Тогава още не бях видял темата в един форум с фикса и мислех, че проблемът е във Виното. Тъкмо се пресягах към флашката с бозата, когато темата ми попадна пред очите и в крайна сметка се оказа, че нямало нужда от боза.

Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Тогава още не бях видял темата в един форум с фикса и мислех, че проблемът е във Виното. Тъкмо се пресягах към флашката с бозата, когато темата ми попадна пред очите и в крайна сметка се оказа, че нямало нужда от боза.
Презаписват се двете DLL върху старите, които са с еднакви имета. Така го разбирам
Позна, ама само донякъде. Фиксът съдържа два файла: 2RAGE.dll и bink2w64.dll, които се копират и заместват в основната директория, където е екзето. После с dll override се добавят въпросните две библиотеки, за да може виното да ги използва, когато подкара играта и по този начин фиксът да сработи под линукс, понеже по подразбиране библиотеката 2RAGE.dll не съществува сред файловете на играта. Под боза е различно - там екзето автоматично прочита всички библиотеки, които са около него, но под линукс ще трябва да зададеш на виното да подкара 2RAGE.dll, иначе няма да тръгне на двуядрен.Mozo написа: ↑чет юни 13, 2019 18:45Абсолютно не позна![]()
Правят се дефиниции в конфигурационния прозорец на Wine или посредством winetricks. Например за DXVK ти трябва native override за d3d11 и dxgi. Отваряш конфигурацията на Wine от winecfg или от менюто на графичната среда, отиваш на Libraries, в полето пишеш d3d11->Add, след това го маркираш и от бутона Edit от опциите избираш native. Така правиш и с другата. Разбира се, трябва да си предоставил модифицираните DXVK библиотеки с това име или при екзето на играта, или в system32 и SySwow64. Това е само пример, има адски много различни ситуации, които са си за книга![]()
Ще обясниш ли нагледно с проси думи или команди как се прави. Изтеглил съм от бананите версията за линуксВалсо написа: ↑пет юни 14, 2019 10:25Фиксът съдържа два файла: 2RAGE.dll и bink2w64.dll, които се копират и заместват в основната директория, където е екзето. После с dll override се добавят въпросните две библиотеки, за да може виното да ги използва, когато подкара играта и по този начин фиксът да сработи под линукс, понеже по подразбиране библиотеката 2RAGE.dll не съществува сред файловете на играта. Под боза е различно - там екзето автоматично прочита всички библиотеки, които са около него, но под линукс ще трябва да зададеш на виното да подкара 2RAGE.dll, иначе няма да тръгне на двуядрен.
А отделно вече се правят оувъррайди и за нещата, които ти си споменал.![]()
Код: Избери всички
0025:err:module:import_dll Loading library 2RAGE.dll (which is needed by L"C:\\game\\bink2w64.dll") failed (error c0000018).
0025:err:module:import_dll Library bink2w64.dll (which is needed by L"C:\\game\\RAGE2.exe") not found
0025:err:module:LdrInitializeThunk Importing dlls for L"C:\\game\\RAGE2.exe" failed, status c0000135