Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Проблем с гасенето на лаптопа  [РЕШЕНА]

feed Всякакви програми и проблемите свързани с тях.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Проблем с гасенето на лаптопа

Мнение от Mozo »

За пръв път чувам, че някой му вика ябълка :oops: :oops: :oops:
Прочетено: 4321 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Mouse написа:Но предполагах, че Тсу ще изсипе няколко чувала срещу неграмотните IT "специалисти".
Ама вярно ли никой не е чувал, че този бутон се нарича разговорно "ябълката"?
Мишле, както виждаш :booty: , маса народ дето бачка с компири изказа недоумение относно "ябълката" :evil3: , та не съм само аз :съгласен: За да се превърне дадена дума в професионален жаргон, то тя трябва да е известна и редовно ползвана от повече от един човек :evil3: Примери за истински професионален жаргон: свинска опашка; каруцарски болт; глуха гайка; лула и пр. :съгласен: Относно реакциите ми :idea: :arrow: , то напоследък гледам да не си троша нервите за глупости, провокации и обидни коментари :evil3: , имам си пределно много ядове за да наливам акъл на този или онзи, да изправям кривиците на хората или за да ги надговарям, въпреки че имах не един и два повода да реагирам остро :evil3: Изображение
ЕДИТ/добавено/:Мозич продължаваш да праскаш еци наред :booty: :wave: :toothy10:

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

За първи път чувам че пауър бутонът е ябълка, ама явно така го е научила мишката, бързо обаче се разбра за какво иде реч.
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Мнение от Mouse »

Просто защото знам как се дразниш от некадърниците, особено с мнение за величие. Дори в магазин за техника съм чувала да казват на хората "ето от тук се пуска, от ябълката" и сочат съответния бутон. Така че не е някаква си моя измислица. Сега вече ще знам, че е пауър бутон. Добре, запомнила съм нещо казано ми грешно, но защо всички така скочихте?
Между другото нали щеше да излизаш в отпуска? Явно бая си натоварен и ти е упомрачително необходима ;)
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Не сме скочили мишле, просто всички за първи път го чуваме, а може би и щото не ги слушаме момчетата от техно магазините. Аз там като отида вече съм се подготвил и знам какво да купя и просто му казвам да го опакова, освен ако не е телевизор и не си нося флашката с 4 к клиповете и картинките с еднакви цветове да видя за тъмни пиксели. Въпреки това, няколкото пъти в които съм купувал телевизор, отивам, ловя един кашон от палето и минавам на касата :mrgreen:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Mouse написа:Просто защото знам как се дразниш от некадърниците, особено с мнение за величие.

Дразня се, факт, ама ми омръзна да се боря като гуде с тикви, няма излизане на глава с безумната тълпа :evil3: Тъпотията и алчността ще затрият тоя шантав свят :evil3:
Mouse написа:Дори в магазин за техника съм чувала да казват на хората "ето от тук се пуска, от ябълката" и сочат съответния бутон. Така че не е някаква си моя измислица. Сега вече ще знам, че е пауър бутон. Добре, запомнила съм нещо казано ми грешно, но защо всички така скочихте?
И белите могат да скачат... :booty: :evil3: :toothy10: , кой не скача е червенИзображение Е, аз съм комунист и не скачамИзображение
Mouse написа:Между другото нали щеше да излизаш в отпуска? Явно бая си натоварен и ти е упомрачително необходима ;)
Трябваше, да, та и сол ми триха на чутурата... Ама както върви, явно ще пропусна, още не е ясно, ама ми дадоха подобни индикации... Не ми се говори вече, ако нещата продължават така, просто ще направя като Монти.

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Даа, в тая система неминуемо на кеч-истите идва момент в който им писва и си събират такъмите
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Б... МАТЕ--то, много дървено ве ... Ама щом требе - значи требе. Само да видим до кога ще го изтърпя :evil4:
Сега кротко да продължим питането, не в нова тема ... затрих се по толкова теми. Как файла с филмите и сериалите да си го прехвъля тук, защото не е актуален. Знам, че не се копира от екран, а вътре от програмата и до тук. Как да го сейфна в оная ОС и да го прехвърла в МАТЕ-то?
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ако под Cinnamon вече нямаш проблеми, за което ти твърдиш, че е така, след като си направила почистване, използвай си го него, не се мъчи с MATE. А за другия въпрос с филмите и ти самата не се разбра какво питаш...
Изображение
Потребителски аватар
yogle
Почетен член
Почетен член
Регистриран: чет мар 24, 2016 13:35

Мнение от yogle »

Aко е за папката с филми която ти е била на десктопа в канелата, а в мате я няма. Отвори си файловия мениджър и отвори папката Плот ако си на български. Ако си на английски папката е Desktop
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:Ако под Cinnamon вече нямаш проблеми, за което ти твърдиш, че е така, след като си направила почистване, използвай си го него, не се мъчи с MATE. А за другия въпрос с филмите и ти самата не се разбра какво питаш...
Исках да пробвам как е МАТЕ-то на филмите, че там много прекъсва. За това днес съм тук, не че там имам проблем с гасенето. Като изчистих си се оправи, но компа е бавен като охлюв болен от артроза :toothy10:
Колкото до питането съм си напълно наясно. На декстопа си държа едни листчета /файлове/ с кои филми или сериали съм гледала. Дори файла "филми" тук го няма. Питам как да прехвърля инфото от тези файлове, които са в Кинамон-а, в МАТЕ-то? Какво толкова неразбрано съм написала :roll: Съдържанието на тези файлове!
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

yogle написа:Aко е за папката с филми която ти е била на десктопа в канелата, а в мате я няма. Отвори си файловия мениджър и отвори папката Плот ако си на български. Ако си на английски папката е Desktop
Извинявай, сега видях поста ти Йогле. Във файловия менажер да отворя папка "десктоп" и после??
ПП - тук файловият менажер ми е различен графично и не се ориентирам.
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Мишле, нищо дървено няма в МАТЕ, би ли конкретизирала какво точно му е дървеното :?: :-k Относно тези файлове, отваряш файловия мениджър, през него влизаш в другия Линукс, копираш си файловете и си ги прехвърляш тук, не би трябвало да имаш проблеми с правата, защото и на двете места потребителят и паролата са идентични :evil3: Просто е като народен представител :p

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

MATE е ултра дървено, дай да не се убеждаваме в противното, моля ти се :lol: :lol: :lol:

Така, значи файловете са на десктопа на Cinnamon. Влизаш в дяла със Cinamon, влизаш в /home/mouse/Desktop, виждаш си файловете, копираш ги и ги пействаш, дето искаш :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Офтопик:
Mozo написа:MATE е ултра дървено, дай да не се убеждаваме в противното, моля ти се :lol: :lol: :lol:
Мозич, няма такова нещо като дървено, Линукс е точно толкова дървен или недървен, колкото си го направиш самИзображение Никого не убеждавам..., а най-малко себе си, защото го знам и съм се убедил в това от практикатаИзображение Дървени работи няма, едно дърво може да си остане цепеница, а може и да се трансформира в дърворезба при желание, ето няколко примера специално за теб и най-вече Мишлето :idea: :arrow: , защото тя може да не ги е виждалаИзображение А, ако визираш накъсването, то пускаш Компиз и въпросът приключва :evil3: Изображение
МАТЕ:
Линукс Минт:
Изображение
Изображение
Изображение
Роса Линукс:
Изображение
Изображение
Изображение
Канелената пръчка:
Линукс Минт 18.2:
Изображение