Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Как се почистват велурени обувки
Как се почистват велурени обувки
Имам зимни велурени обувки. На някои места имат тъмнокафяви чертички (обувките са бежави) от леки ужулвания. Тук там има и петна, които не се измиват само с вода. Как да ги изчистя?
Прочетено: 3299 пъти

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Как се почистват велурени обувки
Знам, че имаше специални препарати за велурени обувки, но повече не знам
...

Виж в Билла или в Кауфланд там където има връзки за обувки, бои за обувки и т.н. има богат избор и от препарати за велурени обувки.
- fetus
- Почетен член
- Регистриран: вт ное 13, 2007 16:49
Чертичките можеш да изчистиш с мека гума за молив.Kpuc написа:Имам зимни велурени обувки. На някои места имат тъмнокафяви чертички (обувките са бежави) от леки ужулвания. Тук там има и петна, които не се измиват само с вода. Как да ги изчистя?

Когато имаш златни ръце ,не е от значение къде са завряни. Приятели са тези, които не ти позволяват да правиш глупостите сам...

Аз имам един спрей, но той е за да не пропускат вода. А това с гумичката ще го пробвам. Мерси

- fetus
- Почетен член
- Регистриран: вт ное 13, 2007 16:49
Докладвай.Kpuc написа: А това с гумичката ще го пробвам. Мерси
Когато имаш златни ръце ,не е от значение къде са завряни. Приятели са тези, които не ти позволяват да правиш глупостите сам...

Почистването на велурени обувки винаги е било трудно задача. Правилното решение е да ги занесете на обущар или просто да не ги цапате. Ето обаче няколко съвета как да предпазваме и почистваме велурените обувки, споделени в сайта Менс Флеър.
1. Нанасяйте защитен спрей, който ще ги предпази от вода.
2. Ако е възможно не мокрете велурените обувки. Така че ако вали, обуйте други.
3. Ако все пак ги намокрите, никога не ги сушете със сешоар или печка. Подсушете ги с кърпа и ги оставете да изсъхнат сами. След това ги почистете с четка за велур.
5. Ако велурът се е повредил, подръжте обувките върху пара и кожата ще се възстанови.
6. Винаги нанасяйте малко количество от почиствашия препарат за велур, тъй като големите количества могат да увредят кожата.
7. За да премахнете сухо петно, използвайте фина четка, а за мокро - влажно парцалче. Но не забравяйте - никога не употребявайте натиск върху кожата!
8. По упорите сухи петна можете да изтърката с гумичка за молив.
Ефективността на следващите два почистващи метода не е напълно доказана, но все пак някои хора твърдят, че са успешни. Бихте могли да ги изпробвате, но рискът е Ваш!
9. Носят се слухове, че пиличка за нокти би могла да премахне засъханли петна от кал или драскотини.
10. За цялостно почистване можете да опитате и с кърпа напоена с оцет.
инфо
1. Нанасяйте защитен спрей, който ще ги предпази от вода.
2. Ако е възможно не мокрете велурените обувки. Така че ако вали, обуйте други.
3. Ако все пак ги намокрите, никога не ги сушете със сешоар или печка. Подсушете ги с кърпа и ги оставете да изсъхнат сами. След това ги почистете с четка за велур.
5. Ако велурът се е повредил, подръжте обувките върху пара и кожата ще се възстанови.
6. Винаги нанасяйте малко количество от почиствашия препарат за велур, тъй като големите количества могат да увредят кожата.
7. За да премахнете сухо петно, използвайте фина четка, а за мокро - влажно парцалче. Но не забравяйте - никога не употребявайте натиск върху кожата!
8. По упорите сухи петна можете да изтърката с гумичка за молив.
Ефективността на следващите два почистващи метода не е напълно доказана, но все пак някои хора твърдят, че са успешни. Бихте могли да ги изпробвате, но рискът е Ваш!
9. Носят се слухове, че пиличка за нокти би могла да премахне засъханли петна от кал или драскотини.
10. За цялостно почистване можете да опитате и с кърпа напоена с оцет.
инфо
Най- добрият начин е да не си купуваш такива. По-лошото е, че се изтъркват за норматив и нищо не можеш да направиш.
Отчасти се почистиfetus написа: Докладвай.
При мен е невъзможноEma написа: или просто да не ги цапате.

Трябва да предпазим велурените си обувки преди да сме ги съсипали. Вече има доста иновативни продукти на пазара. Този съм го изпробвал и работи
- .....

Непозволена реклама -Montoya-
Трябва да предпазим форума от паразити и доказано работи
Монтоя