При пълната ми липса на фотографски умения дано добиете представа .... е, някаква отчасти.
Тази част е утъпкана от мен и Ара. В дъното дето се виждат някакви леко хоризонтални пръчки е лоза, която бележи, че от нея надолу е копано някога:
Тази трябва да се коси:
Тук се опитвам да има магданоз, копър и целина, ама са си хилави:
Това са нещастните пет домата, който ми даде съседката като разсад:
А това са доматите поникнали от само себе си:
А тук мама ми е посадила джоджен, мащерка и мента, за които полагам някакви .... грижи:
Сега да почна с питането: 1.По кое време есента се сади лук и чесън, съответно той кога ще стане защото знам, че се сади и пролетта. 2. Почвата е твърда глина, не мога да закупувам оборски тор и си правя сама (изсушени черупки от яйца, остатъка от кафето на кафеварката, суха мая и канела > инфо от нета). Имам плясък. Та това, което ще засаждам есента/пролетта трябва първо да сипя пясък (имам), после да наръся от моя "тор" и след това да разкопая с права лопата (бел)? .... или не се прави така? 3. Как се подготвя почва за садене основно на чушки, домати, люти чушлета, фасул, тиквички и ако имам сили - и краставици? 4. Кога и на какъв срок от време се поливат? 5.Аз ли да си правя разсад или да пазарувам от пазара? 6. Знам как се прави разсад, но семената от магазина поникват при добро пликче на около 5-6%.
Не говоря за количества и производство - само за лична употреба.
Още не съм почнала да питам