Сериозно ? Интересно ми е, нещата които използваш в ежедневието си за всяко нещо ли си прочел книга/упътване ?
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
Re: Линукс лафче
Прочетено: 536581 пътиRe: Линукс лафче
Аз пък от както ползвам линукс забелязвам няколко неща:
- Лаптопа с Windows започнах все по рядко да го пускам. Случвало се е няколко дни да не работи. Дори днес се зачудих за батерията.
- Опознавайки Linux се чувствам, като с втория ми досег до компютър. Опознавам нови и нови неща за операционната система (първия ми компютър беше един Правец - бях 3-ти клас та това не го броя). Много е готино все едно сега пак навлизам в материята.
- Вчера установих, че дистрото ми заема около 780 Мб РАМ памет - б*си якото
- Има нови безплатни ъпдейти, след които няма проблеми. Поне за сега. Вчера си пуснах ъпдейти и отскочих до другата стая да свърша с нещо с мисълта, че ще се ъпдейтне. Е като се върнах linux-а си искаше root passowrd. Гадина :D (Само да вметна, че при Windows 10 сам си решава, кога да се рестартира и сега ми е много криво :D )
- Син екран до сега съм нямал.
- Лаптопа с Windows започнах все по рядко да го пускам. Случвало се е няколко дни да не работи. Дори днес се зачудих за батерията.
- Опознавайки Linux се чувствам, като с втория ми досег до компютър. Опознавам нови и нови неща за операционната система (първия ми компютър беше един Правец - бях 3-ти клас та това не го броя). Много е готино все едно сега пак навлизам в материята.
- Вчера установих, че дистрото ми заема около 780 Мб РАМ памет - б*си якото
- Има нови безплатни ъпдейти, след които няма проблеми. Поне за сега. Вчера си пуснах ъпдейти и отскочих до другата стая да свърша с нещо с мисълта, че ще се ъпдейтне. Е като се върнах linux-а си искаше root passowrd. Гадина :D (Само да вметна, че при Windows 10 сам си решава, кога да се рестартира и сега ми е много криво :D )
- Син екран до сега съм нямал.
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
If you want to live tomorrow
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Това е едно от нещата, заради които никога няма да си го инсталирам. Освен срещу много голяма сума - тогава ще си го инсталирам.

Играеш някоя игра и онова лайно хоп, решава да се рестартира. Не те пита може ли, не може ли, искаш ли да си запишеш прогреса/файла - нѐма такива работи, директно рестарт. Е зат'ва Бил Гейтс да яде дебел и космат!

При линукс сини екрани няма, само черни.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Като ти умре видео картата, те ти черен екран без да си бърникала някъде.

Бях тръгнал да пиша още тогава, като го беше написал Валсо, но размислих и се отказах. В случая има предвид нещо графично, където да се види нещо, с което няма да е толкова стряскащо. А ти си ползвал synaptic, което е същото - софтуерен център. Не е като в Сузи, но по същество е център.
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Не е точно така. Синаптик е пакетен мениджър с фронтенд, докато софтуерен мениджър си има отделно - Discover в КДЕ, GNOME Software в Канелата. Мениджърът е шареничък, показва почти никаква информация за програмата и има бутон "инсталирай", както и проверява за ъпдейти на софтуера - точно каквото ѝ трябва на средната овца. Синаптик не прави това и не изглежда по същия начин и заради това досегът на овцата със Синаптик ще трае между 30 сек. и 2 мин. и повече няма да го погледне.

Едит: открих, че Канелата е много силно зависима от прословутия флипинг. Исках да го спра глобално, понеже го няма сред опциите за отделно приложение и затова го добавих в xorg.conf:
Код: Избери всички
Option "NoFlip" "true"

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Е ти нали го ползваш вече? Или си го сменял и сега пак към него ще се връщаш?
И аз, точно зат'ва спрях да го ползвам.

Да ползвал съм го да го видя що за чудо е,иначе и Сузи съм ползвал и РедХат и Федора (тогава 28) и Центос 7 и по принуда Убунту 16.04 ама ме кефи чист Дебиан и сега чакам Дебиан 10бат-начо написа: ↑вт юни 04, 2019 19:51Бях тръгнал да пиша още тогава, като го беше написал Валсо, но размислих и се отказах. В случая има предвид нещо графично, където да се види нещо, с което няма да е толкова стряскащо. А ти си ползвал synaptic, което е същото - софтуерен център. Не е като в Сузи, но по същество е център.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Кажи ми как да направя PCManFM съвместим с КДЕ и може да размисля за КДЕ-то. Вече си гледал клипчето, но ако трябва пак ще ти го дам да гледаш, ако си забравил за какво ставаше въпрос.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1353 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4298 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 328 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5250 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4635 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-