Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Re: Линукс лафче
Да, откъм функции и възможности са зле и на вбокс не могат да се играят много игри, защото някои държат на определен хардуер и като не могат да го намерят, не тръгват.
Ама т'ва с РАМ паметта на vmware е просто върхът на простотията. А с Конкито много лесно се разбира дали заделената РАМ се ползва от виртуализатора или не.
Прочетено: 536570 пъти
Ама т'ва с РАМ паметта на vmware е просто върхът на простотията. А с Конкито много лесно се разбира дали заделената РАМ се ползва от виртуализатора или не.
Днес разцъках OpenMandriva и много ми хареса. Стабилна е. MX Linux също. За момента са най-интуитивните дистра за мен. Сигурно ще се помъча първо с Mandriva-та. 

Пробвай с QEMUВалсо написа: ↑пет май 31, 2019 15:36Да, откъм функции и възможности са зле и на вбокс не могат да се играят много игри, защото някои държат на определен хардуер и като не могат да го намерят, не тръгват.
- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
Ох, Mandriva моя стара любов, наистина много интуитивно дистро с много добре подреден контролен център, лесно инсталиране и настройване на реда на зареждане в grub и др., дано наследниците и да са запазили хубавите неща от нея, все още на компа на село живее един PCLinuxOS, скоро не съм разцъквал никой от нейните производни Mageia и Rosa са едни от по известните и наследници.
- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
Mageia е супер, дори не знам защо се занимаваш с тоа Mintbulljo написа: ↑пет май 31, 2019 23:28Ох, Mandriva моя стара любов, наистина много интуитивно дистро с много добре подреден контролен център, лесно инсталиране и настройване на реда на зареждане в grub и др., дано наследниците и да са запазили хубавите неща от нея, все още на компа на село живее един PCLinuxOS, скоро не съм разцъквал никой от нейните производни Mageia и Rosa са едни от по известните и наследници.

Мързел, сложих го за проба и така си остана, всъщност напоследък повече време прекарвам на лафтофа, а на него търкалям арч(Arco) изпаднал съм в нирвана(мързел).Zeroadhesion написа: ↑пет май 31, 2019 23:39
Mageia е супер, дори не знам защо се занимаваш с тоа Mint![]()

Хех Радо днес не е бил с мъки та е тихо
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Пробвах няколко пъти, но не се инсталира изобщо - като напиша 'qemu' в терминала, пише, че нямало такава команда.
Днес следобяд ми се наложи няколко часа да ръчкам чужд компир с Боза. Докато я накарам да работи както се иска, се обринах 20 пъти и поздравих майката на Бил Гейтс поне 100 пъти! И накрая като се прибрах и си седнах на моя комп с линукс, се чувствах така сякаш се раждам за втори път.

@petie като кажеш 'А', трябва да кажеш и 'Б'. Ти го пращаш да пробва. Имаш тема за вирбокс, сега (по принуда) трябва да имаш за qemu. Иначе ще трябва да си играеш на въпрос-отговор.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Раждането е травматизиращо преживяване. Душиш се и да не можеш да си поемеш въздух, оглушителни звуци и заслепяваща светлина. Дърпат те от ляво и отдясно, докато главата ти е хваната в менгеме. Влиза ти кръв в очите, ушите и носа. Болка при всеки поет дъх. Студено ти е. Режат ти пъпната връв за финал.
Стига ни по веднъж да се раждаме.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Пцолютно!

А преди време открих нещо странно при дюъл буута с боза (която и да е боза): ако буутна бозата от гръб-а на линукс, мишката и клавиатурата спират да работят под бозата. Ако обаче избера буут менюто на компа и избера да буутне от харда, където е инсталирана бозата, тогава работят.
И вчера, докато ръчках чуждата боза, ми се оплакаха от същото, при това са били инсталирани драйвърите за USB 3.0.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Ето още малко уиндоус нонсенс от един руски форум: според бозата аудио драйвър няма и показва съответната иконка, а в същото време човекът си слуша музиката без ник'ъв проблем.
Качих снимката в постимг, че от руския източник я зарежда 5 часа, нищо, че е малка.

Качих снимката в постимг, че от руския източник я зарежда 5 часа, нищо, че е малка.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1353 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4298 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 328 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5250 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4635 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-