Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Re: Линукс лафче

Мнение от бат-начо »

Благодаря Валсо!

Ама каква драма се е заформила в Калдата покрай Дийпина. Язък че Киберкоп се беше хабил да пише това https://www.kaldata.com/forums/topic/20 ... an-с-lxde/ , то май трябва и да се осмисли каква е идеята. А, да бе, Китаеца Каламарес ли ползва или нещо негово, със заемки от К-то.?
Прочетено: 536433 пъти
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24

Мнение от hunter4o83 »

бат-начо написа:
съб фев 01, 2020 14:21
Благодаря Валсо!

Ама каква драма се е заформила в Калдата покрай Дийпина. Язък че Киберкоп се беше хабил да пише това https://www.kaldata.com/forums/topic/20 ... an-с-lxde/ , то май трябва и да се осмисли каква е идеята. А, да бе, Китаеца Каламарес ли ползва или нещо негово, със заемки от К-то.?
Deepin има собствен инсталатор които е много добър и бърз.
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20

Мнение от ROKO__ »

Не е много по темата, ама..
В един друг форум, много обсъждан и тук, нещо последно време е пълно с уиндоус тролове, които серат безнаказано, изобщо вече не си и струва.
Тук се надявам да не се допускат тези индивиди.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20

Мнение от ROKO__ »

бат-начо написа:
съб фев 01, 2020 14:21
Благодаря Валсо!

Инсталатора си е изцяло техен, не е взаимстван.
Иначе, на мен ми писна, то има няколко трола там, както и други такива дето пускат фалшиви теми, само за да се подклажда.

В Deepin колкото и промени да правиш за клавиатурата, официална стандартизирана си е БДС, другото е чалгарска история.
Да се говори че било бъг че след актуализацията са премахнали индикатора за подредбите, и е заменен с OSD меню, както и че според тях било бъг че няма чалгарска фонетика..

Дори насилствено да зададеш фонетика в xorg.conf.d при всеки рестарт, системата си връща старите настройки, които са зададени от Настройки на клавиатура.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Изображение

Дай да изясним кое е БДС-то за което казваш на показаната от мен снимка от Лубунту.
Ако съм те разбрал правилно - първата.

А щом е Дебиан, може да пробвам с gxkb какво ще се получи, поне докато не се появи qtxkb.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Ха-ха, тука казват същото.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

бат-начо написа:
съб фев 01, 2020 16:13
Изображение

Дай да изясним кое е БДС-то за което казваш на показаната от мен снимка от Лубунту.
Ако съм те разбрал правилно - първата.

А щом е Дебиан, може да пробвам с gxkb какво ще се получи, поне докато не се появи qtxkb.
БДС е първото - по-добрата клавиатурна подредба. Не понасям фонетика в дън душата си :angel4:
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

И аз не можех на фонетиката, традиционната, но се напънах как ще се получат нещата с нея и се научих. Сега не мога да направя обратното. То е въпрос на навик. Приятел, дето е учил/практикувал машинопис ще каже, че друга подредба е най-удобната (нея я няма на снимката).
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Ммм, всички трябва да използваме qwerty, искаме, не искаме, та виждаме кое е по-добро и не е до навика. При БДС толкова интелигентно са разположени буквите, че направо всеки път им се покланям на учените в БАН. В същото време при qwerty има такова шибано струпване на съгласни в лявата част, че направо не е истина колко са били зле тези, които са я мислили и как се е наложил тоя боклук.
Изображение
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00

Мнение от Тамболианеца »

Не признавам нищо друго освен традиционна фонетична подредба на клавиатурата.
А не съм чалгар.
Странно... :-k
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Реших да се хвърля в дълбокото, обаче то взе да мести едни овце от единия джоб и да ги вади от другия и аз не можах да ги преброя и да заспя, и си викам "омръзна ми от тия джокове, ми дай да си пусна нещо некитайско поне". :banghead:
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член

Мнение от hunter4o83 »

Аз пък всякакви други проблеми съм имал но след 5 рестарта и преминати ъпдейти клавиатурните подредми не ми изчезват.

Изображение

Всичко си е така както съм го нагласил.
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член

Мнение от hunter4o83 »

Ето я и нагледно фонетиката написана е с латински букви на Английски.

Изображение

Ако някой я търси дане се чуди и вайка че няма, казвам го от опит Ниб ми беше казал как да я намеря :mrgreen:
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

А що е "нова фонетична" в изгледа, нали трябва да е "традиционна"?
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член

Мнение от hunter4o83 »

бат-начо написа:
съб фев 01, 2020 20:47
А що е "нова фонетична" в изгледа, нали трябва да е "традиционна"?
Аз на нея съм свикнал и на нея си пиша,има и традиционна фонетична.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”