Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Re: Линукс лафче

Мнение от Валсо »

Казвате ги дръжки! Като ви покажат проблем, който по чиста случайност вие не сте имали, "само при теб е". А ако напишеш в гугъл "plasma 5 high RAM/CPU usage", почват да излизат не един и два. При мен пък два поредни пъти на чиста инсталация ядеше от паметта на видеото и последния път стигна 5700 МиБ, при което последва връщане на бекъпа с канелата, която яде само 120 МиБ.
На всичкото отгоре, вече не можеш да изключваш ефектите на десктопа. Преди имаше кутийки за enable/disable, сега няма. Сега има само радиобутони, с които можеш да сменяш вида ефект, но не и да го изключиш напълно. Такава простотия - да не можеш да изключиш ефектите - няма даже и в Говното! #-o

Някои приложения (не всичките) на КДЕ са страхотни, но средата си остава пълна скръб.
Прочетено: 537180 пъти
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Mozo написа:
съб мар 16, 2024 01:32
hunter4o83 написа:
пет мар 15, 2024 20:44
Как да накарам това хубаво КДЕ да ми запомни паролата на интернета. При всяко загасване на екрана иска да я вписвам наново. Знам че КДЕ е божество и е безгрешно но мисе струва тъпо дане ми запомня паролата.
При мен съм я задал един път и си я помни, никога повече не съм я вкарвал :-k

Я опитай така:

Изображение

Ако не става, опитай обратното:

Изображение
И двете работят, тествах току-що.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Валсо написа:
нед мар 17, 2024 14:35
Казвате ги дръжки! Като ви покажат проблем, който по чиста случайност вие не сте имали, "само при теб е". А ако напишеш в гугъл "plasma 5 high RAM/CPU usage", почват да излизат не един и два. При мен пък два поредни пъти на чиста инсталация ядеше от паметта на видеото и последния път стигна 5700 МиБ, при което последва връщане на бекъпа с канелата, която яде само 120 МиБ.
На всичкото отгоре, вече не можеш да изключваш ефектите на десктопа. Преди имаше кутийки за enable/disable, сега няма. Сега има само радиобутони, с които можеш да сменяш вида ефект, но не и да го изключиш напълно. Такава простотия - да не можеш да изключиш ефектите - няма даже и в Говното! #-o

Някои приложения (не всичките) на КДЕ са страхотни, но средата си остава пълна скръб.
Говориш абсолютни глупости. Най-малкото аз съм ги хранил стотици пъти и никога не съм им спестявал нищо. А KDE наистина е супер лека, нямам идея защо при теб влачи толкова много ресурси.

Относно ефектите отново нещо си адски объркан:

Изображение

Цъкаш на чавката и ефектът изчезва. Деба, никакви опции няма тая Plasma, чист Windows си е това :сълзи: :сълзи: :сълзи: Наистина не знам как може да пропускаш толкова елементарни неща. Затова Plasma ти идва в повече, ти не можеш да се оправиш и с най-простичките неща. Затова и GNOME ти харесва - щото не може нищо, съответно и от ЗКУ не се изискват никакви усилия :съгласен:
bvbfan написа:
нед мар 17, 2024 14:49
То хубаво, ама що при него не ще, там е драмата 8-[
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

@Shaker

Шейк, продължение по темата за иконата на Show Desktop, да не цапаме там:

Да, сменям я, но нито нея, нито ориганалната от темата си вижда. При Plasma 5 си бачка, при Plasma 6- не. И видях на скрийншота, че и при теб е някакъв грозен, черен квадрат, та затова се успокоих, че не е само при мен :)

Може би проблемът идва оттам, че Futura няма различни папки с размери в places, а сруктурата е друга:

scalable, scalable@2 и symbolic

Някой ден като върна от имидж трябва да пробвам да създам папка 32 и да я опиша в index.theme.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Иди на онова за минимизиране на прозорците, там няма, а точно тези исках да ги изключа. Липсващите кутийки и проблемите с видео паметта май бяха в 5.27.6. Със сигурност беше 5.27, версията след 27 не я помня точно коя беше.

