Shaker написа:Mozo написа:Shaker написа:Май шизофренията ме хвана

Доколкото те познавам, временно ще е, ако вече не си го махнал
Махнах го. Мислех си, че е по-добре от KDE, ама не е. По-бъгав и недъгав е и от KDE, и персонализацията не е потребителски настроена. Не мога да повярвам, че през 2017 г., за да си сменя една тема с икони, трябваше да инсталирам и да ръчкам на 10 места. Нямаше опция да си сменявам езиците с alt + shift, та трябваше да инсталирам Gnome Tweak Tool и от там да настройвам. Постоянно ми искаше достъп до Google и не можеше да ми синхронизира два e-mail-a, Google calendar, Google Tasks и Google Contacts, а Kontact няма проблем с това. Добавките на GNOME трябваше да ги инсталирам от техният бразуър, а добавката им за Firefox не работеше. Даже веднъж тотално ми заби системата и трябваше ръчно да си изключа лаптопа и после пак да го пусна. А и KDE Connect много ми липсваше
Просто някакви елементрани неща са ги направили супер сложни за обикновен потребител

- Езиците се сменяват през [ Super+Space ] .
- За Google и синхронизация не знам каква може да е причината да не ти се синхронизира. Но щом при мен в 3.14 GNOME работи , 100% и в GNOME 3.22 ще работи това . GNOME 3.22 е обявена за стабилна версия .
- Добавянето на добавки е проблем на Firefox 52 повече за това тук :
https://blogs.gnome.org/ne0sight/2016/1 ... irefox-52/
- Fedora е сурова дистрибуция , ако искаш тунингован десктоп по добре нещо друго като OS .
По темата:
Премахнах бутоните за minimize/maximize а ла GNOME дефолт . Мисля ,че наистина няма нужда от тях , за това оставих динамични Wokspaces също инсталирах добавката Auto Move Window , от където съм задал най често стартиращите приложения на кой Workspace да ми се стартират . Също съм добавил Workspace to Dock за преглед на работните места .
Сложил съм и Arc-darker тема , просто за разнообразие . Фен съм на Adwaita и стила на подразбиране на GNOME , но НЕ и в 3.14 версия където е доста стар .
Реших да пробвам да организирам стартерите в Dash , така е по добре чисто визуално мисля . Иначе за удобно мисля ,че Search се справя доста добре .
за да организирате dash
http://www.omgubuntu.co.uk/2017/04/orga ... categories
Тук просто снимка на Fedora 26 updates в KVM .