Вероятно става въпрос не за самата файлова система, а за поддръжката за нея. Ако е отстранена сериозна уязвимост, като тази със загубата на данни в RAID масиви, ще бъдат актуализирани всички поддържания ядра.Nibelung написа:"поправки при файловата система EXT4"
Tуй хич не ми звучи добре
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
По света и у нас - Линукс новините.
Re: По света и у нас - Линукс новините.
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
След толкова години още да има немалък риск от загуба на данни е съвсем неприемливо. Направо си е безобразие 

Ний тука сички парле ву франсе

Бъгове се откриват постоянно. Откритите и отстранени уязвимости и грешки не са проблем, а, вече решен проблем. Истински проблем щеше да е, ако, уязвимостите не се докладват, но се експлоатират. Или са открити, но не се публикуват и не се отстраняват, което е напълно възможно в един затворен софтуер.Nibelung написа:След толкова години още да има немалък риск от загуба на данни е съвсем неприемливо. Направо си е безобразие
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
Ако след ъпдейт на ядро загубя важни данни или голямо количество данни, ще ми е все тая дали е излязъл нов ъпдейт, който оправя проблема.
По принцип всичко важно го имам на поне 2 носителя, ама пак е нерви и време, пък и фал винаги може да стане.
По принцип всичко важно го имам на поне 2 носителя, ама пак е нерви и време, пък и фал винаги може да стане.

- Tsurugi
- VIP
- Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Krita 3.1.3.Today we’re proud to release Krita 3.1.3. A ton of bug fixes, and some nice new features as well! Dmitry and Boud have taken a month off from implementing Kickstarter features to make Krita 3.1.3 as good and solid as we could make it. Thanks to all the people who have tested the alpha, the beta and the release candidate! Thanks to all the people who have worked on translations, too, and to Alexey Samoilov for picking up the maintenance of the Ubuntu Lime PPA.
НОВИНА
OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
Аз дублирам данните на флашка и на шест месеца правя архив на DVD.Nibelung написа:Ако след ъпдейт на ядро загубя важни данни или голямо количество данни, ще ми е все тая дали е излязъл нов ъпдейт, който оправя проблема.
Уязвимостите/грешките много рядко са в нова версия на ядро. Най- често, това са уязвимости, които засягат всички ядра до момента или от определена версия. Просто в поредното ядро, вече са открити и затворени. Загубата на данни, която споменах се откри в 4.0 или 4.1, но, после се оказа, че е налична във всички предходни.
От опита с превода на Xfce знам, че когато само правиш някоя текуща актуализация и работата е нищожна, грешки са почти изключени. Но, първоначално, когато преведох поне 1000 реда, съм допускал грешки. При голям обем работа, контрола се губи. Затова и съм привърженик на развитие с по- бавни темпове и не обичам да ме засипват с новости.
- Tsurugi
- VIP
Neofetch v.3.1.0.Hi, It's been quite a while since the last release. I've been extremely busy with university and I finally found some time to flag a new release.
НОВИНА
剣リナックスをとともに武士
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
cybercop написа:При голям обем работа, контрола се губи. Затова и съм привърженик на развитие с по- бавни темпове и не обичам да ме засипват с новости.

Ти не беше ли с ехт2Nibelung написа:"поправки при файловата система EXT4"
Tуй хич не ми звучи добре

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
Не, с перфокарти и барабани с игли съм 

- Tsurugi
- VIP

剣リナックスをとともに武士
- Tsurugi
- VIP
Офтопик:
剣リナックスをとともに武士
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1346 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4268 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 326 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5219 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4605 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-