Оттогава насам не съм я проверявал, а нямам и намерение вече. Ако трябва на OpenBox ще мина, но не и на Краш Десктопа!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Валсо написа:
нед мар 17, 2024 14:57
Иди на онова за минимизиране на прозорците, там няма, а точно тези исках да ги изключа. Липсващите кутийки и проблемите с видео паметта май бяха в 5.27.6. Със сигурност беше 5.27, версията след 27 не я помня точно коя беше.

Оттогава насам не съм я проверявал, а нямам и намерение вече. Ако трябва на OpenBox ще мина, но не и на Краш Десктопа!
Кво, кво, къде да отида?
Изображение
С 5.27 съм:
spoiler:
Operating System: Arch Linux
KDE Plasma Version: 5.27.10
KDE Frameworks Version: 5.115.0
Qt Version: 5.15.12
Kernel Version: 6.7.8-arch1-1 (64-bit)
Graphics Platform: X11
Processors: 32 × Intel® Core™ i9-14900KF
Memory: 62.6 GiB of RAM
Graphics Processor: NVIDIA GeForce RTX 4090/PCIe/SSE2
Manufacturer: ASUS
Валсо написа:
нед мар 17, 2024 14:57
Краш Десктопа!
Хич не крашва вече, GNOME е доста по-бъгав, та не ти върви лафът. Да, забавно е, но нищо повече, далеч е от истината :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Аз го наричам Краш Десктоп не заради забивания, а заради милионите неоправени или върнати бъгове. "Crash", освен десктоп забиване, означава и "катастрофа", та "Десктопът-катастрофа". :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, така е - другите среди нямат никакви бъгове, GNOME пък хич. Само при KDE, така че си прав :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24

Мнение от hunter4o83 »

bvbfan написа:
нед мар 17, 2024 14:49
Mozo написа:
съб мар 16, 2024 01:32
hunter4o83 написа:
Как да накарам това хубаво КДЕ да ми запомни паролата на интернета. При всяко загасване на екрана иска да я вписвам наново. Знам че КДЕ е божество и е безгрешно но мисе струва тъпо дане ми запомня паролата.
При мен съм я задал един път и си я помни, никога повече не съм я вкарвал :-k

Я опитай така:

Изображение

Ако не става, опитай обратното:

Изображение
Нестава всеки път иска да я въвеждам наново.
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член

Мнение от hunter4o83 »

Shaker написа:
съб мар 16, 2024 12:28
hunter4o83 написа:
Не ти ли изгоря лаптопът с "Пълна скръб"?
Иначе добър опит за тролване, в стил "Радко", ама не ти се получи :съгласен:
Не троля господин спец по всичко. Истината е че не ми запомня паролата за интернета и трябва постоянно да я въвеждам.
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член

Мнение от hunter4o83 »

На два различни лаптопа изпробвах четири различни КДЕ дистрота и все един и същ проблем. Не запомнят паролата за интернет и трябва да се въвежда всеки път. Това ако е тролене мистър спец значе троля, но не немирам как да реша проблемът.
Потребителски аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител
Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17

Мнение от fifi_fifito »

Според мен със среда с която не ви понася не я ползвайте.
Аз съм ползвал почти всички среди GNOME и CINNAMON не са моите среди не ги ползвам,но не ги и плюя.Среди бол има избор.
Изображение
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член

Мнение от hunter4o83 »

Човек започва да съжалява че пита нещо.
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член

Мнение от hunter4o83 »

Реших си проблемът благодаря за помощта.
Потребителски аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител
Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17

Мнение от fifi_fifito »

Бях чел някъде,но нямам спомени къде,че някой инсталирал кде и му изгорял лаптоп ли беше или компютър не знам. :p Ако ще и 10 дистра да инсталираш кде е еднакво навсякаде. :p
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”