Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
Re: Линукс лафче
Благодаря Валсо!
Ама каква драма се е заформила в Калдата покрай Дийпина. Язък че Киберкоп се беше хабил да пише това https://www.kaldata.com/forums/topic/20 ... an-с-lxde/ , то май трябва и да се осмисли каква е идеята. А, да бе, Китаеца Каламарес ли ползва или нещо негово, със заемки от К-то.?
Прочетено: 536572 пъти
Ама каква драма се е заформила в Калдата покрай Дийпина. Язък че Киберкоп се беше хабил да пише това https://www.kaldata.com/forums/topic/20 ... an-с-lxde/ , то май трябва и да се осмисли каква е идеята. А, да бе, Китаеца Каламарес ли ползва или нещо негово, със заемки от К-то.?
Селски, Начо Селски.
- hunter4o83
- Почетен член
- Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24
Deepin има собствен инсталатор които е много добър и бърз.бат-начо написа: ↑съб фев 01, 2020 14:21Благодаря Валсо!
- ROKO__
- Ентусиаст
- Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20
Не е много по темата, ама..
В един друг форум, много обсъждан и тук, нещо последно време е пълно с уиндоус тролове, които серат безнаказано, изобщо вече не си и струва.
Тук се надявам да не се допускат тези индивиди.
В един друг форум, много обсъждан и тук, нещо последно време е пълно с уиндоус тролове, които серат безнаказано, изобщо вече не си и струва.
Тук се надявам да не се допускат тези индивиди.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
- ROKO__
- Ентусиаст
- Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20
Инсталатора си е изцяло техен, не е взаимстван.бат-начо написа: ↑съб фев 01, 2020 14:21Благодаря Валсо!
Иначе, на мен ми писна, то има няколко трола там, както и други такива дето пускат фалшиви теми, само за да се подклажда.
В Deepin колкото и промени да правиш за клавиатурата, официална стандартизирана си е БДС, другото е чалгарска история.
Да се говори че било бъг че след актуализацията са премахнали индикатора за подредбите, и е заменен с OSD меню, както и че според тях било бъг че няма чалгарска фонетика..
Дори насилствено да зададеш фонетика в xorg.conf.d при всеки рестарт, системата си връща старите настройки, които са зададени от Настройки на клавиатура.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum

Дай да изясним кое е БДС-то за което казваш на показаната от мен снимка от Лубунту.
Ако съм те разбрал правилно - първата.
А щом е Дебиан, може да пробвам с gxkb какво ще се получи, поне докато не се появи qtxkb.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
БДС е първото - по-добрата клавиатурна подредба. Не понасям фонетика в дън душата си

И аз не можех на фонетиката, традиционната, но се напънах как ще се получат нещата с нея и се научих. Сега не мога да направя обратното. То е въпрос на навик. Приятел, дето е учил/практикувал машинопис ще каже, че друга подредба е най-удобната (нея я няма на снимката).
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Ммм, всички трябва да използваме qwerty, искаме, не искаме, та виждаме кое е по-добро и не е до навика. При БДС толкова интелигентно са разположени буквите, че направо всеки път им се покланям на учените в БАН. В същото време при qwerty има такова шибано струпване на съгласни в лявата част, че направо не е истина колко са били зле тези, които са я мислили и как се е наложил тоя боклук.

-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Не признавам нищо друго освен традиционна фонетична подредба на клавиатурата.
А не съм чалгар.
Странно...
А не съм чалгар.
Странно...

Реших да се хвърля в дълбокото, обаче то взе да мести едни овце от единия джоб и да ги вади от другия и аз не можах да ги преброя и да заспя, и си викам "омръзна ми от тия джокове, ми дай да си пусна нещо некитайско поне". 

Селски, Начо Селски.
- hunter4o83
- Почетен член
- hunter4o83
- Почетен член
А що е "нова фонетична" в изгледа, нали трябва да е "традиционна"?
Селски, Начо Селски.
- hunter4o83
- Почетен член
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1353 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4298 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 328 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5250 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4635 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-