Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Вашият десктоп

Мнение от Mozo »

Shaker написа:Май шизофренията ме хвана :lol:

Изображение
Доколкото те познавам, временно ще е, ако вече не си го махнал :cool:
mkfs-btrfs написа:
Mozo написа:#-o :???: :banghead:
Какво се пениш, това го е казал самият той :lol:
Would you be able to compare pacman with apt-get? Is there anything that pacman does better than apt-get?
Apt-get is far more mature and feature-rich than pacman. But functionality-wise the two are comparable. Pacman's --sync operation was definitely inspired by apt-get
http://distrowatch.com/dwres.php?resour ... rview-arch
Може да е инспириран от него, но (за щастие) нямат нищо общо и най-вече "пенявенето" беше заради твърдението, че бил орязан :booty:
Прочетено: 318398 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Mozo написа:

Изображение
Махнах го. Мислех си, че е по-добре от KDE, ама не е. По-бъгав и недъгав е и от KDE, и персонализацията не е потребителски настроена. Не мога да повярвам, че през 2017 г., за да си сменя една тема с икони, трябваше да инсталирам и да ръчкам на 10 места. Нямаше опция да си сменявам езиците с alt + shift, та трябваше да инсталирам Gnome Tweak Tool и от там да настройвам. Постоянно ми искаше достъп до Google и не можеше да ми синхронизира два e-mail-a, Google calendar, Google Tasks и Google Contacts, а Kontact няма проблем с това. Добавките на GNOME трябваше да ги инсталирам от техният бразуър, а добавката им за Firefox не работеше. Даже веднъж тотално ми заби системата и трябваше ръчно да си изключа лаптопа и после пак да го пусна. А и KDE Connect много ми липсваше :lol:
Просто някакви елементрани неща са ги направили супер сложни за обикновен потребител :луд:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Инсталирай Xfce или LXDE и GNOME ще ти се види връх на инженерната мисъл :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Mozo написа:Инсталирай Xfce или LXDE и GNOME ще ти се види връх на инженерната мисъл :lol: :lol: :lol:
XFCE е готина графична среда и винаги съм я харесвал, но не мога да свикна с нея. Жалко, че доста дистрибуции и обръщат гръб за сметка на GNOME. LXDE и LXQt също са готини и леки графични среди, но не са по моят вкус.
Потребителски аватар
sokoban
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон окт 17, 2016 18:29

Мнение от sokoban »

Shaker написа: А и KDE Connect много ми липсваше :lol:
Който е написал това приложение, има моите най искрени благодарности! Просто това е първото нещо, което слагам. На канелата работи безпроблемно!
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран
Регистриран: нед фев 12, 2017 14:08

Мнение от mkfs-ext4 »

ГНОМ по принцип е корпоративна среда и е предназначен предимно за сървъри и служебни компютри, затова трябва да се добавят екстеншъни и персонализацията отнема повече време, КДЕ е по-удобно за десктоп.
Потребителски аватар
ivoarch
Начинаещ
Регистриран: ср апр 13, 2016 00:05

Мнение от ivoarch »

Shaker написа:
Mozo написа:

Изображение
Махнах го. Мислех си, че е по-добре от KDE, ама не е. По-бъгав и недъгав е и от KDE, и персонализацията не е потребителски настроена. Не мога да повярвам, че през 2017 г., за да си сменя една тема с икони, трябваше да инсталирам и да ръчкам на 10 места. Нямаше опция да си сменявам езиците с alt + shift, та трябваше да инсталирам Gnome Tweak Tool и от там да настройвам. Постоянно ми искаше достъп до Google и не можеше да ми синхронизира два e-mail-a, Google calendar, Google Tasks и Google Contacts, а Kontact няма проблем с това. Добавките на GNOME трябваше да ги инсталирам от техният бразуър, а добавката им за Firefox не работеше. Даже веднъж тотално ми заби системата и трябваше ръчно да си изключа лаптопа и после пак да го пусна. А и KDE Connect много ми липсваше :lol:
Просто някакви елементрани неща са ги направили супер сложни за обикновен потребител :луд:
- Езиците се сменяват през [ Super+Space ] .
- За Google и синхронизация не знам каква може да е причината да не ти се синхронизира. Но щом при мен в 3.14 GNOME работи , 100% и в GNOME 3.22 ще работи това . GNOME 3.22 е обявена за стабилна версия .
- Добавянето на добавки е проблем на Firefox 52 повече за това тук : https://blogs.gnome.org/ne0sight/2016/1 ... irefox-52/
- Fedora е сурова дистрибуция , ако искаш тунингован десктоп по добре нещо друго като OS .

