси тоя, дето го е измислил и публикувал, да му пусне една.

Днес сутринта си ъпдейтнах Арч-а и си изгасих системата. Преди малко се върнах от работа и се шашнах като видях, че GRUB ми се е счупил и нищо не може да зареди. Радвам се, че си намерих инсталационната флашка на Арч и си възстанових GRUBянина, иначе трябваше да намирам друг компютър. Та който е с Арч, да има в предвид такива изцепки на дистрибуцията 
А може и някой от сектата на ГНОМЕ да ме е нахакал

А може и някой от сектата на ГНОМЕ да ме е нахакал

От 4-5 месеца съм вече с чист арч и подобни проблеми нямам, всеки божи ден идват нови пакети за обновяване и системата се изгася и се стартира все едно е инсталирана преди 20 минути.
Аз винаги вадя късата клечка. Или ще гръмне GRUB, или systemd 

Бях си насвалял 50-ина теми, с идея да изпробвам, харесам нещо, взема го и си направя няколко с "моя вкус"... След няколкодневна "борба" имах 4-5 сборни, ставаха... Но сравнени с няколко "наистина бест" бяха жалки.
"Старата adapta" ми харесваше.
Киберкоп има няколко много добри, "текат си" с моя вкус.
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Аз не'ам такива проблеми. ГРЪБ никога не е ГРЪмял. Но пък и аз ползвам grub-customizer, което може да променя малко нещата.Shaker написа: ↑ср окт 23, 2019 20:17Днес сутринта си ъпдейтнах Арч-а и си изгасих системата. Преди малко се върнах от работа и се шашнах като видях, че GRUB ми се е счупил и нищо не може да зареди. Радвам се, че си намерих инсталационната флашка на Арч и си възстанових GRUBянина, иначе трябваше да намирам друг компютър. Та който е с Арч, да има в предвид такива изцепки на дистрибуцията
А може и някой от сектата на ГНОМЕ да ме е нахакал![]()
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Shaker написа: ↑ср окт 23, 2019 20:17Днес сутринта си ъпдейтнах Арч-а и си изгасих системата. Преди малко се върнах от работа и се шашнах като видях, че GRUB ми се е счупил и нищо не може да зареди. Радвам се, че си намерих инсталационната флашка на Арч и си възстанових GRUBянина, иначе трябваше да намирам друг компютър. Та който е с Арч, да има в предвид такива изцепки на дистрибуцията
А може и някой от сектата на ГНОМЕ да ме е нахакал![]()
Аз пък имах друг проблем - днес не искаше да ми зареди демона на CDEmu и ме остави на черен екран с много надписи. Нещо, което не ми се беше случвало от пет години насам. Светнах се веднага обаче какво се случва, след като пуснах един sudo pacman -Syyu в TTY и видях, че поради някаква причина се е дръпнала по-нова версия на Linux фърмуера от тази в хранилищата. Едно sudo -Syyuu свърши работа и всичко тръгна по мед и масло. Обърнете внимание на второто "u". Този номер го знам отдавна и се оправих без да ровя в интернет, което вече ми се случва все по-често

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Вкарáх се в ебати филма с тая тъпа мента 19.2! Това нещо така ос*а MBR-а, че после Арч не можеше да тръгне и само изкарваше черен екран с "grub>_" и дотам. И нито LILO, нито преинсталиране на grub (следвайки тукашните инструкции), нито EasyBCD в Бозата оправиха положението. Стигнах дотам, че форматирах цялото SSD като NTFS и под Боза свалих EaseUS Partition Master 13.5 от един славянски народ с известен тракер и ребилднах MBR-а. Дали е станало - още не знам. За капак тъпата Боза ми показваше, че всичките флашки имат само 64 МБ място
, та се наложи да пускам жива Мента 18.3 и с GParted да ги преформатирам както трябва, защото тъпата Боза и това не можеше да свърши. За всеки случай свалих и най-новото ИСО на Анарки, което току-що качих на флашка (под Боза , ест.) и след 12 мин. (г-д толкова трае инсталацията на Анаркито) ще разбера дали бозавият партишън мастер е свършил работа.
Ментите 19 ги заличавам завинаги от хард диска си, това не е опер. с-ма, а goo* - по-зле и от Бозата даже! Ако някой ден реша да се връщам на Мента, то ще е 18.3!
Edit в 05:40 ч.: най-после тръгна!

Ментите 19 ги заличавам завинаги от хард диска си, това не е опер. с-ма, а goo* - по-зле и от Бозата даже! Ако някой ден реша да се връщам на Мента, то ще е 18.3!
spoiler:
-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Използвал си Windows да си възстановиш MBR на Archlinux?
Сериозно??
Koй и да е Live-Linux, консола,
- ако зареждането е от CD/DVD - генерираш MBR върху файл и копираш първите 446 байта върху повредения си MBR на системния си диск;
- ако зареждането е от USB-flash - направо копираш първите 446 байта от Live върху повредения си MBR на системния си диск.
Сериозно??

- ако зареждането е от CD/DVD - генерираш MBR върху файл и копираш първите 446 байта върху повредения си MBR на системния си диск;
- ако зареждането е от USB-flash - направо копираш първите 446 байта от Live върху повредения си MBR на системния си диск.
Смея да кажа, че той ако знае как да си копира първите 446 байта , за които говориш, той никога няма да си омаже така системата .Тамболианеца написа: ↑съб окт 26, 2019 09:18Използвал си Windows да си възстановиш MBR на Archlinux?
Сериозно??
![]()

Повредил се е GRUB, с оглед грешката.
Колко точно е следвал инструкциите от форума да го възстанови - един Господ знае.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Естествено, че не ги е следвал както трябва. За всичките години през които използвам Linux никога дори и през акъла не ми е минало да възстановявам GRUB през Windows. Посоченият от мен метод е работел винаги на 100% и то при далеч по-сложни конфигурации като трипъл и нагоре буут, с операционни системи на различни хардове, а GRUB на шестия хард диск
Да не говорим, че постоянно наливам имиджи от една хардуерна конфигурация на съвсем друга и отново възстановявам по този начин. Няма Mint, няма Arch, няма Manjaro - винаги работи, стига да си поне малко в час.

А изобщо дали е възможно с windows-ки програми да се оправи GRUB ?

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1351 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4289 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 328 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5241 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4625 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-