По темата:

Премахнах бутоните за minimize/maximize а ла GNOME дефолт . Мисля ,че наистина няма нужда от тях , за това оставих динамични Wokspaces също инсталирах добавката Auto Move Window , от където съм задал най често стартиращите приложения на кой Workspace да ми се стартират . Също съм добавил Workspace to Dock за преглед на работните места .

Изображение

Сложил съм и Arc-darker тема , просто за разнообразие . Фен съм на Adwaita и стила на подразбиране на GNOME , но НЕ и в 3.14 версия където е доста стар .

Реших да пробвам да организирам стартерите в Dash , така е по добре чисто визуално мисля . Иначе за удобно мисля ,че Search се справя доста добре .

за да организирате dash
http://www.omgubuntu.co.uk/2017/04/orga ... categories

Изображение

Тук просто снимка на Fedora 26 updates в KVM .

Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

ivoarch написа: - Езиците се сменяват през [ Super+Space ] .
- За Google и синхронизация не знам каква може да е причината да не ти се синхронизира. Но щом при мен в 3.14 GNOME работи , 100% и в GNOME 3.22 ще работи това . GNOME 3.22 е обявена за стабилна версия .
- Добавянето на добавки е проблем на Firefox 52 повече за това тук : https://blogs.gnome.org/ne0sight/2016/1 ... irefox-52/
- Fedora е сурова дистрибуция , ако искаш тунингован десктоп по добре нещо друго като OS .
- Много е "готина" тази комбинация M$ Button + Space и да не можеш да настроиш от alt + ctrl, защото трябвало с три клавишни комбинации. И за да стане с alt + ctrl, трябва да инсталираш Gnome tweak tool, който не е включен в дистрибуцията :lol:
- То като си я настроиш на момента си работи, ама като си рестартираш системата - не работи :lol:
- И аз стигнах до този блог на GNOME и пак не се оправиха нещата :lol:
- Аз не искам тунингован десктоп, а просто да си сменя едни икони и една тема бързо и лесно. То в егати приключенията влезнах, докато си инсталирам някакви си икони. И KDE Neon е сурова дистрибуция, но поне мога да си персонализирам и настроя нещата с два-три клика на мишката.
И после ще ми се обяснява и натрапва, как GNOME е била потребителски настроена. Не, благодаря =;
Потребителски аватар
ivoarch
Начинаещ
Регистриран: ср апр 13, 2016 00:05

Мнение от ivoarch »

Shaker написа:
ivoarch написа: - Езиците се сменяват през [ Super+Space ] .
- Много е "готина" тази комбинация M$ Button + Space и да не можеш да настроиш от alt + ctrl, защото трябвало с три клавишни комбинации. И за да стане с alt + ctrl, трябва да инсталираш Gnome tweak tool, който не е включен в дистрибуцията :lol:
- То като си я настроиш на момента си работи, ама като си рестартираш системата - не работи :lol:
- И аз стигнах до този блог на GNOME и пак не се оправиха нещата :lol:
- Аз не искам тунингован десктоп, а просто да си сменя едни икони и една тема бързо и лесно. То в егати приключенията влезнах, докато си инсталирам някакви си икони. И KDE Neon е сурова дистрибуция, но поне мога да си персонализирам и настроя нещата с два-три клика на мишката.
И после ще ми се обяснява и натрапва, как GNOME е била потребителски настроена. Не, благодаря =;
Ок, не искам да натрапвам какво да ползваш . Това си е твой избор, пък и на мен ми става ясно, че GNOME не е за теб . Само исках да ти кажа, че под тази среда нещата се правят малко по различно от Windows XP :p
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Туй нещо Гном2 е абсолютно неизползваемо от нормален човек.
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Само дето е 3 :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар